Äntligen

Så kul när man öppnar dörren och hittar det paket man väntat länge på innanför dörren. har beställt ett broderi som jag ska göra i doppresent till Engla och nu har det äntligen kommit.. ska nog kanske börja lite smått idag.

Blev ingen middag för jag orkar inte laga nån. Gör det imorn istället. :) Kanske

Imorn börjar allvaret. Jag ska vara med i en stegtävling på pappas jobb och eftersom jag vann den förra känner jag att jag har lite press på mig. Mest från mig själv. Förra gången var det ju varmt och skönt ute nu är det mörkt och kallt.. Men det ska nog gå..  Känns skönt att komma igång igen. Har lovat mig själv att jag ska börja träna nästa vecka.

Nu ska jag ägna mig åt mitt broderi framför tv:n


Ny plattång

Idag har jag inhandlat en ny plattång för en av mina är inge vidare längre.. den drar med så mycket hår så nu ska vi se om denna är bättre. borde den vara i alla fall för det är en ga.ma. passade även på att inhandla en till produkt till håret men denna gång för att lockarna ska hålla sig om jag bestämmer mig för att locka det. får väl se huir den fungerar.. kanske får testa den i helgen när man har tid att hålla på med locktången.

Jobbade över lite idag med så nu ska jag röra mig hemåt.. tur att jag handlat allt till middagen imorse så jag slipper det nu. om jag orkar laga den vill säga. men i så fall blir det räkpaj.


Äntligen hemma

Ojoj det var ingen lek på Nordea(gamla kassaservice). Daniel var där vid ca 17.30 och fick då ett könummer på 134 tror jag och på skylten stog det typ 649 vilket betyder att den hade ett antal nummer kvar. Jag tänkte precis som dem flesta andra att den skulle upp till 999 innan den började om på 0 igen. Så vi stog där och väntade medans nummren sniglade sig fram.. Vid ugnefär 18.30 fårgade vi en som jobbade där om man kunde använda kortet för att sätta in pengar på mitt konto och fick till svar att kortläsaren var ur funktion, en himla tur att vi frågade. Hada inte varit glad om vi hade behövt ta en ny kölapp efter att äntligen ha kommit fram. När klockan var strax före 19 började jag tröttna och ringde min syster för att höra om jag kunde låna pengar av henne. Vilket jag skulle få men precis när hon skulle föra över ser jag hur nummret på skylten ändras från 799 till 100 så då var det ju snart vår tur eftersom jag hittat en lapp med nummer 120. Men ändå helt sjukt att det ska ta 1,5 timme för att komma fram.

Nu är vi i alla fall hemma och jag ska snart gå och sova. Imorn ska jag luncha med mina gamla kollegor jessica och chrisitna. ska blir riktigt trevligt. Blev ingen hälsomiddag idag, en hamburgare påvägen hem eftersom tiden rann iväg och imorn blir det lunch med pizza. Men på onsdag börjar ett sundare liv :)

Dags att gå hem..

Jobbade över lite på jobbet idag så nu ska jag börja röra mig hemåt. Ska nog bara ta mig hem och hämta bilen för att sedan åka och handla lite.

Fick just ett samtal från Daniel som är på posten för att sätta in pengar till mig.. Det var typ 400 nummer före honom så jag ska gå dit å göra honom sällskap..

Vantar och mössa

Så nu har jag shoppat lite idag också. Vantar för det har jag inga så nu slipper jag frysa när jag väntar på bussen på morgonen och en ny mössa. En lila till mig och Daniel fick en svart.

Är så sugen på glass men jag höll mig från att köpa det. Även om jag tycker att jag är värd det. Är så sjukt trött idag, får hela tiden koncentrera mig på att inte somna, blir garanterat tidig sänggång idag.


I helgen ska jag nog roa mig med att göra om lite i bloggen. Har hittat en del spännande sidor med inspiration till förändring. Är inte helt nöjd med hur den ser ut nu.

Trötter

Klockan är knappt halv 8 och jag sitter redan på jobbet. Jag uppskattar verkligen den här halvtimmen innan alla andra kommer till jobbet. Så skönt när det är helt tyst. Känner dock att idag hade det varit skönt med lite längre sömn men vad gör man inte för att få sällskap på bussen (läs en axel att sova mot).

Såg filmen på smällen igår, kan ju inte direkt säga att den var bra även om den hade sina roliga stunder. Blev en del skratt men den var också lite seg ibland. Ensam mamma söker var lika roligt som vanligt.

Nej nu är det dags att börja jobba så hoppas ni alla läsare får en bra måndag.

Soffsöndag

Sitter i soffan och tittar på Ensam mamma söker.. Är lite småtrött efter helgen som varit. Vi ska försöka hålla oss vakna för att se filmen på smällen kl 22, får väl se hur det går. Har precis ätit lite matrester från mamma.

Sitter och funderar på vad man ska ha på sig imorrn. Så skönt att ha det framplockat när man vaknar på morgonen. Kan man sova lite längre :) Blir nog jeans och stövlar ska bara hitta nått kul att ha upptill. Hoppas det inte är så kallt imorn.

Köpte en ny hårprodukt i helgen också, för jag hade ju inga hemma innan.. Men så är det när man har lockigt hår men vill ha rakt. Då får man testa runt efter nått som håller längre än utanför dörren och än så länge är jag nöjd med den här. Håret blir jättefint. Flyger i vinden som en schampo-reklam :) Mjukt och glansigt.

