Sjuk???

Vaknade väl vid 8.30 tror jag å sen blev det frukost. Lyckades få i mig två mackor utan problem. Carro och Stefan skulle förbi sickla innan dem åkte hem och vi skulle ta en promenad till centrum. Så blev det inte riktigt. Jezzica och Patrik ville in till stan så vi hängde på. Redan innan vi åkte hemifrån kännde jag mig konstig men jag åkte ändå. Väl inne i stan blev det värre. Magen åkte bergodalbana och illamåendet kom och gick. Så länge jag satt ner gick det bra. Slutade med att mamma fick hämta oss påvägen hem. Har sovit några timmar på soffan hoppas jag blir bra till imorn.

Julafton nr5

Idag var det dags för julafton nr 5. Pappa med familj kom förbi på julfika. Även min syster och sambo kom förbi. Jag bjöd på pepparkakor med mögelost och en supergod cheesecake med smak av pepparkaka och apelsin, lite julgodis slank ner också.

I julklapp fick vi två nya dammsugare. En bordsvariant och en stor. Perfekt för jag kommer inte överens med den vi har nu.. Svart och fin precis som jag vill ha den.. Har även ställt upp min nya brödrost och kaffebryggare i köket. blev så fint så.

Har fått så många fina julklappar i år. Brödrost och fina handdukar av Carro och Stefan. Ljus, strumpor, tvål, lotter, biobiljett, jamie oliver stekpanna, restaurangbesök av mamma. strumpor, ljus, presentkort av mormor. volbeat, presentkort, volumaster av Daniel. Pengar av farmor och farfar.


Eftersom jag fyller år så kort in på julen har jag även hunnit få två födelsedagspresenter. Dels fick jag en superfin kaffebryggare av min syster med termoskanna. Sen fick jag Nightwish skiva Dark passion play och Stefan och Carro.


När alla gått hem efter fikat bestämde vi oss för att ta en sväng till Nacka forum och kolla lite. Så himla fint där när dem byggt om. Hittade som vanligt inget på presentkorten men dem är bra att ha ändå. Blev en till skiva med  volbeat och en Mamma mia film. Nya glöggmuggar blev ocksåinhandlade som passar till vår glöggpanna, Hann även införskaffa lite nya  sminkgrejer.

Nu blir det film och snaks. Middagen blev hämtmat för nu orkar ingen se julmat mera. Kinamat funkar alltid.

Back home

hemma igen efter en minisemester i eskilstuna.. Vi har haft en lugn och skön helg men ändå hunnit med allt vi ville.
åkte från e-tuna 10 igår morse, bara en snabbsväng förbi plantagen för att kolla om dem hade en tomte som mamma ville ha, men den var slut tyvärr. Sen var det raka vägen hem, hämta mammas julklappar, ner i bilen hämta cissi och iväg till farmor för ytterliggare en julmiddag.. På kvällen tog jag en sväng till mamma för lite julklappsbyte. Sen på kvällen kom Carro, Stefan och Maja för att vara hos oss på helgen..

Tittade på Arn medans jag fixade lite mer julgodis och en cheesecake till julfirandet med pappa.. Sen var jag så trött så jag somnade..

Segt..

Känns lite segt idag. Kvällen avslutades med guitarr hero singstar till 00.30 så idag är man lite småtrött.. Snart är det dags för julafton 2 då tjejerna kommer hem för att fira med oss.. Så snart är det dags att duka fram julbordet igen..

Maja har precis ätit god lunch å börjar tycka att barnstolen är en smula tråkig.. Mycket roligare att köra rally med gåstolen i hela huset... Nu är det dags att sova middag så hon orkar öppna fler paket..

Snön ligger kvar och det är -4,1 i solen.. Jag som tänkte att jag skulle packa ner vinterskorna men tyckte det var onödigt när det inte var nån snö.. Tji fick man nu tänker jag inte gå ut å frysa om dem små tårna..

Nej åter till soffan och slötitta på nån film..

hoppas ni alla hade en bra julafton och en fortsatt bra julhelg..


Julafton..

julafton lider mot slutet men än är det några timmar kvar.. Sitter i soffan efter julbord och julklappsutdelning.. Mätt är man fortfarande.. Nu är det dags för karl bertils jul, har aldrig sett det förr så jag får väl offra mig..

