Julpyssel

Nu är jag hemma efter dagens julpyssel hos pappa. Reslutatet blev pepparkakor att hänga i fönstret och en skinkpinne med DIF-inspiration :) vad annars.. Blev en hel del pyssel med allt från pepparkakshus till hjärtkorgar till granen. Mysigt att träffa alla.Sen dök farmor och farfar upp, hade ingen aning om att dem skulle komma så det var kul. Länge sen man träffade dem nu.

Blev även lite välbehövlig middag efter att bara ha ätit pepparkakor hela dagen. Fläskfile med potatismos och sås. Så nu är man mätt. Ska ta och hoppa i mysbyxorna och sen blir det  lite glögg framför tv:n det är ju faktiskt första advent.

Här kommer lite bilder från helgen.. Favoriten är ändå min lillebrors pepparkaka, vad ska man säga dem lär sig snabbt :)

       

       

     

Första advent

Då var det första advent och julen närmar sig  med stormsteg. Istället för fallande snö regnar det. Men men ligger i soffan och myser med tända ljusstakar. Snart är det dags för lite frukost innan jag ska ner till pappa för lite julpyssel.. Blir lite pepparkaksbak och middag.. Daniel kan tyvärr inte följa med då han fått en rejäl lårkaka på gårdagens match..

Ska nog se om min syster kommer idag så jag kan låna hennes sladd till dator eftersom jag lånade hennes kamera när min är på lagning.. Kul att kunna lägga upp lite bilder

Julpynt

Kunde inte hålla mig till imorn med att julpynta så nu är det nästan klart :) alla julgardiner är uppe och ljusstakar och stjärnor framme.. Blev kanon med nya gardinerna och duken i köket.. Så mysigt med all julbelysning när det är mörkt ute..

Nu är det dags att sova. Man är lite trött efter kryssningen. Daniel fick en lite present i form av en flaska morgan så han är så nöjd så.. Nu är det dags att hjälpa honom i säng då han skadat sig på dagens innebandymatch..

Sov gott allihopa.. Hoppas ni får en mysig första advent.

Kryssning..

Fredagen flög förbi och efter en snabbsväng hem efter jobbet för lite uppiffning var vi på terminalen 19:00. Sen var det dags för julbord. Ojoj länge sen man var så mätt, ett riktigt bra julbord för att vara kryssning. Massa god lax, sallder, löjrom, janssons,skinka och annat gott. När det var dags för efterrätt var man bra mätt men lite slank ner ändå. Även ett par öl hann man med på buffén.

Sen var det dags för första taxfree rundan med lite shopping inför kvällen. En liten stund i hytten och sen bar det av mot nattklubben som var en av dem tråkigare faktiskt men vi hade kul ändå. Hann även med att klaga på att det inte fanns nått disco. Kl 2 började en dj spela i nattklubben innan dess var det typ liveband. 4 stöp vi säng för tre timmars sömn innan frukostbuffén. Eftersom alla var trötta valde vi att gå å sova efter frukosten igen. Vaknade vid 12, bara 7 timmar kvar tills båten kom till stockholm igen.. Blev ett besök till på taxfree för att inhandla dem sista sakerna. Hittade julklappar till Engla och Tindra.

Timmarna flöt på långsamt så till sist köpte vi en kortlek och spelade lite kort medans folk runt omkring blev mer och mer onyktra.. Rätt underhållande å se när folk inte inser vart gränsen går. Nu har vi bestämt oss för att skapa en tradition med julbordskryssning med tjejerna..

Stefan och Maja kom och hämtade oss på terminalen, sen blev det hämtmat och nu lite guitarr hero..


 


en dag kvar till kryssning..

då var det bara en dag kvar till kryssning.. eftersom att jag som vanligt inte har ett enda plagg att ta på mig hemma, eller, blev det en snabbsväng på stan efter jobbet.. Hittade en jättefin klänning på kappahl som jag även ska ha på englas dop tänkte jag..

väl hemma blev det en sväng om med damsugaren och sista disken är också borta.. på söndag blir det julpyntning.. ska nog ta att stryka gardinerna på lördag kväll efter kryssningen.. såg påvägen hem att många grannar redan satt upp ljusstakar och gardiner men vi väntar minst till första advent..
pappa ringde idag och frågade om vi inte kunde komma dit på söndag och baka pepparkakor och pyssla lite så det sa vi ja till.. blir nog mysigt, tror killarna tycker det är skoj också..

nu ska jag sätta mig i soffan och vila lite inför morgondagens kryssning.. skönt att vi får skjuts till båten av killarna...
eftersom min kamera är trasig lägger jag upp en bild från januari som är så fin.. tack älskling!!! dessa vackra rosor fick jag på vår 5-års dag med bud till jobbet

utförsäljning..

idag var man uppe med tuppen.. kl8 öppnade peak performance utförsäljning och då gäller det att vara där i tid.. Trodde det skulle vara lång kö så att man fick stå ute å frysa men vi kom inte dit förens typ 7.45. Klockan närmde sig 8 och så fort nån i kön rörde sig en centimeter framåt hakade alla på.. Prick 8 öppnades portarna och alla rör sig snabbt in. Dem rutinerade har egna ikeakassar med sig för att bara ösa ner kläder i innan det är dags för provrummet. Jag och min syster delade på en kartong..