Smörgåstårta

Sitter i soffans hos mamma och är så mätt så. Har ätit både smörgåstårta med renkött och hallon/chokladmoussetårta. Smarrigt, men inte så nyttigt. Lyssnar man på min syster så är det GI, gott innuti :)

Ska nog snart röra mig hemåt mot soffan.. Ska bli riktigt skönt att bara mysa ikväll. Carro var så snäll och tog hand om vårat stora diskberg från veckan som varit. Så nu slipper jag göra det med mina stackars små händer. Dem gillar inte riktigt hösten och inte mitt jobb heller för den delen. Dem blir så torra och spricker.

Innan jag åker hem ska jag ta med  mig matlåda från igår. Lax, potatis och romsås. Middagen är fixad. Sen ska jag ta med en bit tårta hem också. :)

Solig söndag

Visst är det skönt att vakna till sol ooch blå himmel. Man känner sig så mycket piggare då. Nu är den stora frågan om det verkligen är så varmt som det ser ut att vara? Måste ju fundera ut något att ha på mig idag.

Nu har vi precis ätit frukost och jag ska snart göra mig iordning för att åka till mamma och fika eftersom att det är idag hon fyller år. Måste bara ta mig ner till pappa för att hämta bilen först.


60-års fest

Igår var vi på 60-års fest hos mamma. Det var en riktigit lyckad liten middag. Hann inte njuta helt av den bara då lilla Maja var så trött att hon inte kunde sova. Till slut la vi henne i vagnen och gick på en promenad och då somnade hon så gott i vagnen.Sen fick hon sova ute tills vi skulle åka hem. Hämtade Carro och Stefan påvägen också. Sen blev det lite guitar hero och ost och kex när vi kom hem.

Frukost

Vaknade halv sju och mådde inge vidare. La mig på soffan för att inte störa Daniel som sov så gott. Somnade för en gångs skull om och vaknade kl10, inte helt fel. Nu börjar alla vakna här hemma och vi ska snart äte frukost. Harhandlat så det blir en riktig mysfrukost idag med juice, yoghurt, bröd och ägg.. Ska nog stoppa in några bullar i ugnen också.. 

Sen är det dags att sätta fart med dagens to-do list. Mycket som ska hinnas med innan vi beger oss mot ingarö. Jag daniel och maja ska till min mamma på middag så jag ska fixa iordning lite tilltugg till fördrinken. Carro och stefan ska på bröllop så vi släpper dem påvägen till mamma. 
Innan dess ska vi hinna till centrum för en sväng på bolaget och apoteket.

Nu är det dags för punkt ett på listan. Frukost.


 

Fredagsmys

Idag blev det krabba och räkor till middag för mig tillsammans med daniels syster och hennes sambo. Daniel är ute på fredagsöl med sina kollegor.
Vi hade planerat att äta ost och kex efter men planerna fick senareläggas när Maja vaknade och var jätteledsen. Hon är lite snorig och så kanske hon har ont i örat men nu håller hon på att somna igen stackarn. Inte lätt att veta vad man ska göra när dem är så små.

Patrik 1,5

Igår var vi iväg med jobbet och såg Patrik 1,5. Riktigt rolig film. Brukar inte gilla svenska filmer men det var bra tycker jag. Inte fel med gratis bio heller. Så bjöd dem på godis, läsk och popcorn också.
Innnan bion var vi på Tacobar och åt middag.. Gott, men inte så roligt när nån annan spiller på en. Tur att man hade shoppat på dan så man kunde hålla påsarna framför fläcken.
Efter filmen åkte jag till Globen och mötte Daniel som varit på hockey. Blev en snabb visit i hotellbaren innan det var dags att åka hem och sova.

Shopping livet passion

Igår inhandlade jag ett par jeans och en kofta. Så nu är man lycklig en stund till :) Tänt att man kan blir så glad av att spendera pengar på sånt. Det är verkligen mitt livs passion. Jag kan inte få nog på gott och ont. Så länge man inte hamnar i lyxfällan är det lugnt.

Derby

Fan vilken otur vi hade idag. Förlorade ledningen på övertid. Vet inte riktigt vad man ska säga.
Det var kul innan i alla fall. Träffade min kusin innan hemma hos henne, vilken fin lägenhet hon har. Sen skulle vi ta pendeln till solna och som vanligt var det förseningar men till slut kom vi med ett tåg. Hann med en snabb middag innan det var dags att gå in på råsunda.

Fick en del bra kort och filmer från matchen. Men det får bli uppdatering på det imorn för nu är det dags att sova så man orkar med morgondagens shopping eller var det jobbet man skulle orkar med :)

Stövlar

Idag var jag och åt lunch med min mamma och syster på pizza hut. Inte så nyttigt men så gott. Sen tog vi en sväng till skopunkten för jag skulle kolla på ett par stövlar. Blev inte dem jag kollat ut men hittade ett annat par som kommer bli snygga till mina nya jeans jag planerar att köpa imorn. Bild kommer imorn för stövlarna är kvar på jobbet.


nästan färdig

sådär nu är jag nästan klar med städningen bara dagens disk kvar och badrummet men det får bli en annan kväll. blev riktigt fint tycker jag. jag sitter vid datorn och surfar runt medans jag som vanligt försöker komma på något till mamma. Daniel kollar på hockey,Brynäs-DIF.

