Fjärilshuset och grillning

Hämtade upp tjejerna på tyresö igår för att sen ta oss med buss från odenplan till haga norra och fjärilshuset. Var där när jag var liten så man kommer ju inte ihåg så mycket från det förutom att jag tyckte det var kul. Helt otroligt uppbyggt med den tropiska miljön och djuren. Tur att dem inte har ormar också för då hade jag inte gått dit. Först kollade vi på fiskar, en  sköldpadda och papegojor. Sen kom vi till dagens mål, fjärilarna. Daniel som precis blivit förkyld fick vända i dörren eftersom det är varmt och fuktigt där inne så han kunde inte andas. Jag och Tindra gick ett varv och kollade på alla fjärilar och fina växter och annat där inne innan det absolut var dags för mat så Tindra kunde få sin glass.

Efter lite fika i solen tog vi bussarna hem till Tyresö igen och mötte upp Jezzica och Patrik för lite middagshandling i centrum. Det blev grillad fläskfile, champinjoner och korvspätt med kroketter/rösti sås och grönsaker. Sen var vi så mätta så den planerade efterrätten fick vänta tills idag. Kollade robinson och drack vinbål. Vi hade planerat att se Australia men ingen var tillräckligt pigg så det tar vi på valborg istället.

Idag har vi suttit i solen, rensat rabatten och gungat. Fikade med gino som vi sparat. Kom hem vid 17.30.Ska bli skön att sova i sin egen säng inatt.


Hammarbyhöjden

Nu har vi varit där. Även om dem snart ska flytta igen:) Så kul att träffa Jani och Karin. Vi har t.o.m lyckats boka in 3 dejter till redan.

Efter en öl/ett glas vin på söder,dock i skuggan eftersom alla solplatser var upptagna. Rörde vi oss mot Hammarbyhöjden. Där väntade trerättersmiddag. Toast skagen till förrätt, Daniel åt den!!! Trodde jag faktiskt inte. Sen blev det fläskkarré med sallad och potatis. En del vin och drinkar slank ner :). Dessutom fick vi den supergoda efterrätten Gino. Det är ju så himla gott.

Nu har vi som sagt bokat in lite fler träffar. Dels ska vi hjälpa dem med deras kök. Sen har vi bokat kryssning i kristihimmelsfärdhelgen. Så nu åker vi med birka, första gången för alla utom Daniel. Redan betalt och klart. Det går undan ibland. 

Nu ska jag göra frukost, packa väskan och göra mig iordning för en dag på fjärilshuet med Tindra och Engla. Sen grillning på Tyresö. Vädret kan man inte klaga på direkt. Vaknade med 9 grader i skuggan vid 7.

Ha en toppenlördag allihopa..

Lillördag..

Å det ska firas.. Bara en dag kvar till lön. Kan inte bli bättre. Idag blir det tacos till middag. Sötisen kom och mötte upp mig efter jobbet så vi fick sällskap hem.

Annars har det mesta gått rakt åt skogen med mina planer på ett sundare liv i veckan. Ja vad ska man säga, det är inte lätt att lära en gamal hund sitta. Men men, det som tagit tid att bygga upp tar lång tid att ändra på. Bara kämpa vidare. Snart bara en månad kvar till vårruset.


På fredag är det inte bara lönen att se fram emot. Vi har äntligen lyckats boka in en dejt med Karin och Jani. Ska bli trevligt att träffa dem för nu var det ett tag sen.:)

Gjorde ett så kallat inpulsköp idag. Har ju inga skor alls så jag var bara tvungen att köpa ett par till. Det bästa med det hela var att jag fick tag på inlägg som är uppbyggda i hålfoten. Hoppas att det ska hjälpa mina stackars fötter nu. Har plågat dem hela dagen idag med att gå i höga skor. Den tiden är passé kan jag lova. Ångrar mig varje gång.

Sista dagen på påsklovet..

Ja nu får det vara nog. Allt har ett slut och så också detta syndande med god mat och onyttigheter. Imorn är det back to normal. Strikt diet med träning 4dgr/vecka.