Kom dit med inställningen att jag skulle ha ett underställ till skidsäsongen. Kom därifrån med lite mer än så som vanligt och 3750 fattigare men det var det värt. Man mår verkligen bra av shopping:)
Blev ett underställ, ett par skidglasögon, ett skärp, en t-shirt,en tröja, ett par träningsbyxor til mig. Sen handlade jag en piké, en skjorta och en mössa till daniel.. Han blev riktigt nöjd med inköpen.. han var väldigt fin i dem också min älskling.. sen kom vi till barnavdelning och jag kunde som vanligt inte hålla mig.. Så Tindra ska få ett par badshorts som hon förhoppningsvis kan ha nästa sommar eller så och en jättefin fleecetröja..

tur att man har förstående kollegor och massa komp så man kan få gå på sånt här och komma senare..men jag jobbade över lite trotts att jag inte behövde..så nu har vi ätit lite middag och druckit lite glögg..
har inget varmvatten hemma idag och värmen är avstängd tills imorn så det blir till att träna innan jobbet imorn tror jag så man kan duscha där.. Om jag orkar gå upp i tid vill säga för jag känner mig lite seg efter dagens shopping...

Dåligt batteri..

Jaha  då har man försökt laga kameran då efter en del bråk men det verkar som att det är batteritet som är kasst. så jag ska byta ut det. hoppas dem hinner skicka det innan jul bara. trist att inte kunna lägga upp bilder..

dagarna bara springer iväg, massor att göra vilket är kul. Men även lite stressande känns alltid som att nått blir lidande.. Ingen träning idag men imorn blir det gymmet igen efter jobbet. Ska nog springa lite på löpbandet och träna benen tror jag.. Så himla kul att träna. tänkte på det idag, först har man problem att få tiden att räcka till til träning men nu känns det inte som ett problem när man väl gjort det till en rutin. visst är det saker man struntar i till förmån för träningen men det är det värt. nått har man lärt sig om sig själv på sina 25 år. om jag inte satsar 100% procent på träningen kommer det inte hålla..

har varit och fixat mina naglar idag med.. känns skönt att dem är kortare nu och så fina så. borde boka klipptid också men det har jag verkligen inte tid med.  har även varit duktig och betalat räkningarna idag.. dessutom har jag hunnit med en tvättmaskin och lagat middag också.. imponerad av  mig själv :)

Storm..

Känndes som att gå in i en vägg imorse när man skulle till bussen.. Nya vinterskorna på, vinterjacka, varm kofta halsduken virad runt halsen, mössa och luvan uppdragen.. Ja man såg väl ut som man skulle till antarktis men jag hatar att frysa.. å det slapp jag :)

Även om jag inte gillar snö har det ändå varit rätt mysigt att sitta inne i värmen å sen snön yra förbi utanför fönstret.. Är ju ändå rätt vackert när den ligger tjock på träden när man kommer hem.. Om inte annat är det så mycket ljusare att komma hem på kvällen..

Idag har jag varit och tränat med mamma och hennes granne.. Blev en sväng på gymmet idag men mest blev det mage, rygg och kondition.. Sprang på löpbandet utan att trilla av :) har lite dålig balans så jag får typ för mig att jag ska ramla av hela tiden så kollar jag ner så vacklar jag men det är bara titta rakt fram istället så går det bra... Man orkar mer än man tror faktiskt.. Måste ju ladda nu inför våren..

Nej nu blir det sen middag och sen sängen när min glada älskling kommer hem från hockeyn.. 4-2 blev det idag..
Till skillnad från mig älskar Daniel snön, fick några sms idag om hur mysigt dem hade det på gården på dagis.. massa snö, kul för barnen..

Spännande?

Jaha då har man sett sista avsnittet av ensam mamma söker och eftersnacket på nätet.. Mycket kärlek i detta program.. Kommer kännas lite tomt på söndagskvällarna nu.. Fortfarande ett frågetecken kvar.. Vem är singel idag.. Hmm ja inte är det Anette för jag antar att det är hon som förlovat sig.. Ja det gäller att ha koll på deras bloggar helt enkelt.. Följer dem varje dag, riktigt rolig läsning..