Imorn är det Derby, funderar på vad jag ska ha på mig. Blir nog kallt när matchen börjat eftersom den inte börjar förens 20. Sen har jag och min kusin sittplatsbiljetter så då blir man ju lätt lite frusen. får inte glömma att ta med mig mössa och halsduk bara så är det nog lugnt. ska bli kul att gå på match även om jag oftast undviker derbymatcher eftersom det ofta blir så stökigt då men ibland är det kul att gå.

nu är det dags att sätta upp en tavla som daniel valt om vi lyckas få upp skruvarna i ramen vill säga.

Överraskad

Idag när jag kom hem blev jag riktigt överraskad. Daniel hade diskat och städat. Det gör mig glad i alla fall att komma hem till. Nu är det bara lite av mina saker kvar att plocka undan och sen är vi klara med städningen för den här gången.

Idag har det varit helt otroligt höstväder. Ibland önskar man att man hade ett jobb där man fick vara ute. Men sen kommer ju dem sämre dagarna och då är man gärna inne :)

Nu är det dags att planera dagens middag, jag har två val något med fisk eller ravioli. Den ena går fort och det andra är gott så vi får se vad det blir.

Lön

Snart är det lön och tankarna på vad man kan göra med den är som vanligt många. Varje månad tänker man att nu ska jag planera och göra en budget men samma minut som lönen finns på kontot är det som att dem tankarna är borta. Som ekonom borde man ju vara bättre på diciplin av sig själv och sin ekonomi, men icke. Den här månaden ska vi storhandla, frågan är bara när vi ska hinna det :) Våran fritid känns ganska uppbokad just nu, men man ska inte klaga..

Den här månaden finns det dock några saker jag behöver som inte går in under onödig shopping. Jag behöver en väst för den jag har har jag haft i typ 4 år tror jag men nu är det dags för en ny. Sen behöver jag ett par jeans, vill ha ett par som inte visar halva rumpan och som man kan ha i ett par stövlar. Vilket leder till nästa sak jag behöver, nya stövlar. Kan inte gå runt i mina bekväma fred perry hela hösten/vintern även om jag skulle vilja. Lite stil på det hela får det lov att vara.

Sen är det ju några som fyller år nu också så dem kanske vill ha nån liten present. :) men då får dem allt se till att komma på nått annars kanske dem blir utan(Jezzica).  Funderar och funderar men kommer inte på något bra.

Lunch

Sitter på jobbet och har precis ätit lunch. Solen skiner utanför fönstret nästan så man borde ta sig ut en sväng. Väljer nog ändå att stanna inne idag. Känner mig lite för trött, som alltid på hösten. Ögonen är lite bättre idag men inte som dem ska än.

Försökte även göra en god gärning genom att sätta igång diskmaskinen på jobbet men vi kommer inte överens. Jag trycker på dem knappar man ska men inget händer så jag har i alla fall gjort klart för den som förstår sig på den.

Försov mig imorse, vaknade 7,20 men jag ger mig själv en guldstjärna för 7,35 satt jag på bussen :) Tur att man inte har så många rutiner att gå igenom på morgonen.


Mamma 60

Börjar få lite panik nu. Mamma fyller 60 på söndag och jag och min syster har fortfarande inte kommit på något att ge henne. Vad ska man hitta på till nån som har allt?? Alla tips är välkomna...

Ögoninflamation

Trodde nästan att jag skulle få ögoninflamation idag. Ögat har kännts konstigt hela dagen. Men jag hoppas på att det är för att jag är trött. Orkar inte gå till vårdcentralen för sist jag gjorde det fick jag fel salva som jag var allergisk mot så det blev värre. Inte kul alls.
Just nu känns ögat bra men vi får se hur det känns när jag ska sova, är det inte bra då tar jag ut linserna så ögonen får vila lite. Kan ju vara så enkelt som att ögonen bara är irriterade på linserna.


Singelmammor

Idag är det måndag och då är det singelmammor på tv, en dokumentär på svt. En av dem saker jag orkar följa på tv. Igår såg jag Ensam mamma söker, det är också ett bra program.

Idag har vi bröjat städa lite här hemma, kommer inte vara hemma så mycket innan helgen så det var lika bra att börja idag. Imorn ska jag göra klart resten. På onsdag är det derby och på torsdag ska jag på bio

Daniel och jag har kommit fram till att vi ska börja planera en matsedel tillsammans för att underlätta både matlagning och inhandling. Kommer bli kanon. Lättare att få lite variation på det hela annars fastnar man lätt i en enformig trall.

Nu står det en hallonsmulpaj i ugnen som vi ska mysa med efter middagen. Man måste få unna sig något i vardagen också!

Imorn kommer äntligen Jezzica hem. Hoppas dem har haft en underbar semester men det är lite tomt här hemma i hösten när dem är borta.. Ser fram emot nya blogginlägg från semestern :)

Pasta med tomat&gorgonzola

Idag blev det dinkelpasta med tomat&gorgonzolasås. Blandade även ner purjolök, ärtor och lammkorv. Blev faktiskt över förväntan. Ibland är det gott med enkel mat.


Kvällsmys

Söndagen börjar gå mot sitt slut. Hade gärna haft en dag ledigt till. Daniel är fortfarande lite sjuk så han blir hemma imorn med. Kommer bli en kamp att ta sig ur sängen :) men för att underlätta har jag lagt fram kläderna jag ska ha på mig.

