Hemma bäst

nu är man hemma efter allt firande och släktträffar.. skulle gått på bio imorn men känner att vi inte orkar.. ska bara fixa på takboxen på bilen och hämta skidor, bräda och hjälm till tindra.. Måste gå igenom vad som behöver tvättas till vår resa till bjursås över nyår..

Jezz jag har köpt en box vitt chill out :) inget bilåkande på tre dagar så nu får ju även jag dricka.. Kollar väderrapporten vilken lovar kallt och snö så det ska nog gå att åka mycket skidor..

var en sväng till forum idag för att kolla in rean. som vanligt hittar man inget kul när man har presentkort.. köpte tre nya "bh:ar" på kappahl (ej rea), ny kolsyrepatron och nytt minne till kameran(ej rea), smink för presentkort av daniel på make up store, nya stavar(ej rea) en karaff med fyra glas från village(-50%) och champagnete..

Nu ska jag bygga lite på mitt pussel..

Mer jul..

Julen fortsätter och fortsätter precis som snön..

Igår tog vi en liten sovmorgon innan det var dags att fixa iordning inför juldagsfirande hos oss. Mamma och mormor och daniels mamma och farmor skulle komma på middag.. Cissi och sambo tittade förbi en sväng på dagen och tog en fika.

Eftersom jag inte är någon älskare av julmat så blev det potatisgratäng och fylld fläskfile till middag(feta/basilika/soltorkadetomater och inlindad i bacon) till efterrätt slängde jag ihop en morotskaka. Riktigt smarrigt..

När alla gått hem blev det lite film och mys innan vi somnade.. Daniel har redan begett sig till hovet för att spela hockey innan Djurgårns match där han självklart är på plats!

Jag ska till pappa en sväng efter lunch så får vi se vilka som dyker upp där.. Om mamma kommer ut från landet så blir det nog en sväng till forum också..

Juldagen

Då har årets mest efterlängtade dag från barn passerat.. Själv känner jag att det inte skulle göra nått om den försvann från min almanacka..För det första skulle man spara en massa pengar, inte gå upp i vikt pga onödigt ätande och framför allt slippa den psykiska pressen som julen innebär för mig..

Men men när man väl var framme hos dem man skulle till var allt jättetrevligt.. Efter att ha delat ut ALLA paket(för många som vanligt) var det dags för öppning.. Så nu kommer en sammanfattning av alla mina julklappar.(Har lite svårt att komma ihåg allt om jag inte skriver ner, inte för att jag är otacksam utan bara lite virrig)

Julklappar 2009 från:

Mamma:
Strumpor
Tändare
Värmeljus
Ugnstermometer
Potatispress
Hårtork
Presentkort på kappahl, 250:-
Skumtomtar

Mormor:
Presentkort på Åhléns, 500:-
Lotter med en vinst på 20:-
Kökshandduk

Cissi:
Huvudmassagegrej

Daniel:
Presentkort på Gina Tricot, 300:-
Presentkort på Make-up Store, 300:-
Pussel 2000bitar
Julmust till sodastream

Pappa med familj:
Presentkort på sickla köpkvarter, 750:-

Hampus och Tobias:
Trisslotter med vinst på 50:-

Man kan sammanfatta det hela som att jag verkligen gillar presentkort och därmed shopping!

Nu är det dags att förbereda dagens middag för min och daniels mamma, daniels farmor och min mormor

GOD JUL

God jul allihopa.. Igår firade vi första "julafton" hos mamma med massa klappar och god mat. Jag stod för årets jansson som blev helt ok. Nästa år ska det bli en ännu mer gräddig variant.

Har gjort massa julgodis i år men har glömt att ta bilder på det.. Blev chokladbräck med polka, min egen variant av rocky road med nöt och bärmix, skumtomtefudge, chokladfudge, ishoklad, vit ischoklad med lime, ischoklad med fikon/mandel, kaffepraliner..

Hade tänkt mig en sovmorgon idag men vaknade nånstans efter 5 och hade svårt att somna om helt så vid 8 gav jag upp..

Igår fick jag presentkort på åhlens från mormor, en fin kökshandduk och massa lotter med en vinst på 20:- men det roligaste med lotter är ändå spänningen med själva skrapandet.. Av mamma fick jag min efterlängtade hårtork och en potatispress, strumpor, ljus och tändare, skumtomtar och ett paket kvar i strumpan...

Av min kära syster fick jag en såndär lustig huvudmassage grej..

Sitter nu och väntar på att Daniel ska vakna och mamma komma hem från promenaden så vi kan öppna paketen i julstrumpan..

Efter Kalle bär det av till farmor för mer mat och fler klappar.. Imorn kommer mamma och mormor till oss så det ska bli trevligt.. God mat blir det och kanske äntligen lite glögg även för mig som inte ska köra imorn

årets...

0-1b032ec94bf15980b1290db57f4b0030.png

årets julgran


Granjakt

Imorn är det dags för årets jakt av den perfekta granen.. Vart vi ska hitta den är inte bestämt ännu.. Troligen i närheten eftersom vi inte har någon bil och man orkar ju inte bära den allt för långt..

Den måste vara tät  och fin. Lukta gott och inte barra.. I år blir det rött,svart och silver i granen.. En kompromiss med min kära för om jag skulle ha svarta skulle han ha röda.. Vad gör man inte för lite julfrid även om jag helst bara hade haft silver och svart.