Nu viner vinden utanför fönstret men vi sitter med tända ljus och myser.. Tur att det inte var den här kvällen man skulle på kryssning.. Då hade det nog gungat lite :) ska snart sova för jag tar för givet att man får vänta på bussen imorn.. i alla fall om det kommer mycket mer snö och halka inatt.. jag ska upp tidigt för att hinna träna innan jobbet..

Nu är det bestämt att det blir vårruset nästa år, Jezz har inget val hon ska med :).. Nu ska vi bara hitta några till så vi blir ett lag så man får picknick också.. Så nu gäller det att hålla i med träningen dem senaste åren har jag varit halvtränad och otränad så nästa år ska jag vara så vältränad jag kan vara..

Söndagsmys

då var helgen snart till ende men innan dess hinns det med lite mys.. middagen är snart klar, lammfärsbiffar med potatis/morötter i ugnen och guacemole.. Sen har jag faktiskt slängt ihop en kladdkaka till efterrätt. Men nu blir det inge mer onyttigt förens nästa helg.. det är målsättningen i alla fall..

Har precis provat en ny ansiktsmask som just nu känns ganska skum när ansiktet stramar men hoppas på bra resultat..
Nu återstår det bara att vänta å se om man är helt insnöad imorn när man ska till jobbet.. vore i för sig skönt för jag har ingen lust att jobba imorn..

snart är det dags för sista ensam mamma.. vad ska man nu göra på söndagkvällar tro...

Hej mitt vinterland..

snö, snö, snö.. Även denna morgon snöade det när man vakna.. De tunna sulorna på höststövlarna gjorde sig åter påminnda om att det är dags att köpa nya vinterskor..  Påvägen hem från tyersö blev det en tur ut till värmdö för att inhandla billig lax, men tji fick jag för det hade dem ingen där.. Sen plockade mamma upp mig för en tur till sickla och nya vinterskor.. Skulle ha ett par men det slutade med att jag kom hem med två.. Hade gärna visat bilder men kameran har lagt av så det får bli bilder senare...

Känner mig som bambi på hal is just nu när jag är ute och går i dem gamla stövlarna.. som jag för övrigt ska gå tillbaka med imorn då sulan släppt efter typ tre månader.. så surt när man äntligen hittat ett par man gillar..

Nu är det dags att ta tag i städningen här hemma.. Hoppas ni alla har en mysig söndag..

Träning, snö och tacos...

..Upp kom man ur sängen vid 8.. hörde några barnskratt och förstod direkt att anledningen var snö.. kollade ut genom fönstret och såg att det var massor med snö och snöade kraftigt fortfarande.. Satte mig vid datorn och fixade lite musik till träningen.. Sen var det bara att pulsa iväg i snön till bussen och träningen. Idag tränade jag med mamma i nya gustavsbergsbadet riktigt fräscht och inte mycket folk.. Känndes riktigt bra att träna på en lördag.. Sen var vi iväg och bytte däck på mammas bil innan vi skyndade iväg till Tyresö för tacos och mys.. Busschauffören hade vaknat på fel sida kan man säga.. Riktigt sur gubbe..
Mötte upp dem i pulkabacken där en glad Tindra ville visa när hon åkte ner för backen.. Sen blev det glögg hemma i värmen..

Nu sitter vi i soffan mätta och glada.. Tindra kollar bollibompa och Engla sover nästan.. Imorn ska ett par nya vinterskor inhandlas.. Man fryser en del med halvtrasiga skor med en sula på 5mm..

Fredag..

.. höll som vanligt på att försova mig men hann nästan i tid 8.10 får väl vara godkännt. dagen har varit ganska lång men rolig. tur att man alltid har kul på jobbet. men dem senaste dagarna har jag mått dåligt när jag påväg hemmåt.. Vet inte vad det kan vara. funderar på om det är något jag äter på jobbet.. Min lunch består av herbalife så det kan ju vara den jag inte tål.. får se.. camilla tror att jag saknar jobbet så mycket när jag ska gå hem men den teorin tror jag inte på :)

nu ska vi ta en promenad till centrum för att inhandla lite nödvändigheter sen blir det hem igen för en myskväll framför tv:n.. var lite småkyligt ute nu när jag gick från bussen och känndes nästan som att det var snö på g.

imorn blir det upp tidigt för att ta sig ut till mamma och träna.. sen får vi se vad dagen har att ge

Skum

Torsdag och helgen närmar sig med stormsteg. Daniel har varit hemma från jobbet idag pga att han verkar ha fått en släng av magsjuka.. Jag mår jättekonstigt nu. Magen åker berg och dalbana och mår illa stundvis.. Hoppas bara att det är en annan anledning än magsjuka för det har jag inte tid med.. Försökte träna hemma idag men efter en kvart på cykeln gav jag upp. Då ville inte magen längre.