Ett riktigt gott julbord var det med nästan allt som det ska innehålla.. lax, sill, jansson, skinka, korv, köttbullar, grönkål, rödbetssallad och ägghalvor.. Saknade farfars leverpastej och pappas oxtunga :)
vi hade med oss massa julgodis som var mycket uppskattat. blir nog en omgång till när jag kommer hem tror jag...


Fick en massa fina paket!  en volumemaster, presentkort på gina tricot och volbeats cd av daniel.. imorn blir det mer paket när ida och stina kommer för att fira jul.. daniel fick två ben shermanskjortor eftersom jag inte kunde bestämma vilken som var finast.. och lite motvilligt ytterligare en oasisdvd...
stefan och carro gav oss en jättefin brödrost så nu åker den gamla ut för den passar inte in i köket,...
mest paket fck nog Maja tror jag, hihi, så kul att köpa paket till dem små..

nu blir det mer julfirande med gröt och annat så updateringar får vänta till imorn..

God Jul

God jul till er alla bloggläsare.. Vaknade och gick fram till fönstret för att kolla vädret.. Å tror ni inte att det snöar.. Det enda som Daniel har tjatat om inför julen. Så nu är han så glad.. 

Igår var jag hos mamma och åt lite julmiddag med mormor och syster.. Fick lite paket redan igår.. :)
500kr på åhlens av mormor, prefekt nu ska det shoppas.. sen fick jag strumpor, ljus, tvål, lotter och biobiljett plus lite mer.. Idag ska vi fira med Daniel syster och hennes familj.. 

Nu är det dags att börja med julstöket.. Hoppas ni alla får en underbar jul och att ni får era önskningar uppfyllda av tomten..

                                                             

 

Julgodis..

Då var man klar med kvällens dagens åtaganden.. Tvättning, städning och tillsist julgodis.. Känner mig lite mör i ryggen nu så nu ska jag lägga mig på soffan en stund innan det är dags att sova..

Har fixat fyra sorters julgodis i alla fall, skulle vart fem men en sket sig.. Blev choklad med nötter och mashmallows, chokladbräck med polkagrisar, vanlig knäck och polkagrisknäck.. sen har jag köpt färdig ischoklad också..



Daniel kom hem full och glad efter bandymatchen eftersom Edsbyn vann.. Med sig hem hade han min välförkänta middag, pizza, och en jättefin julgran... Eftersom vi båda är lite sega så klär vi den imorn.. Så här ser den i alla fall ut innan pyntet kommer på..

4:e advent

Då var vi framme vid sista ljuset då. Fort har det gått.. Har precis slagit in dem sista paketen och tvätten är klar.. nu ska jag ta en svängom med dammsugaren innan jag sätter fart med julgodis.
Även om det kanske inte ser ut så har jag faktiskt skurit ner rejält på antalet julklappar.. Mest barnen som får..



Daniel är iväg med en kompis och kollar bandy. sen ska vi mötas i centrum för att inhandla en gran..innan det är dags att plocka ihop det sista inför julen... blir två jobbiga dagar innan det är dags för 5 dagars ledighet.. Ska bli skönt även om det är en del man ska hinna med då också..



 

Lägger upp lite bilder på julgodiset senare om dem blir bra..:)


lucia, bättre sent än aldrig :)

här kommer lite bilder från tindras luciatåg.. hon var så söt som tomtemor..


 

Mycket jobb,lite vila..

Har inte hunnit/orkat skriva nått här på hela veckan... Har jobbat över varje dag så när man väl är hemma ramlar jag i säng för att få någta timmars vila innan det är dags för jobb igen..

I måndags startade jag dagen med Tindras fina luciatåg.. Så mysigt att det är utomhus när det är mörkt.. Sen var det lite fika innan det var dags att bege sig till jobbet.. Jobbade över till 21 så man var lite seg när man väl kom hem.. :)

I tisdags var det massa jobb för att sedan skynda mig iväg och fixa naglarna så nu är dem korta och fina.. Sen tog jag en sväng i nacka forum påvägen hem och fick tag på julklappar till Ida,Stina och Carro..

I onsdags var det jobb från 07-21 sen hem och sova några små timmar.. Förkylningen blir ju inte direkt bättre men den håller sig på samma nivå.. Fick även tag på två julklapp till Daniel och en till pappa

I torsdags var det också jobb mellan 07-21,20 mötte Daniel på slussen efter hans träning och fick sällskap hem..