Igår var vi på 30-årsfest för Daniel "Nannskog". Jättetrevlig fest med supergod mat och tårta. Dem hade ju gjort min favorittårta så då gick det inte att hålla sig längre. Första tårtan på tre månader. Å så god den var sen da. Ojoj mätt var man hela kvällen. Jezzica hade med sig sånghäften med egenskriven text i om Nannskog. Man kan ju säga att om hon hade vetat att hans familj skulle vara med på festen skulle texten inte ha varit likadan. Men det blev riktigt roligt. :)

Vid 1 var det dags att lämna lokalen men vi hade redan bestämt oss för att inte gå vidare så vi tog nattbussen hem och hade sällskap med Jezzica och Patrik som också åkte hem.. Allt flöt på utan väntetider så det var skönt. Åkte 1 och var hemma strax efter 2. Helt ok för att åka från Mörby till Orminge.

Idag har det varit en slappar dag. Tog ett varv med dammsugaren men sen fick det vara lugnt resten av dagen. Innan middagen tog vi en sväng till centrum för att inhandla lite kvällsmys och tandkräm. Blev en sväng förbi några kompisar för att se deras nya lägenhet också. Riktigt mysig var den. Sen snabbt hem och slängde ihop lämmfärsbiffar med grönsaker till. Nu är det snart dags för film och glass innan man somnar.


Städning,tvättning och diskning

Finns det nått som är så jävla tråkigt som detta?? Förmodligen inte men det är alltid lika skönt när det är gjort. Var nere och stoppade i maskinerna vid 10 och mötte en granne som sa "det här är lördagsnöjet" jajamen sa jag. För när ska man annars hinna med det..

Ikväll blir det 30-årsfest. Så nu är det dags att bestämma vad man ska ha på sig på den. Alltid samma problem eftersom jag har så himla lite kläder att välja på. Fast det vore kanske lättare om man kom in i garderoben där kläderna borde vara i fina högar påhyllorna istället för i 5 ikea kassar på golvet och reservkläderna på hyllan. Men men nån dag vilket år som helst ska jag ta hand om det med. Nu är det sovrummet som står i fokus.

Nej dags för nästa runda till tvättis.. Ha en underbar lördag allihopa.


Ont, det gör ont..

Nu har jag ont i foten men det får det vara värt. En trevlig promenad runt djurgården med Linda i 2 timmar gör sitt för foten. Men motion är bra för hälsan har jag hört så man får tänka på det. Majoriteten av folket vi mötte var joggandes personer vilket fick en att undra hur dt ska gå i vårruset.. Ja det återstår att se men det är ju inte långt kvar nu...

Mötte ett gäng unga männsikor och föräldrar som jag tror va på väg till en studentskiva. Känns faktiskt skönt att man är klar med den biten även om det var en kul tid det också. Fast det var nog lite enklare då än nu. Mycket flera måsten nu. Fast det får man j kanske skylla på sig själv. Det är ju jag som ställer kraven på mig själv. Men jag skulle inte vilja byta för jag är så trött på allt som har med skola och göra. Får väl se när jag ska orka fixa mina sista år, är ju faktiskt bara två kvar men det känns som en evighet.

Jobbdag igen..

tungt att kliva ur sängen idag. hade gärna haft lite mer ledigt för min egen del men plånboken vill jobba. vart en ganska lugn dag i alla fall så det var skönt.

så härligt väder ute nu så det blev en promenad från jobbet till slussen innan jag åkte hem. Man vill inte gå in när det är så ljust och soligt ute. Dagarna känns så mycket längre.

Imorn ska jag äntligen ut och gå med Linda. Varje gång vi planerat att träffas är det alltid nått som kommer imellan. Men nu ska det äntligen bli av. Gäller bara att ta med sig bra skor imorn annars kommer min stackars fot strejka. Blir nog en promenad runt djurgården tror jag. Enligt smhi igår skulle det vara kanonväder på onsdagen så det hoppas jag stämmer fortfarande.