Nu ska jag lägga mig på soffan en stund, hoppar nog middag idag.. Tror inte jag kan få i mig nått alls..


Seg dag som slutar med snö

Idag har det varit en seg dag.. Inte hänt nått speciellt kul.. Kan ju bero på att kontot ekar inför kommande lön.. Ingen idé att ens ta en sväng för att titta på saker. Just nu ser jag fram emot att åka på kryssning med ett gäng tjejer nästa vecka.. Ska bli riktigt roligt, hoppas julbordet är gott också..

En halvtimme innan man ska gå hem går tjejerna på jobbet fram till fönstret och konstaterar att det snöar.. Jaha då var det dags igen.. När det sen var dags att gå hem var det närmre regn än snö..
Mötte upp daniel på slussen och fick sällskap hem.. Nu ska jag komma på nått att ha till middag sen blir det soffan resten av kvällen..

Trängsel

roligt fenomen det här.. alla som åker tunnelbana i rusningstrafik vet att det är trångt på tågen.. men varför kan man då inte hjälpa till lite och ta sig in i gången?? nej, det vore mycket bättre om alla står och trängs vid dörrarna så att vi alla hinner av om vi skulle vilja.. verkar vara förenat med en omöjlighet att stå i gången.. stackars dem som lyckats få en sittplats, hur ska dem komma av?? Av kommer man alltid..

Men det är just det.. När man ska gå av så står det folk mitt i dörren som inte ska av! Hur svårt kan det vara att flytta på sig.. Det var just detta som hände imorse när jag skulle av. Två personer står för halva dörren.. Så jag suckade tills personen bakom mig också fått nog och bad dem flytta på sig..

Ooops

oj da blev visst ingen träning idag :) så ledsen för det, eller inte.. daniel ringde på dan och sa att det fanns två biljetter över till hockeyn så jag och syster yster gick på den... började ju bra med ett nästan fullsatt hovet när DIF mötte brynäs.. Men sen gick det utför. 0-1 efter första inför sista perioden stog det 2-3 så då levde ännu hoppet men sen blev det inge mer matchen slutade 2-4..

nu är man hemma och njuter av ett glas julmust.. vet att det är lite tidigt men jag var så sugen på det.. har ju några år av julmust att ta igen eftersom jag inte tyckt om det tidigare..

imorn är det onsdag, halvvägs till helg, wohoo.. å inget planerat för helgen. ska bli så skönt.. nej nu är det dags för skönhetssömnen.. vi hörs...

Fotbollsgalan,färjan och design..

Ja inte är det lätt att välja mellan dessa program.. Blev lite sappande emellan alla programmen.. får se färjan och design på nätet sen.. kan ju inte påstå att man blev förvånad över vissa priser..

Är på dåligt humör idag.. Dagen började med att jag vaknade kl4 med värk och inga tabletter hade jag hemma.. Så fram med vetekudden men inte fan hjälpte den.. Så när det var dags att ta sig till jobbet var man lagom pigg men där visste jag i alla fall att räddningen fanns.. Efter en tablett var värken borta nu var det bara tröttheten att övervinna.. men den sitter fortfarande i så nu är det snart dags att sova.. får nog använda vetekudden för att värma sängen för när det är kallt ute är det kallt inne..
väl hemma från jobbet hade man massa grejer man ville kolla på nätet.. nej men då fungerar inte det.. så nu sitter jag i köket med gamla hederliga sladden in i datorn.. blir så trött.. att det ska va så mycket strul...

nej nu får det vara nog med klagande för idag.. snart kommer min älskling hem och då blir det te och mackor.. tror jag nöjer mig med te.. har köpt en liten present till min sötis.. hoppas han blir glad..

nu är det dags att packa träningsväskan och koka te.. sov gott..



Jag tyckte jag hörde tjofsan..

..nils karlsson pyssling på tv4 film.. riktigt mysig film tycker jag.. vissa barnfilmer tröttnar man aldrig på.. ska nog göra som min syster och börja samla barnfilmer.. inte mycket för den skit som finns idag.. kul att ha när man själv får barn..

nej blev ingen städning idag, orkar verkligen inte. men nu ska jag nog ställa mig i köket och laga middag. blir kassler potatisgratäng och bönsallad.. smaskens..och colan vi sparade från hamburgaren inatt..