Blev inte mycket gjort idag. En sväng till affären för att inhandla lite mat. Sen blev vi så sugna på kanelbullar så vi var tvugna att köpa sånna frysta bullar att grädda i ugnen, riktigt mumsiga. Efter fikat tog jag en tur till mamma. Vi planerade lite inför hennes födelsedag nästa helg.

Nu sitter vi i soffan och myser. Har ätit en god middag, svärmors recept. Baconlåda, inte det mest hälsosamma men oj så gott det är.

Potatis i skivor, purjolök, bacon och grädde. Varva i en form och in i ugnen med lite kryddor på. Lätt som en plätt och omtyckt av dem flesta. Jag förkokar potatisen i skivor innan jag ställer in det i ugnen men det är en smaksak.

Hoppas ni alla får en bra vecka!


Inga planer

Söndag igen. Vad ska man hitta på tro. Jag har inga planer alls bara funderingar på saker jag vill göra. Vaknade för en halvtimme sen så jag har inte hunnit med så väldigt mycket än.
Igår var jag på tjejmiddag hos Linda. Men jag var lite för trött så när vi skulle se film så orkade jag inte riktigt, Lindas säng var väldigt skön att ta en liten vila i :)
Innan jag somande var det väldigt trevligt.. Vin mat och prat. Nästa gång ska vi nog vara hos mig. Får se vad vi hittar på då. Igår blev det pizza och kebab för ingen orkade laga nått.
Nej nu ska jag fixa något att äta sen får vi se vad som häner under dagen.Nått skoj ska man väl komma på att göra.



 

Knattecupen

idag har varit en rolig dag. först tvättstuga, kanske inte så kul men nödvändigt, sen knattecupen. Min minsta bror skulle spela fotbollscup idag så jag och Daniel tog en promenad dit för att titta. Dem är så duktiga dem små liven. Bilder kommer senare.

Sen var det hemma och vila en timme innan jag tog buss och t-bana till andra sidan stan. Så långt bort :) Bergshamra, världens ände. Men det var en riktigt fin lägenhet du har LInda. Riktigt mysig.

Nu ska vi dricka mer vin och se film. Uppdatering kommer senare. Hoppas ni har en trevlig lördagskväll...

Grattis

strort grattis till min bästa Jezzica  hoppas du har en underbar födelsedag och semester. ses snart kram kram

sol

då var dagens tvättning avklarad. nu ska vi se vad vi kan göra för frukost av det lilla vi har i kylskåpet. sen ska jag ta en dusch och göra mig iordning. Skönt att vara klar innan knattecupen för sen ska jag till bergshamra på tjejkväll.
ska blir kul att träffa Ida och Linda var ett tag sen nu. Sen ska det bli kul att se Lindas nya lägenhet.

nu kommer solen snart, hoppas jag i alla fall

Tvättning

Då var första omgången maskiner inne. Sitter i soffan och halvsover i väntan på att byta maskin. Ingen idé att somna om. Även om det är pest att gå upp 7 för att tvätta är det skönt att ha det gjort och sen ha hela dagen att göra annat på.

Verkar bli en helt vanlig höstdag idag. Känndes inte så kallt ute idag. Perfekt när vi ska ta våran promenad till knattecupen sen.

Sov gott

Nej nu är det dags att sova. Annars kommer vi somna på soffan och vakna med nackspärr.. Ska ju upp i ottan och tvätta så det är bäst man får lite sömn..

Imorn blir det tjejkväll med vin.. Vi får väl se hur det slutar. Plånboken säger hemma hela kvällen men man vet aldrig.. Alltid kul att gå ut, ett ställe utan inträde vore bra...

Sov gott hörs imorn...

Mums

Nu har vi ätit middag. Blev så himla gott. Hemmagjord potatisgratäng med fläskfilé och broccoli till. Var längesen vi gjorde det. Nu sitter vi och kollar lite på tv. Som vanligt går det inget kul när man kan vara uppe lite senare för att se en film.

Stackars mamma har nu fått ögoninflamation i båda ögonen, inte kul hoppas du blir bättre snart...

Imorn ska vi iväg och kolla på min lillebror som spelar knattecupen i fotboll. Ska bli skoj, han blir säkert glad när vi kommer..

Äppelkakan blev en hit på jobbet idag. Alla tyckte om den. Blev t.o.m. lite över så det blir nog lite efterrätt ikväll om vi orkar. Just nu känner jag mig väldigt mätt.

trist

för att helgen ska bli lite lugnare har jag valt att städa lite idag.. ska ta en sväng med damsugaren nu så innan jag lagar lite mysmiddag till mig och min uttråkade lilla älskling.. Han har varit hemma och sjuk i två dagar så nu är inget kul längre.. Tur att lite god mat och ostbågar piggar upp :) Men först ska han ta hand om det stora diskberget har han sagt själv..

Så nu är det bara sätta fart så man får en lugn kväll sen.. Tvättstugan är bokad till 07:00 imorn.. :)

Äntligen fredag

Veckans bästa dag. Enligt mig i alla fall.. Har precis ätit lunch och njuter av dem sista minuterna innan rasten är slut.. Idag blev det inte allt för otippat en sallad, med kyckling och feta... Helt ok.. Hann även inhandla lite mysmat till ikväll.. Har tänkt att tillaga kött och potatisgratäng.. Eftersom att min lilla älskling är sjuk fick han önska sig en sak från affären.. Gissa vad!!! Ostbågar! Blir man förvånad, förstår inte hur man kan gilla dem äckliga små gula sakerna.. Men men han tycker om dem så då får han sånna...

Back to work see you later!