Storhandling

Nu är vi hemma igen efter påskfirande i Eskilstuna. Har haft en kanonpåsk med trevligt sällskap och god mat. Igår blev det en sväng ut till mamma för lite middag och film. Patrik 1,5 som jag och Cissi redan sett. Men mysigt ändå.

Efter en väng ner till pappa tog jag bilen och åkte och storhanlade. Kan säga att det var bästa dagen att handla på. Inte många i affären och igen kö i kasan. Gick i lugn och ro funderandes på vad  skule ha. Sprang på lammfärs med kort datum så nu har jag inhanlat massa sån och lagt i frysen. Extrapris gillar vi. Trodde bara jag handlat för några hundra men killen i kassan talade snällt om att belopet var 1077:-. Jaja bara le och betala. u har ja mat för en lång tid framåt i alla fall så det ä skönt.
Har även renst och sorterat om frysen så man lätt kan se vad som finns..

Nu är de middagsdags innan det är dags för lite filmmys..

Full rulle...

Ojoj precis nyvaken och nyduschad sitter jag med datorn i knät och lyssnar på fåglarna som kvittrar utanför fönstret. Solen skiner in men det är bara så mysigt. Känner mig verkligen utvilad och pigg. Trodde jag faktiskt inte att jag skulle göra så det känns kanon.

Igår blev det en timmes promenad innan frukost med stavara sen ställde jag mig direkt på crossen när vi kom hem och körde ett litet pass.

Resultat:
20,09 min
129,8 kalorier
7,78 km

för att avsluta det hela körde jag 100 sitt-ups på altanen sen var man tränad och klar. Efter frukost och lagning av Daniels jeans bar det av promnerandes till Tuna Park för lite nödvändiga inköp inför kvällen. Min fot mår ju inte så bra av all träning så någon timme är allt den klara i stående läge. Väl hemma var det så skönt att bara sätta sig.

Påskbuffén serverades utomhus såklart. Massa goda sillar, rökt lax, ägg, chiliräkor, köttbullar, prinskorvar,potatis, paté.. Gott vin och en supergod efterrätt Gino. Så gott med lite frukt efter all mat. Gjorde den med banan, jordgubbar, kiwi, apelsin och vit choklad såklart. Lite kortspel och buzz hann vi med innan mina ögon gick i kors.

Nu ska jag sy klart en jeanskjol innan det är dags att röra sig hemåt och ut till mamma.

Sol och shopping

Hurtiga som vi är var jag och Carro ute på en promenad med stavar innan frukost. Sen blev det promenad in till centrum för lite shopping och fika. Daniel har längtat efter en fika på stan så nu fick han sin vilja igenom. Blev en latte på en uteservering i solen. Helt slut i min stackars fot.

Sen blev det ett så kallat impulsköp för mig. Ett par nya Fred Perry ballerina. Riktigt snygga om jag får säga det själv. Även en droppfri nappflaska inhandlades till Maja. Carro fick mer saker inhandlat så jag var inte värst den här gången :)

Kvällen spenderade vi på altanen med grillning och kortspel. Satt ute ändå till 22 tror jag ungefär.. Sen blev det för mörkt och för kallt. Fram med ost och kex till buzz music quiz tills vi insåg att klockan är 2 och vi snart ska upp igen när Maja vaknar.. Så nu är det dags för sängen.


Påsklov..

..Inte för att jag går i skolan men den här veckan har jag påsklov från min diet känns det som. Ingen vidare vecka med påskägg på jobbet varje dag. Men jag har i alla fall ätit bra mat och inte druckit läsk eller så. Idag blir det kycklinggryta med röda linser.

Kommer nog bli lite undantag vad det gäller maten i påsk men ska försöka hålla mig så gott det det går. Imorn är det lite kortare dag på jobbet så det ska bli skönt. Sen är det fyra dagars ledighet som gäller. Lite för mycket som snurrar i huvudet bara för att man ska kunna koppla av helt. Tvyärr är det inget som bara kan försvinna så det får man leva med ett tag till. Är man konsult i dåliga tider så är arbetsmarknaden inte så ljus. Börjar tära lite på mig nu att inte veta hur det kommer bli i framtiden. Även om man försöker hoppas på det bästa vill man ju veta att man har jobb.