Daniel är glad i soffan över att BP gick upp till Allsvenskan igen, kul med ett fjärde sthlm lag..

Snö snö snö

Vaknade 13.15 trodde det regnade men när man klev upp ser man att det snöar.. jag är ingen stor beundrare av snö. speciellt inte när det är plusgrader å det blir slask. men är det tio minus och solen skiner kan det vara mysigt. men jag föredrar snö i fjällen/alperna..

men i alla fall.. hade bokat tvättstuga kl13 men orkade inte så jag bokade om den och nu sitter vi soffan och bara slöar resten av dan. ska nog ta en sväng om med damsugare så det känns som att man gjort nått i alla fall.

Innebandy och fest

Igår var det mycket att hinna med men först en liten sovmorgon. Efter det var det dags att åka till komethallen där Daniel hade två matcher. Sen var det bråttom hem för att göra oss iordning för fest. Blev en snabb wok till middag,missade bussen men vi kom inte sist så det gjorde inget.. Blev en riktigt trevlig kväll, kul att träffa alla igen..
Men vid 03.30 kännde vi att det var dags att åka hem.. gick till slussen för en hamburgar innan 30 minuters väntan på bussen.. sen var det raka vägen i säng..

helg igen

så har man ännu en gång blivit förvånad över hur fort veckan gått. åt lunch med tjejerna på jobbet, ingen gormet direkt men är man hungrig så funkar det. sen blev det en snabbsväng på stan eftersom jag inte hann tvätta. införskaffade nya strumpor och underkläder samt nya mjukisbyxor och en superskön tröja.

sen var det bara att skynda sig hem och hämta bilen innan det var dags att åka till skolan och hämta hampus som var på basket träning. efter det hämtade vi upp tobias innan det var dags för myskväll med popcorn och läsk framför idol. men nu sover dem och jag passar på att kolla lite här på bloggen och andra roliga saker.
Daniel är på fest med jobbet men imorn ska vi till norra sidan av stan då han ska spela match. funderar om jag ska titta på hans matcher eller gå på ikea. inge kul på ikea utan att man ska spendera pengar..

Dagens outfit

var ett tag sen jag la upp dagens outfit så jag kännde för att bjuda på en idag..


även lite bilder på de senaste inköpen till hemmet..
       
en ny julduk som matchar gardinerna, en hand att ha smycken på och nya gardiner

Å en sådan härlig dag...

... gamla fina Djurgårn vann.. 7-0 mot modo.. helt otroligt hann tyvärr inte se mer än sista kvarten men den var bra den med. Hann se klacken dansa längs med rinken. Daniel var där så snart kommer det hem en överlycklig sambo.. :)

Min kväll bestod av träning. Skulle tränat imorse men jag orkade inte gå upp så det blev kvällsträning. Helt ok pass men lite för mycket hopp för min smak, men det blir väl lättare när man fått upp kondisen lite. Skulle ha gått på ett skivstångspass men hade för ont i händerna för det.

nej ska se design från igår sen blir det sängen.. sov gott



Trötter

Usch idag är jag så trött.. 04:00 vaknade jag pigg och  mindre glad eftersom klockan skulle ringa om 1,5 timme.. Detta resulterade i att jag inte orkade träna som planerat så straffet blir 55min medelgympa kl7 imornbitti.. så ikväll ska jag sova före 23 helst.

hoppade över att ta lunch idag så jag kunde gå hem 16. men oroa er inte jag har ätit medans jag arbetade.gröt till frukost och herbalife till lunch. nu ska jag ta bilen ner till affären eftersom det är storm ute och handla frukt och grönsaker som missades vid helgens handling.

Ikväll blir det gratinerad kasslergratäng till middag,.

måste även boka tvättstuga då vissa ganska viktiga plagg börjar ta slut..

Oasis, öl och en del shopping..

Nu är min Daniel hemma igen efter sin helg i Danmark. Vid 9-tiden i fredags rullade tågot mot köpenhamn och Oasis-konsert. På fredagen blev det en barrunda i köpenhamn med bl.a ett besök på Dubliner. Det var även lansering av Tuborgs julöl, villket verkligen påminner en om att julen närmar sig.. Föutom den ölen hittade han även en av sina favoritöl i nytt format.
 
På lördagen var det dags för konsert på kvällen men innan dess hann dem med ett besök i Christiania. Vore kul att åka dit någon gång bara för att se hur det är där. Vid 19 var det dags att gå in i Falconersalen för att inta bästa platserna, på terassen.. Enligt Daniel var det det bästa giget hittills. Får se om jag får följa med till England och se dem där för biljetterna är redan inhandlade. Men innan dess blir det en konsert till i Globen..