Här är en bild på förra årets gran så liten men ack så söt den var..


Här ska bakas..

Japp idag är det dags.. Nu ska det fixas julgodis och förhoppningsvis ett pepparkakshus.. Syster och sambo kommer senare för att delta.. Så det där med hälsa tar från och med idag semester och är åter 11/1 2010.

                                            

Men visst får man vara onyttig på julen? Då är det som ok att alla regler försvinner, äta tills man sprängs eller rullar hem efter alla julbord. Har redan varit på två stycken i år och det räcker för nu är det snart dags för två till innan julen är över för i år. På torsdag blir det jullunch hos mamma sedan kalle innan det är dags att ge sig av mot farmor och farfar för julmiddag...

Daniel ska ut en sväng ikväll men jag blir hemma. Robinsonkväll för mig och mys med all god mat jag fick med mig hem igår. Min farbror fyllde 50 och det firades hela kvällen. Som vanligt hade min faster lagat supergod mat i mängder och vi kusiner får matlådor med oss hem.. Nu har jag lätt mat för en vecka..

Hockeylördag..

Vaknade av ljudet från msn.. Den moderna väckarklockan kanske?? Det var i alla fall tur att Patrik skrev annars hade vi nog försovit oss eftersom ingen ställt klocka.. Dags å göra oss snyggare snart å sen in mot stan för hockey.

 måste kolla några sista grejer inför julen också. tyckte jag hade planerat bra med pengar så det skulle räcka till lön men icke då.. varför händer det alltid nått då som gör att man måste spendera dem pengarna på annat??

mina favoritjeans gick sönder och dem ingår i min plan för onsdagens outfit på julfesten med jobbet! bara le och vara glad medans man betalar ett par nya. visst jag gillar shopping men jag ska faktiskt erkänna att dem senaste månaderna har det inte blivit mycket klädinköp. faktiskt rätt nöjd med det för annar måste jag skaffa en till lägenhet för mina kläder för jag får inte plats!! Nån annan tjej som känner igen sig i detta i-landsproblem??

Inte blir det bara ett par jeans heller nej då hittar man självklart en supersöt liten tunika som jag bara msåte ha till jul så den slank också ner i påsen..

Dags för duchsen, den är i alla  fall graits än så länge..


Tröttare än tröttast

Förstår inte hur man kan vara så trött som jag är men det kan man tydligen.. Å inte blir man piggare av att vara på jobbet kl7 men ibland har man inget val. Är det mycket så är det. Måste ta igen lite sömn i helgen om man nu kan göra det..

Idag är jag och passar mina bröder en stund innan jag ska hem till soffan och kolla sista mammas pojkar.. Spännande hur dem ska välja inte riktigt fått nån koll på den än.




Överjärva gård

Gick och la mig 2.30 inatt.. Daniel kom hem vid 1.30 lagom rund under fötterna sjungandes, tog en macka och somnade på soffan :) till slut fick jag i alla fall in honom till sängen men nån julmarknad blev det inte för honom idag..

Snöade i alla fall 10mintuer påvägen dit.. Mysig gård med massa roliga hantverk. tur för mig att jag inte hade kontanter men synd för dem för jag hade kunnat köpa en massa fina smycken där.. Sen blev det fika med Jezz och co. och hennes familj.. Tack allihopa för en trevlig dag, humören var på topp även om inte vädret var det roligaste..

Nu blir det lite glögg tror jag allt eller var det middag jag skulle äta.. Hmm inte lätt att komma ihåg allt :)


Äntligen en uppdatering!!!

Jaha då var det dags att uppdatera bloggen lite.. Inge kul å blogga när man inte kan lägga in bilder så då blir det att jag struntar i det..Kanske skulle masa sig iväg och köpa ett till minneskort..

Jaja.. Nu är jag här i alla fall och vad har då hänt i mitt spännande liv sen förra veckan???

Förra fredagen var jag och Jezz på kryssningen.. Båten skulle gå vid 18 men direkt när vi klev på ropade dem ut att båten inte avgår förens midnatt, trist men sånt e livet.. Vill man vara på båt vid kaj kan man ju gå till patricia..
Vi gjorde oss iordning, längst av alla:) eftersom middagen inte var förens 21 så hade vi ingen stress direkt.. En sväng till taxfree innan maten för att bunkra vatten och annan nödproviant.. Påväg upp mot buffén kom färjan äntligen iväg från kaj tidigare än planerat tydligen.. Så nu började vår kryssning.. Party all night long!! Eller 1 för oss gamlingar..

Efter några vinster på maskinerna, några vändor på taxfree, karakoetväling och ,mindre pengar i plånboken lämnade vi färjan på lördagen för att ta oss hemåt och förbereda första advent.

Nu blir det risgrynsgröt, ev pepparkaksbak och hus. Har inte tittat på tv sen i tisdags då fjärkontrollen slutade fungera!!!Konstigt nog efter matchen!! Kvalitetstid på hög nivå med pusselbyge och musik i köket..

Daniel har beställt en ny fjärrkontroll så han testa att dunka den i bordet nu på morgonen och självklart fungerar den efter det.. Typiskt men jaja, min kväll är räddad för nu blir det robinson..

RSS 2.0