Broderier

Ända sen jag var yngre har jag gillat att brodera.. Både min farmor och mormor gör det.. Så nu när mina kompisar får barn brukar jag göra små födelsetavlor.. Här är dem två senaste jag sytt..

 

Mysigt med höst ibland..

Det bästa med hösten är mörkret på kvällar och nätter.. Det är så mysigt när man kan krypa upp i soffan med en massa tända ljus i vardagsrummet och bara mysa.. Kolla på film, läsa en bok eller bara vara...
Sen när den rikitga hösten är här och löven byter färg kan det vara riktigt fint med en promenad i skogen.. Jag är så glad över att vara uppväxt nära stan men ändå med skogen nära.. Jag gillar att vara ute så länge det inte regnar och blåser samtidigt..

Jag hoppas att jag den dag jag blir mamma kommer kunna ge mina barn samma uppväxt som jag hade... Att kunna leka utanför huset utan att någon behöver sitta och kolla så att det inte kommer någon bil körande eller så... Vi var ofta ute och lekte på gården när vi var små.. Sen en annan sak som jag gärna skulle vilja ge mina barn är ett riktigt sommarlov.. Jag och min syster hade turen att vår mamma kunde vara hemma hela sommaren.. Men om inte mamma kunde vara hemma hela lovet så var vår granne hemma med oss, hon och mamma brukade dela på att vara hemma... Vi är nästan uppväxta som syskon hennes barn och vi..

När vi var små hade vi segelbåt.. Så jag är nästan uppväxt på segelbåten... Vi hade en jättefin båt, men så kom den dagen mamma och pappa bestämt sig för att sälja den.. Å va arg jag var då, det är ju så mysigt att vara ute på sjön... Kan sakna det idag när man inte är ute så ofta... Vi seglade en sommar för ett antal år sen med pappa men då hyrde vi en båt.. Var ute i två veckor riktigt mysigt.. Tur att mamma bor i skärgården så man har nära till vattnet när man känner för det.. Ska nog kanske ta en sväng till mamma i helgen.. Man kopplar verkligen av där ute..

Nej nu ska jag se lite på tv sen ska jag sova... Hockeyn är precis slut och vi vann första matchen för säsongen inte helt fel... 2-1 mot luleå

Recept

Nu är det dags för ännu en kategori,  Recept... Jag älskar att baka. Så det kommer nog finnas en del under denna kategor så småningom. Det är inte så att jag äter upp allt jag bakar, jag tycker bara att själva bakningen är kul.. En "vanlig" sockerkaka blir det sällan.. Det får Daniel göra själv om han vill ha :) och det gör han så gärna för han gillar smeten...

Tänkte börja med att lägga ut receptet från idag... Har fått det av en som jag jobbade med tidigare och den blev snabbt en favorit...



Äppelkaka

7½ dl socker
7½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ½ tsk vaniljsocker
250 gr smält smör
5 ägg
ca 6 skalade äpplen i klyftor
Kanel
Pärlsocker

Rör ihop smeten men rör så lite som möjligt, då blir kakan segare
Smöra eller använd bakplåtspapper
Tryck ut smeten i långpanna och lägg på äppelklyftorna i rader
Häll på kanel och pärlsocker

Grädda i 200*C 20-30 min


Bakning..

Idag är det bakning på schemat.. Ska snart sätta igång att baka en äpplekaka eftersom det är min tur att ha fredagsfika imorn..  Den är så himla god.. Var och handlade allt idag på lunchen.. Gick som vanligt i min egna lilla värld tills jag hörde nån tuta å tänkte att varför ska folk vara så stressade.. Det enda var att det var mig personen tutade på :) Det var Jonas som kom körande i sin jobbil..

Kom precis hem från jobbet...Stannade en stund extra idag.. Hade lite jag behövde få gjort.. Men imorse var det tugnt att gå upp.. Inte lätt när man är trött å man har en som ligger kvar i sängen,... Daniel är sjuk så han låg och sov när jag gick.. Han har fått feber, ont i halsen och huvudvärk så det är väl nått virus på g...

nu till den stora frågan! Vad ska man äta idag... Tror det får bli något lättlagat... Eller typ ingen lagning alls... Tina lite räkor och en smörgås kanske vi får se..

Hinner nog uppdatera lite mer sen..


Lillördag..

Då var det redan onsdag, veckorna bara försvinner... Idag har det inte hänt så mycket.. Träffade min syster på lunchen å tog en sväng till sergels torg för att inhandla lite korvar från frankrike... Sen blev det en snabb lucnh på en kinarestaurang..

Efter jobbet var jag och fixade naglarna så nu är dem hela och fina igen... Nu sitter jag och kollar lite halvt på idol.. Har inte sett så mycket av det än men det är ju ganska underhållande.. Tycker det är roligare att se det sen när det går på fredagar... Räcker med en gång i veckan...
Daniel har åkt iväg till globen för att gå på konsert... Var en kollega som hade en biljett över så Daniel följde med...

Idag blir det lammskavsgryta med rösti till middag.. Hoppas den blir god... Jag har så svårt att komma på nått kul att laga till middag nu för tiden... Måste sätta mig ner med lite kokböcker och göra lite menyer tror jag.. Underlättar när man ska handla om inte annat.. Så kanske man kan slippa den här dagshandlingen som jag håller på med nu... Blir dyrt i längden kan jag lova.. :)

Nu håller vi på att planera nästa utgång med jobbet... Hoppas den blir lika rolig som den förra.. Men det är just det, nu har man högre förväntningar eftersom det var så kul sist.. Brukar oftast inte bli lika kul då..Men det är ett roligt gäng så det kommer nog bli bra.. Försöker enas om vad vi vill göra och vart vi ska.. Inte lätt att hitta datum som alla kan heller... Man får helt enkelt säga ett datum och dem som kan kan, inte mycket annat att göra... :) Men skoj ska vi ha det är ett krav..