Inte bara jag som gillar shopping i den här familjen så det blev självklart lite inköp under konsertdagen.. Två fina tröjor..

 

Men nu är det skönt att han är hemma igen.. Så tomt när han är borta även om det bara är en helg. Blir lite ovant att sova själv..


 


Ensam mamma söker

Måste se klart ensam mamma söker nu.. hann bara se halva innan sporten började.. Är så spännande att se om ens teorier stämmer. Än så länge stämmer det på Johanna och Anette. Nina är jag inte lika säker på. Tror johanna kommer välja Alex och Anette väljer nog Richard.. Ja vi får väl se helt enkelt.. Måste försöka lista ut vem Nina kommer välja..

Vad tror ni?


glögg och pepparkakor

då har man avklarat helgens händelse och är framme i nutid. sitter i soffan sippandes på glögg och knaprar pepparkakor. glöggen var över förväntan. har varit så himla sugen på det är ett tag nu. provade den nyinköpta 08-glöggen..


så fort man går in i en butik nu är det stora bord med julpynt. känns inte som att det är jul om lite mindre än två månader. tiden går så fort. hittade även en rosa gran på plantagen vad man nu ska med det till.
ny julgardiner till köket och gästrummet fick jag av mamma som fått hem fel. jättefina utan tomtar.


Farsdag..

..vaknade som vanligt tidigare än nödvändigt. blev ingen promenad idag då jag hade ont i ögonen så jag var tvungen att ta ut linserna. vet inte vad det är men det är andra gången jag får så efter ett besök hos mamma. hoppas bara inte att det är hunden. blev värre hos pappa vid kaninerna så risken finns att jag är allergisk.

efter lunchen tog vi en sväng till plantagen och inhandlade lite blommor till pappa innan det var dags att hämta mormor. sen körde mamma mig hem med alla saker innan hon lämnade mig hos pappa. fick god pasta med kräftstjärtar och kladdkaka med glass till efterrätt. sen körde pappa mig hem.
 

Stjärnor på is..

väl hemma efter dagens äventyr blev det en tv-kväll med stjärnor på is och tack gode gud. brukar inte titta på sånna program men vad gör man inte när man får middagen serverad av mamma. blev scampispett med potatis och lite sallad. efter det lite gorgonzol/mascarponeost. vi trodde vi var mätta och inte orkade mer men sen sätter sötsuget in framåt kvällen. så fram med kokboken vi fått med expressen och vips hade vi slängt ihop en efterrätt, mascarponegratinerade hallon.. precis lagom..


inte för att jag kommer fortsätta kolla på stjärnor på is eller tack gode gud men kvällens program var ändå underhållande. måste säga att vissa av dem är väldigt duktiga för att inte vara proffs. själv skulle man väl se ut som bambi på hal is.lblev en hyffsat tidig kväll, sov redan vid 23.


Det goda köket..

..Ja så hette mässan som vi spenderade halva lördagen på. Mycket trevligt att hitta på nått sådär med mamma och syster. vi var ju inte direkt ensamma om den idén men fram med armbågarna så ska det nog gå bra. hade inte gjort nått om dem hade haft en stor fläkt mitt i rummet eller så för varmt var det..

efter att ha köat en lite stund för att komma in köpte vi ett glas och vinkuponger. mamma erbjöd sig att köra så jag och cissi provade vin/sprit.. vi gick gång för gång mellan alla godsaker. mycket ostar och korv men även en del asiatiskt.
hittade mitt favoritsalt till en billig peng på mässan och flera roliga smaker blev det. Han var ju så trevlig försäljaren så vi var "tvugna" att köpa tre var allihopa.

efter att ha pratat en del om dumplings tidigare på jobbet så fick jag äntligen smaka. oj så gott det var. måste jag äta på krogen nån gång.. provade även öländska kroppkakor men inget slår farmors gotländska. måste se till attt lära mig göra sånna.. efter att ha förflyttat oss några rader fick vi smaka på lite wok vilket ledde till nästa inköp.lite nudlar,woksås och sambal är ju aldrig fel att ha hemma..

nej nu började det bli alldeles för mycket folk och värmen steg så nu började det bli dags att röra sig hemåt. men innan det tittade vi förbi hos almondys tårtor och inte kunde vi hålla oss från att köpa där heller. man fick ju falktiskt en frysväska om man köpte tre tårtor. kan man ju inte missa.

sen fick jag ju se mina favoritdesigners, simon och tomas, på mässan också.. tyvärr utan sina små söta hundar. dem är så roliga dem två. när jag köper hus nån gång i framtiden ska jag anmäla mig till design tror jag. 
nu hade fötterna fått nog och vi åkte hemåt.