I fredags var jag på jobbet 6.30 hade planer på att jobba till 21 även denna dag men så blev det inte.. Daniel hade match och ville så gärna att jag skulle följa med så det blev jobb till 18 å sen match.

Idag har jag tvättat lakan hela dagen och så har vi städat lite här hemma.. Imorn blir det tvätt av kläder innan det är dags att städa klart och fixa julgodis..

Nu ska vi äta lite middag och slå in dem sista paketen innan det är dags för filmkväll.. Harry potter på canal plus blir det ikväll..

jobbig natt tror jag

känns som det kommer bli en jobbig natt.. hade hoppats på att slippa hostan.. men icke så nu blir det hostmedicin innan jag lägger mig.. har redan ont i bröstet för att jag hostat så mycket på dan..


som vanligt går man inte å lägger sig i tid.. somnade kl 17 på soffan å sov typ 2timmar så då är man inte så trött längre..

Ombytta planer..

nehe.. då blev det ingen tvättning idag då.. i alla fall inte i tvättstugan.. för där var det fullbokat.. så nu har jag bokat nästa helg.. i värsta fall får jag tvätta uppe i veckan om jag inte hittar nått att ha på mig.. emn det börjar bli brist på lakan och handdukar...

så nu blir det bara städning idag.. känns ganska skönt ändå för jag hade nog inte orkat mangla lakan idag.. måste bara komma ihåg en sak om jag ska tvätta uppe.. att kolla så att slangen till tvättmaskinen faktiskt är i badkaret och inte utanför.. slängde i en maskin i fredags och skulle vara duktig att hänga den på en gång efter.. höll för det första på att slå på ändan när jag kom in i badrummet.. slangen låg inte där den skulle så allt vatten hade åkt ut på golvet...men det hade ju åkt ner i golvbrunnen så det var bara att ta det sista med moppen.. så nu är det skurat där i alla fall.. :)

3:e advent..

tiden springer iväg, redan 3:e advent.. tur att vi hann tända andra ljuset igår då :).. på dagens schema står städning och tvättning.. har ingen ork alls till det men det måste göras så det är bara att ta sig i kragen å sätta fart.. ska gå ner i tvättstugan snart å kolla om det finns nån tid.. annars får jag tvätta nästa helg..

sen blir det nog en sväng till centrum och apoteket för att inskaffa nått smärtstillande.. annars har jag mina aningar om hur kommande natt kommer bli tyvärr..

daniel verkar ha haft en rolig resa även fast vi inte lyckades vinna matchen.. han kom hem efter 00 nån gång sjungandes.. jag var mindre roade av det vilket han inte förstog.. inte kul å bli väckt av nån som sjunger med till musik som man själv inte hör.. men mysigt att ha honom hemma igen.. ska snart fixa frukost på sängen åt oss.. ibland måste man unna sig sånt.. 

trevlig 3:e advent på er där ute..
 


Shopping i farsta..

Nu har vi kommit hem efter en dag i farsta.. Jag,Jezzica och barnen.. Killarna åkte vid 10 imorse för att festa lite innan bussarna mot gävle skulle gå.. Skulle kolla på dem sista julklapparna men hittade ingenting.. Tindra ville handla en leksak men den affären hade bestämt sig för att det var praktiskt med en i kassan när folk julhandlar så det fick bli en annan dag..

Så nu sitter hon och njuter av lördagsgodis.. Hon är så härlig den lilla tjejen.. Vi tog en sväng på gina eftersom Jezz har presentkort där.. Tinda går runt och tittar lite sen stannar hon vid en rosa klänning och säger oh my god!! man kan ju inte göra annat än le..

nej nu ska jag krypa upp i soffan en stund.. den turen till farsta tog orken ur mig.. har ingen feber idag men nu hostar jag istället och är fortfarande jättetäppt..
 

Då har det hänt...

Ja vad säger man.. Då har de hänt som absolut inte fick hända nu.. Jag är sjuk!!! Sämsta tänkbara period att bli sjuk på.. Mitt i bokslutet.. Ligger här i soffan under två filtar med frossa.. Näsan är totalt igentäppt.. Jag har vekligen inte tid att vara hemma så det här måste vara bättre imorn.. Jobbade hela dagen idag medans jag kännde att jag blev sämre och sämre.. Med hjälp av treo höll jag i alla fall febern nere.. Ska bara kolla nytt läge sen blir det sängen..