Försmak av sommaren..

Igår var det verkligen försmak av svensk sommar. Så kul å se hur folk väcks till liv igen så fort solen kommer fram. Barnen plockar fram cyklar och andra leksaker dem glömt att dem hade. Tror nog att det var mångas grillar som invigdes igår också. Helt otrolig temperatur var det. Åkte och hämtade bilen vid 16 igår och då var det mellan 15-17 grader ute.

På kvällen bar det av mot min systers lilla middagsbjudning i stan. Hämtade upp en lite röd/brun sak utanför hennes jobb med lite extra stolar och tallrikar. Sen åkte vi hem för att hjälpa stackars Håkan med middagen. Alla som skulle kommit tidigare för att hjälpa till hade fått förhinder så han fixade allt själv. Men det gjorde han ett kanonjobb med. Inget man kunde sakna på borden igår inte. Innan maten fanns det ost, skinka, korv, godis, chips, nötter. Sen var det dags för middag med oxfilé och potatisgratäng till det fanns sallad, bönsallad, bea och vitlökssmör. Efterrätten var en supergod mousse.

Vid 1 hade Cissi och några till bestämt sig för att gå vidare så jag släppte av dem på söder innan jag körde hemåt. Så skönt att jag tog bilen. Hemma på 20 istället för en timme. Jag sov hemma alldeles ensam inatt. Tycker det är jättejobbigt men det gick bra. Förstår inte vad det kommer ifrån för jag har inte varit rädd för sånt förr. Bara här hemma och pappas spökhus. Hos mamma är det inga problem och hon bor ändå i skogen med en altan runt huset.

Som ni förstår av texten ovan har den här helgen inte varit bra för min diet men när man faktiskt hållt sig strikt till den i två månader tror jag inte man sabbat nått genom en kvälls synder. Men jag kan säga att jag har dåligt samvete i alla fall. Känns onödigt på nått sätt. Det är ju så gott för stunden men sen ångrar man sig. Jaja det är bara ta nya tag imorn med träning och annat. Vet bara inte när jag ska hinna med träning den här veckan för den är fullbokad.

Imorn är det fotbollspremiär på stadion efter jobbet. På tisdag ska jag fixa naglarna. På onsdag ska jag ut och gå med Linda så det får man väl räkna som träning kanske. På torsdag är det påskledigt efter halva dagen. Men jag ska faktiskt försöka träna under påsken även om det kanske inte blir så lätt.

Nu är det snart dags att inta soffan. Dagens agenda börjar med Robinsonreprisen eftersom jag missade det igårkväll.


Underbart

Vaknade pigg och utvilad till ett underbart väder. Finns inget bättre än sol och blå himmel. Pratade med min mamma och syster igår som varit i frankrike en vecka för att åka skidor. Dem har haft dålit väder nästan hela veckan. Men dem får ju i alla fall komma hem till sol. Hoppas det håller i sig nu bara.

Ska snart ta en sväng ner till pappa så vi kan hämta hem bilen. Bra väder betyder att jag har egen bil nu får då kan pappa använda sin andra bil. Skönt. Underlättar när man ska försöka storhandla.

Nej nu är det dags att ta sig ut i solen en stund.

Äntligen plusgrader

kan det vara så att våren är här nu?? vore så himla härligt om det var så. Dem senster dagarna har det ju varit hur skönt som helst ute. Veckan har bara sprungit förbi. Känns som det precis var helg. Men men skönt är det. Idag blir det lugn hemmakväll och imorn ska jag till min syster en sväng och Daniel ska ha tv-spelskväll med kompisar.

förösker komma på nått enkelt att laga till middag men har ingen motivation till att laga nått alls. vet inte vad jag är sugen på. slutar väl med att det blir nått med kyckling kanske.

Har inte tränat på en vecka nu så på måndag måste jag ta tag i mig själv. blir nog lite cyklande nästa vecka tror jag. Skönt att träna hemma ibland.

RSS 2.0