 


Lördag-morron

Vaknade vi 8.30 som vanligt när man kan sova länge. vädret var ju inte så kul men så länge det inte spöregnar får man vara glad.. Åt en tallrik gröt innan det var dags för promenad med hundarna. efter ett möte med mammas granne blev det betsämt att vi skulle på matmässan. så vi skyndade hem och gjorde oss iordning. inte tillräckligt snabbt enligt en viss person :), men jaja, tycker det var rätt lagom ändå.

härliga fredag..

ja då var det helg. fem arbetsdagar och fyra träningspass avklarade. jag är så stolt över mig själv.
synd bara att inte resultatet kommer så snabbt som man vill. gärna över natten..

var inne på hemtex&more idag som hade nyinvigning, fin affär men hittade inte så mycket. blev ett par gardiner en hand att hänga smycken på och en ny julduk till köket. var så glad över duken så jag skulle visa den på jobbet och upptäcker två fläckar på den, jaha bara att gå tillbaka med den då, så himla trist..

idag var det linneas tur att ha fredagsfika på jobbet. hon hade bakat kladdkaka och äppelkaka. otroligt gott alltihop. så kul när man bakar själv istället för att köpa bullar. men alla kan ju inte dela mitt intresse för bakning så jag tvingar ingen.. :)


Grillat är godast

äntligen är naglarna hela igen. sprang in på affären påväg hem och kom som vanligt ut med mer än jag skulle ha. grillad fläskkarré blev det, sjukt gott med grillat en helt annan smak än stekt. får en att längta ännu mer till sommaren.

körde ett medellunchpass idag, fortfarande lika kul att träna. imorn blir det nog gymmet. hoppas det inte är så mycket folk, inte kul att behöva vänta på maskinerna. har funderat på att boka in en personlig tränare en dag så man kan få ett bra program att köra efter.

nej nu är det dags att hänga tvätt innan kvällens film börjar. planet terror. får väl se om jag kommer gilla den. har en känsla av att jag inte kommer göra det..

jippie

i helgen ska jag gå på matmässan med mamma och kanske min syster.. ser fram emot det. var ett tag sen man var på mässa. tror det var båt eller mc mässan sist jag var där. hoppas det finns massa kul att smaka på :)

sitter och funderar på om jag ska orka gå upp tidigt imorn eller om jag ska träna på lunchen.. beror nog lite på vad min ben säger imorn också. just nu vill dem inte mycket. jag har grym träningsvärk i låren så tror inte jag kommer klara att hoppa runt i 35min då är det skönare att vara på gymmet.

en sak jag inte gillar med träningen är alla jäkla speglar dem envisas med att sätta upp överallt. kanske är bra för vissa att kunna se sig själva när dem tränar. personligen har det motsatt effekt. känner mig inte direkt snygg när man står där högröd i ansiktet och helt slut. men men om jag klarar av att nå det resultat jag vill ha med träningen så kanske jag också tycker det är kul med speglar en dag..


jaha...

...då har man lyckats ha av två naglar då. tur att jag fick tid att laga dem imorn så man slipper gömma fingrarna hela tiden.

för att fortsätta temat sen imorse med the mist så kom jag på att jag verkligen vill se den filmen. läste nått utdrag ur boken i somras som man fick med tidningen. kommer ihåg att jag tyckte den verkade spännande så den måste jag se. kommer väl snart på canal plus antar jag.

håller på att fixa lite middag. efter lite velande blev det minutbiff med klyftpotatis och bönsallad. ska bli så gott så. måste ju passa på att mysa lite med min äskling nu när han snart åker till danmark över helgen för att se oasis.

The mist

vaknade och kollade ut genom fönstret. vilken dimma, riktig film dimma. fick precis sms av daniel som tyckte samma sak. trodde först att det var linserna det var fel på.. jag gillar dimma, mysigt på nått skumt sätt..

 idag känner jag mig pigg än så länge. inte vanligt att jag är uppe vid den här tiden. kanske träningen har en inverkan på det hela. har bestämt mig för att göra gröt till frukost på jobbet, ska ju vara nyttigt har jag hört.

nej nu är det dags att göra sig fin för jobbet. hopps ni får en bra onsdag alla mina läsare. är så kul å följa statistiken över hur många som läser varje dag.. inte för att det är nått att skryta med direkt :) i jämförelse med dem stora bloggarna..

Pain...