Daniel är iväg på julbord med jobbet.. Hoppas dem har det trevligt.. Saknade att inte få ett julbord i år men men... Dem skulle till ett ställe på djurgårn så det lät jättemysigt..

En annan positiv sak idag är att Djurgårn faktiskt vann även om det var på övertid..

Vi hade i alla fall tur med vädret igen

Idag har jag varit på bio med några på jobbet.. Vi såg vi hade i alla fall tur med vädret igen.. Mycket roligare än den första enligt mig.. Hade inte sett den när vi bestämde oss för att se den här filmen så i torsdags förra veckan sprang jag iväg på lunchen och köpte den första. Kollade igenom den 57minuter långa filmen på kvällen men måste säga att jag var lite smått besviken.. Alla har pratat så mycket om hur rolig den är. Visst hade den sina roliga stunder men inte alls så rolig som jag hade förväntat mig..

Men den här var roligare tycker jag.. Men jag känner bara mer och mer att jag verkligen aldrig kommer åka på semester med husvagn eller husbil.. :) Inte min grej å bo sådär trångt.. Måste ha mitt egna utrymme ibland..

Hann även med att fixa julklapp till pappa och carolina, så nu är det bara en kvar till pappa innan jag är helt klar med dem..

Julmingel

Igår var jag på julmingel med jobbet.. trevligt men känndes lite som en vanlig fika på jobbet eftersom man inte pratade med några från nått annat företag.. vi blev bjudna på pepparkakor, lussebullar och massa julgodis.. FIck även med oss en liten julklapp hem..

Efter minglet var vi några som gick vidare för en öl på högbergs innan det var dags att röra sig hemåt för en god natts sömn.. och äntligen fick man vakna till sin egen väckar klocka.. Mobilen är äntligen hemma igen.. nu känner jag mig som en hel männsika igen :)

Julklappar och klippning

Idag har jag hunnit med mycket.. Efter ett litet missförstånd imorse.. Glömde min telefon på tyresö innan dopet men skulle möta Patrik innan jobbet för att få den. Bara det att Tindra fick feber inatt och sms:et som Patrik skickade till Daniel inte kom fram förens på eftermiddagen. Så jag stog där snällt och väntade i typ över 30 minuter eftersom jag lyckades med att vara tidig också.. :) Men men nu fick jag minnas hur det var innan mobiltelefonen.. Helt sjukt hur beroende man är av den lilla saken.. Imorn ska vi göra ett nytt försök, saknar den verkligen nu..

Väl på jobbet fick jag mycket gjort.. Kollegorna fick även smaka på muffins som bkev över från dopet.. Dem tyckte dem var jättefina. Sen ut på stan en sväng med mamma på lunchen för att smaka på tarteflette i dem olika stånden som finns vid sergelstorg nu.. Gott var det, massa smaskiga saker finns det där.. Kan hända att jag slinker dit imorn med för en crêpes eller så..

Pratade med mamma om julklappar hit och dit så till sist kännde jag att jag var tvungen att köpa några på lunchen så jag kommit nån vart.. Blev klar med mamma,Hampus,Tobias och sen tidigare är jag klar med Tindra, Engla och Maja.
Jag och min syster kom fram till att vi stuntar i julklappar och hittar på nått tillsammans istället. Så nu är det bara Ida,Stina,pappa och Carolina och kanske en till till Engla kvar att inhandla... Mormors skulle vi dela på. Är nästan klar med dem till Daniel bara en eller kanske två till :)

Efter jobbet var det dags att klippa håret, rikgit trevligt att bli av med dem slitna topparna.. Kul att träffa min frisör också eftersom det var ett tag sen sist. Alltid mycket att prata om vi två :). Nu är det dags för middag innan jag ska sova för att känna mig lite pigg till morgondagens julmingel..

Fullspäckad helg..

Den här helgen har det varit mycket. I fredags var det jobb som vanligt som avslutades med fredagsfika med min morotskaka och vinlotteri. Vann tyvärr inte men jag fick en vinflaska för att jag varit så duktig på jobbet. :) Känns kul när man får uppskattning..

Sen blev det ett träningspass efter jobbet, känner man sig extra duktig när man tränar på en fredag.. Man får passa på nu när det är lite folk på gymmet.. Efterm nyår är det fullt när alla ska försöka uppfylla nyårslötet om beach2009.. Brukar hålla 1-2 månader sen är det lugnt igen..