Frisk än så länge...

Oj vad många det är som är sjuka nu... Var man än går är det alltid nån som är förkyld och hostig.. Så även i min familj och på jobbet.. Mamma har fått ögoninflamation som inte går att få nån medicin emot.. Pappa är jätteförkyld...
Daniel har kännt att något var pågång men än så länge har det inte kommit något...Får hoppas att man slipper den här gången också.. Jag brukar klara mig för det mesta... Men är aldrig säker :)
Sen har stackars Tindra blivit sjuk nu när dem ska på semester, hoppas hon hinner bli av med febern...
¨
På jobbet går förkylningarna bara runt runt... Får verkligen hoppas att jag inte blir smittad.. Har varken tid eller lust att bli sjuk... Saken är den att blir jag smittad kommer jag garanterat att få vara hemma... För när jag väl blir sjuk är jag det ordentligt...


Nu ska jag titta lite på Bourne Ultimatium innan jag ska sova.. Natti natti

Pasta med köttbullar

Som dem flesta vet tycker jag inte om köttbullar,falukorv osv.. Jag kallar det nödmat.. :) Men ibland har man inget annat att välja på.. Det var typ det ända vi hade hemma.. Så det blev spaghetti med köttbullar, lite ärtor och tomat&ost sås..
Inte jättegott men det fick duga..

Måndag

Måndag veckan första dag... Har gått riktigt fort idag.. Massor att göra på jobbet..
Träffade mamma på lunchen och tog en sväng på stan.. Dem har en massa tält med fransk mat vid sergelstorg...Imorrn blir det lunch där och så kanske jag ska köpa lite korv..

Nu sitter vi och kollar på fotboll med Jonas och Charlie som tittade förbi en sväng..

Dagens Middag

Ny kategori.. Dagens middag.. FÅr se hur mycket som hamnar under denna kategori då jag inte äter middag så ofta..

Idag blev det Fjällskavsgryta med bulgur och vitlöksbröd.. Riktigt Gott..


Dagens Outfit

Ytterligare en kategori är dagens outfit... Så länge den är rolig hamnar den här :) Man kan ju inte visa sig i vad som helst.. Eller jo det kan jag haha...

Kofta från Gina Tricot
Skärp frånh Gina Tricot
Byxor från Kappahl
Linne från Ellos


Svampplockning

Idag har jag varit hos farmor och farfar och plockat svamp med min kusin Maria.. Alltid lika kul.. Vi hade med oss matsäck som vi åt efter halva turen i skogen, äggsmörgåsar och kaffe... Vi fick ihop en hel del.. Jag hade en halv papperskasse med svamp med mig hem..Kantareller, Trattkantareller och trumpetsvamp.. Så kvällen har jag ägnat åt rensning och förvällning sen ska svampen in i frysen..

Dagens middag blev krabba...Blev så himla sugen på det när farfar pratade om det... Nu sitter vi och myser framför tv:n ska nog lägga mig när filmen är slut.. Sitter å halvkollar medans jag surfar runt lite..

  En liten bild på min busiga lilla vän...  En hel del svamp...

Gudmor

Jag ska bli gudmor till lilla Engla... Fick frågan från Jezzica igår när vi var påväg till Södertälje för att hämta vagnen... Utan att tveka tackar jag ja.. Känns riktigt speciellt.. Tack så mycket för förtroendet.. Jag ska göra mitt bästa.. :) Känns lite pirrigt att läsa framför alla på dopet men det går nog bra..

Idag har vi varit på Daniels match jag,Tindra,Maja och Stefan.. Sen åkte vi hem till Tyresö för att fika.. Slutade med att vi stannade på middag så vi har precis kommit hem...Tack för en trevlig middag och fika mina vänner... Klart man ställer upp och är barnvakt när man vet att det behövs extra mycket...
Nu äter Maja gröt sen ska jag snart åka och hämta Carro som har varit på möhippa hela dagen..

Nej nu ska jag vila en stund innan jag ska åka..Är åksjuk och jag satt i mitten å försökte trösta Maja när vi åkte hem så nu mår jag fortfarande illa men det går nog snart över

Solsken ute och solsken inne..

Kan man bli annat än glad idag?? Att vakna till klarblå himmel och sol, finns inget som slår det.. Idag kommer bli en toppendag :)

Idag ska jag träffa alla mina små änglar Tindra, Maja och Engla..Första dagen på hela veckan som jag känner mig glad redan när jag vaknar... Å det känns så skönt...

Nu börjar dagens första uppdrag.. Hitta mina gummistövlar.. Annars måste jag köpa ett par nya idag.. Å det hinner jag inte... För det går inte att vara i skogen utan gummistövlar.. Eller går går det väl men det är inte så kul att vara blöt och lerig...

Hoppas ni alla får en kanondag..

Södertälje ToR

Då har man varit fram och tillbaka till Södertälje.. Idag var det en vagn som skulle inhandlas till lilla Engla.. Så det var 45min på pendeln till Södertälje centrum.. Mötte han som sålde vagnen, och sen på pendeln igen för att åka tillbaka till stockholm i 45min.. ja vad gör man inte för att dem små ska ha det bra...