Ojoj idag var ingen lek. Jag har sjuk träningsvärk. men det är väl bra antar jag för då har man ju ansträngt sig i alla fall. har precis kommit hem från ett skivstångspass med madde.. var helt slut efter passet men det är riktigt kul att vara igång med träningen igen. känner mig verkligen motiverad att träna den här gången.. imorn blir det vilodag och sen gymmet på torsdag och lunchpass på fedag..min målsättning är 3-4 pass i veckan.

Glögg

Är så sugen på glögg nu när hösten/vintern är här. vi har pratat om glögg i flera veckor redan på jobbet. så i helgen ska jag nog dricka lite glögg tror jag. idag släppte bolaget säsongsglöggen 08.. i år var den smaksatt med blåbär, kanske låter sådär men jag hoppas att den är god för mamma har köpt två flaskor åt mig.. förra årets gillade jag inte..

sen har jag blivit helt tokig i pepparkakor med mögelost på och det passar ju perfekt till glögg.. daniel och jag har funderat på om man kanske skulle ha nån liten glöggafton i år men vi får väl se om tiden räcker till.. är ju en del att hinna med innan jul..

Dionysos

Satt på jobbet imorse och kännde att idag vill jag hitta på nått skoj. Idag vill jag gå ut och äta middag tänkte jag. så det fick det bli.. mötte upp daniel vid medborgarplatsen efter jobbet sen gick vi längs folkungagatan och letade efter en mysig restaurang.. till slut hamnade vi på dionysos en av våra favoritrestauranger. bra service och kanonmat till bra priser.
jag åt lamkotletter och daniel valde souvlaki allt med tzatziki till så klart. är så himla mysigt på den restaruangen vi fick ett fönsterbord och satt där med tänt ljus och njöt av maten.. ibland måste man unna sig lite på en vardag också.


Duktiga jag

Jag lyckades. jag var på gymmet 7.00 är så himla nöjd med mig själv. känns så bra att vara igång med träningen igen.. fattar inte varför man skjuter på det hela tiden. det är ju inte ett dugg jobbigt bara kul.. eller visst kan det kännas tungt men inte så att man inte överlever. nu ska jag försöka få in nån rutin på det hela med lite variation. måste ju träna lite kondition också inte bara styrka..

Äntligen

Nu är min syster äntligen hemma igen.. Även om hon bara har varit bort i en vecka så känns det som en evighet.. tänk vad det känns tomt när man inte bara kan slå en signal för att säga hej, är ju inte lika kul att prata med telefonsvararen... så nu blir det lunch imorn, ska bli kul, så länge hon inte är jättebrun..

imorn ska jag börja mitt nya liv.. hur många gånger har man inte sagt så.. men det känns som att nu måste jag vekligen försöka ta tag i mitt liv. framför allt med träningen. så imorn ska jag vara på gymmet kl 7.. väskan är packad och motivationen är just nu på topp. är lite orolig för att jag inte ska komma ur sängen men det ska nog gå. får väl be daniel hälla en hink vatten över mig om jag inte vaknar.
ska även försöka hålla mig borta från onyttigheter i veckorna för att unna mig nått på helgen.

Happy happy

vilket underbart väder man har vaknat till hela helgen.. man blir så glad ch pigg. har precis klivit ur sängen och ska väl ta och äta nått kanske. idag står det födelsedagsfirande på kalendern så om ett tag måste man göra sig fin.

var i nya forum igår, blev verkligen possitivt överraskad. Har aldrig gillat det centrumet men nu var det riktigt snyggt. många roliga butiker att kika i. igår var dock målet att hitta en ny bh. visste att dem hade en butik där man kunde få riktig hjälp med att hitta rätt sorlek och så. var en en jätte bra tjej där som hjälpte mig, hittade ingen bh i den butiken men jag fick reda på vilken storlek och form jag borde ha. sen blev det en tur till lindex där jag faktiskt lyckades med att hitta två stycken som satt perfekt.

sen blev det en tur förbi ica maxi där jag inhandlade kvällens middag, tacos.. och lite annat smått och gott..

skoproblem

nu har jag varit ute i skogen med mamma och plockat svamp. hittade en del trots en del skoproblem påvägen.. mammas nya stövlar fick en stor reva i skaftet och när jag kom hem insåg jag att jag hade en klack mindre på stöveln.. men men det löser sig nog..

får se om jag kan lura med mig mamma till forum en sväng.. vore kul å se hur det ser ut nu när det är omgjort..
 sen blir det tacomys och film ikväll..


trevligt

oj vilken trevlig kväll det blev. god mat och trevliga gäster. lagade fläskfilégryta med klyftpotatis och till efterrätt blev det stekta bananer med glass.. tiden flög iväg medans vi satt i köket och pratade. hann med lite guitarr hero också. grymt kul att spela med två gitarrer..


RSS 2.0