I lördags blev det en promenad ner till pappa för att hämta bilen innan det var dags för avfärd mot tyresö och förberedelse inför Englas dop. Väl på tyresö blev det lite fika med hemgjorda pepparkakor och glögg och julmust.Mysigt. Sen åkte Daniel, Tindra och Patrik på hockey. Jag, Jezzica, Engla och Aladdin tog en promenad till centrum för att inhandla strumpbyxor och diverse saker till dopet. Blev som vanligt lite mer än man skulle ha :)
Hittade en fin kofta att ha på klänningen, en sminkväska, rouge och underkläder.



        


Väl hemma igen var det dags att börja med bordsdekorationerna i form av marshmallows doppade i choklad med strössel på. Näst på tur var middag när killarna kom hem efter Patriks match och barnen sov. Mätta och glada var det dags för dekoration av muffins inför dopet. riktigt nöjd med resultatet.

         

Blev en tidig morgon idag innan det var dags att ge sig av till sundbybergs kyrka för Englas dop. Eftersom jag är Englas gudmor så var vi där lite innan för att hinna gå igemon hur allt skulle gå till. Jag skulle även läsa en förbön, gick faktiskt över förväntan även om man blev lite nervös precis när man skulle läsa den. Sen var det dopfika med massa gott, jättegod smörgåstårta och massa kakor.

    

Nu är man äntligen hemma och ligger på soffan och myser efter en mindre kul upplevelse påvägen hem. Hade släppt av Jonas och Charlie på söder och var påväg hem när man känner en smäll mot bilen. Ja då blir man påkörd bakifrån. Ingen fara med vår bil men han som körde på oss har en buckla i sin, tur i oturen att man har dragkrok. Hoppas bara man inte får problem med nacken nu..

Bakning nr1

Mycket bakning blir det den här veckan. Idag blev det en morotskaka och en kladdkaka.. Lite fredagsfika till våra jobb.. I helgen blir det bak till dopet, hämtade lite grejer på posten idag som jag beställt till det men allt var inte riktigt som jag tänkt mig men det blir nog bra ändå..:) allt går att lösa..

nu ska jag ta ut kakan ur ugnen å sen stupa i säng.. imorn ska jag på lunch med jessica och alvin.. ska bli så mysigt så..

Trötter

Konstant trött!! det är jag nu för tiden, har till och med struntat i träningen för att jag är så trött men imorn ska jag träna.. Nu kommer jag inte undan längre.

Idag har jag haft ett experminent med mig själv. Jag skulle vara positiv hela dagen :) tror jag klarade mig ganska bra faktiskt.. Blir nog ett till försök imorn tror jag.. Är inte 100% nöjd. Bättre kan jag allt. Sprang in på hm och köpte lite nytt smink igår efter ett tips om deras foundation. Riktigt nöjd med resultatet fick positiva kommentarer på jobbet så det måste ju ha blivit bra då :)

Handlade lite påväg hem så nu ska jag snart ställa mig och göra sallad till lunch imorn. Måste steka lite kyckling först bara. verkligen inte bra att handla när man är hungrig men jag klarade mig rätt bra ändå. Köpte inget onyttigt bara mer än planerat av mat.. Men det är ju bra att ha hemma så det gör inget.

1:a december

1:a december och året går mot sitt slut..Känns som det här året bara sprungit förbi.. Men än så länge är det 30 dagar kvar att njuta av.. 30 fullproppade dagar känns det som. Englas dop och förberedelser för det är det som står näst på tur, efter det är det lucia.. Eftersom mina syskon inte ska ha nått luciatåg funderar jag på att gå på Tindras. Mysigare med barnens än det på tv. Sen ju närmre årets slut man kommer desto mer blir det på jobbet, Bokslut medför en hel del jobb..

Nästa vecka är det julmingel med jobbet.. Ska bli skoj, undrar vad man får i julklapp i år?? Funderar på om jag ska boka in en klipptid nästa vecka, vore skönt att ha den samma dag så man får vara sådär extra fin i håret :)

Försov mig imorse. Jag är extremt dålig på att ta mig ur sängen på morgonen. Kom 1,5 timme försent idag. Vore inte dumt med en ny funktion på sängen som typ puttar ur en.. Lite som kalle ankas husvagn.. Vore ju perfekt om man inte gått upp innan sista ringningen åker man ur sängen med en duns.. Det kan man ju inte gärna vänja sig vid..


 


RSS 2.0