Fredag å jag kännde att jag var tvungen att ta en sväng på Gina för att se om dem fått in nått nytt eller om det var rea.. Tyvärr hittade jag inget på rea men jag hittade en ny kofta och ett skärp.. mycket nöjd... det var precis vad jag behövde... Egentligen letade jag efter en ny body till Maja men jag hittade ingen..




Nu ska jag snart gå och lägga mig för imorn blir det full rulle.. Ska hämta Tindra tidigt innan Daniels match för hon ska följa med och kolla... Sen åker vi hem till Jezzica oxh Patrik och fikar med Maja och Stefan..


 
En liten bild på söta Maja

Bandhagen ToR

Jaha då var det torsdag igen... Veckorna bara flyger fram, och helgerna går ännu fortare... Men det är alltid lika skönt när helgen kommer... Sova lite längre och bara ta det lugnt eller???

Helgen är helt uppbokad... Imorn ska jag till Södertälje med Jezz för att hämta en vagn som dem ska ha på semester och idag var vi i Bandhagen och hämtade en mjuklift... Alltid lika kul och träffa dem små liven också... Tindra är ett riktigt litet busfrö... På lördag kommer Carro, Maja och Stefan och hälsar på.. Daniel har innebandymatch på lördag så då ska jag, Stefan och Maja vara hejaklack :) Sen blir det en tur till familjen på Tyresö...
På söndag ska jag förmodligen åka till farmor och farfar och plocka svamp.. Sen var helgen slut.. Vila får man göra nån annan gång, man kan ju inte sova bort dagarna... :)

Funderar på om jag ska orka laga nån middag.. Ja jag vet att klockan har passerat middag för länge sen men jag var bara tvungen att kolla på en film först.. Grymt bra film, Step Up en dansfilm... Jag älskar sånna filmer.. Har ju faktikst dansat själv i min ungdom.. :) Showjazz och modern jazz, riktigt roligt.. Showjazz är roligast, vi hade uppträdande på Södra teatern så det känndes stort.. Man kanske skulle ta upp dansen igen, det är bra och rolig motion...

Nej nu är jag så himla hungrig så det blir nog en sen middag i alla fall..
 
Känner mig på mycket bättre humör idag i alla fall så det känns skönt..


Höstdepretion..

Vet inte vad det är med mig.. Börjar snart undra om jag fått tillfällig höstdepretion eller nått.. Halva dagarna är jag totalt uttråkad och sur... Resten av dagen är allt som vanligt.. Vädret gör ju inte direkt saken bättre... Försöker pigga upp mig själv genom att fixa iordning håret på morgonen istället för att bara sätta upp det i en tråkig toffs.. Så jag plattade håret imorse å blev riktigt nöjd tills jag insåg att det regnar ute..Mitt hår är ju som det är så regnar det spelar det ingen roll om jag har paraply eller inte.. Så länge det är fuktigt kommer dem jäkla lockarna tillbaka.. Så när jag kom fram till jobbet började det locka ihop sig..
Men jag ger inte upp, imorn ska det bli platt igen... :)

Idag var Daniel och jag på bio.. Vi såg The Dark Knight... Den var faktiskt bra.. Jokern är grym, Heath Ledger gör en riktigt bra roll där... Synd att det inte blir fler filmer med honom, han var en bra skådis... Jag brukar inte gilla den här typen av film men jag tyckte den var bra gjord.. Glad att jag såg den på bio, tror inte det kommer vara samma sak att se den på tv...

Pratade just med Jezzica i telefon.. Hon är på jakt efter en resevagn till lilla Engla och en mjuklift... Så imorn kanske jag ska åka och hämta en mjuklift om den finns kvar...Hoppas jag hinner träffa dem nått i helgen, var ett tag sen nu...

På söndag kanske jag ska åka en sväng till farmor och farfar om vädret tillåter och min kusin är frisk.. Vi ska plocka svamp.. Vi brukar göra det nästan varje år.. Jag gillar både att plocka och att äta men min kusin tycker bara om att plocka.. Men det är alltid trevligt med sällskap..

Nej nu är det snart dags för skönhetssömn.. Imorn är en ny dag, det ska bli en bra och rolig dag har jag bestämt redan nu :) Jag ska bli en mer positiv person har jag bestämt, har lätt för att se allt lite negativt.. men det ska det bli ändring på..


Ha det bra, hörs imorn... :)

 

Dålig dag...

Idag har inte varit någon bra dag... Har varit sur hela dagen, hoppas jag är på bättre humör imorn... Stackars er som fått stå ut med mig idag... Hade inte ens någon lust att uppdatera bloggen men jag tänkte att nu har det gått nästan två dagar utan uppdatering och det går inte :)

Igår var jag på bio med Madde.. Vi såg en av dem skummaste filmer jag sett, Vampyrer... Den var inte alls min typ av film, finns säkert dem som tycker om den, jag gjorde det inte... Tur att det var svinkallt i sallongen annars hade jag nog somnat...

I söndags var jag hos pappa och firade honom.. Höll mig borta från tårtan då det var en sån med massa grädde på som jag inte tycker om... Men nån bulle blev det allt :) Sen blev det lite shopping från min lillebror, han säljer jultidning.. Då var man ju tvungen att ställa upp så nu har jag köpt en julklapp till Tindra och två kokböcker till mig.. hoppas räkningen inte kommer nu :)

Imorn ska jag gå på bio igen då ska jag se The dark knight... Hoppas den är bra.. Kan ju inte ha två dåliga biobesök på en vecka.. Hämtade ut biljetter till DIF-aik idag också.. Min lite sena julklapp till pappa ska äntligen bli av.. Så nu har vi biljetter till sittplats, föredrar det framför klacken på sånna matcher...

Snart fyller min lilla mamma år.. 60 år, kan man inte tro när man ser henne men så är det.. Jag vet inte alls vad jag ska köpa.. Hon har ju allt... Man kanske skulle ta med henne på stan så får hon välja något själv...

Jag är så himla avundsjuk på Jezzica med familj :) .. Jag vill också åka utomlands till solen.. Men jag ska spara min semester till i vår och åka till alperna med mamma istället...

Nu ska jag se lite tv sen ska jag sova... Jag har varit så himla trött nu i några dagar så jag ska sova tidigt idag...

Ålder?

Jag har ont i hela kroppen... Trodde inte man kunde ha så här ont efter att vara ute en kväll.. Började med nacken men nu har jag ont i ryggen också.. Känns ungeför som att man har nackspärr på båda sidor... Känner mig som 85 :)

Igår var vi på middag hos Peter och Malin.. Väldigt trevligt med god mat och Cola för mig som körde bil.. Sen blev det massa buzz innan alla höll på att somna i soffan så det blev inte så sent...

Jag har sett fram emot att se en film hela veckan men när jag vaknade idag och satte på tv:n gick den på en kanal vi inte har :( så nu får jag vänta tills på torsdag innan jag kan se klart filmen för jag har sett halva.. Måste ju se slutet...

Idag fyller pappa år så snart kommer min syster hit så vi kan göra sällskap ner dit... Så nu ska jag ta att städa undan lite efter veckan.. Spara alltid damsugningen till helgen för det är ju så himla roligt...

Ha det bra så hörs vi...

Stor grattis till pappa och Stefan (Daniels systers sambo)

All night long...

Fan va kul det var igår.. Har inte varit ute på ett tag så afterworken igår var riktigt rolig.. Först var det middag på Soft och några billiga öl.. Sen drog vi vidare till söder vi som ville festa vidare.. Hamnade på Högbergs och stannade där tills det var dags att gå hem för dem stängde dansgolvet.. 

Så himla skoj att träffa alla gamla kollegor...Det måste vi göra om flera gånger... :) Så vid 1 blev det mc donalds å sen nattbuss hem... Min lilla älskling hade lämnat lampan tänd åt mig när jag kom hem, så snällt så slipper man komma hem till helt mörker...

En stor kram till min kompis Jezzica... Du är bäst.. Kram kram

Nu är det dags för frukost.. 

Från koja till slott...

Jag älskar inredning... Nu för tiden är det inte ofta jag ser på tv men om jag gör det är det inredningsprogram.. Kan inte få nog av dem... Just nu kollar jag repriser av från koja till slott... En dag hoppas jag få inreda mitt drömhus, utan att ha ångest över vad allt kostar..

Borde gå och lägga mig istället.. ska upp tidigt imorrn å göra mig fin.. nu ska vi äntligen på afterwork... jobbigt att man ska vara på jobbet hela dan å sen ut men det får fungera... man får väl sminka sig mer när man har slutat...
Ska platta håret imorn.. Har inte gjort det på ganksa länge nu, förutom Majas namngivning.. Så skönt att få bort lockarna ibland..

Ett stort grattis till Åsa som fick sin lilla dotter idag... Undrar vad hon ska heta :)

Nej nu ska jag fixa lite mat till min älskling som varit på träning... Sen sova skönhetssömn.. Natti natti..


 

Halvvägs till fredag...

Äntligen hemma... Eller jag har iför sig varit hemma en liten stund.. Jobbade över lite och sen blev det en sväng på stan med min syster... Nu står det en köttfärspaj i ugnen.. Det blir dagens middag, det bästa är att det räcker till matlåda... Måste verkligen börja göra storkok en gång i veckan eller så...Kanske skulle göra som min lilla syster sa idag.. Att vi träffas en gång i veckan eller så och lagar mat.. Då blir det roligare, man får helt enkelt införa en ny variant av söndagsmiddag :)

Var och klippte mig i måndags.. Blev ingen större skillnad men lite på topparna och sen lite uppklippt i nacken för lite mer volym.. Blev så glad när man frisör sa att hon tyckte mitt hår känndes tjockt för jag tycker jag tappar mer än vanligt med hår.. Men det höll hon inte med om så det var skönt.. Har gått hos henne så länge så säger hon det litar jag på henne..

Nej nu ska jag titta lite på idol sen blir det tidig sängdags idag också.. Måste bara komma ihåg att leta fram en bollero som Linda ska låna..

Tisdag

Jaha då var det tisdag... orkade inte skriva nått igår eftersom jag hade så ont i huvudet när jag kom hem från jobbet...
Idag har det varit en jobbig dag med ont i magen hela dagen... så nu ska jag sova för att ta igen lite sömn från igår..

längtar till på fredag när vi ska på afterwork med jobbet.. ska bli så kul att träffa dem som har slutat..

imorn ska jag gå runt och leta efter en väska till daniels syster.. hon vill så gärna ha en likadan som mig.. så jag ska se om den finns kvar i affären...

RSS 2.0