Lotuslyktor

Här kommer en bild på dem nya lotuslyktorna jag inhandlade på mio tidigare i veckan..

Halloween

Som vanligt tänker jag inte på varför man slutar tidigt på jobbet.. Även om man sett folk på stan som är påväg till fester.. Vi ska ju ha några kompisar på middag idag och på bussen hem slog det mig att det kunde vara kul att duka lite roligare då det är halloween.. Fick hoppa av bussen i centrum för att undersöka om konsum hade nått skoj. kom hem med en svart duk och några ljus som ser ut som en pumpa så lite roligt blev det ändå..



inte för att jag direkt firar denna helg men bara för att göra det hela lite roligare..hade lite dekorationslöv hemma så dem åkte också fram. måste försöka få tag på stora svarta tallrikar så kul att ha lite olika färger när man ska duka på olika sätt.. har svart assietter och djupa tallrikar men inte vanliga..

skitväder

det här vädret gör en tokig.. jag gillar att det är mörkt på kvällen men inte när det regnar och blåser samtidigt.. har aldrig gillat det. får en konstig känsla i hela kroppen blir nästan illamående.. tur att man inte behöver vara ute om man inte vill..

mötte upp daniel vid slussen påvägen hem och passade på att handla inför morgondagen.. kommer två kompisar på middag. ska bli trevligt, första gången dem kommer till oss.. blir lite sista städning ikväll så det är fint när dem kommer.. tur att man slutar 15 imorn så man slipper stressa..

varför

varför envisas man med att titta på dokusåpor när man alltid blir irriterad på saker som folk gör eller säger?? fast i för sig om ingen gjorde nått konstigt skulle det väl inte vara kul att se dem.. men ibland undrar man hur dem tänker.. jaja jag är fast i alla fall å följer min såpor..

Pannkakor

Då var vi äntligen framme på rätt veckodag, onsdag.. Idag har jag inte köpt nånting ännu.. Har bara köpt lunch för dem kommande veckorna i form av herbalife och sen har jag köpt en till gitarr till guitarr hero och ett nytt guitarr hero 3 spel eftersom vårat inte fungerar.. men det köpte jag begagnat av en kompis för en billig peng.

nu håller jag på att steka pannkakor.. är så grymt tråkigt men ganska gott när det är klart.. sen ska jag nog se sista delen av heroes.. innan den långa väntan på volym 3 börjar.. kommer ju inte till sverige förens nästa år... har verkligen fastnat i den serien..

imorrn blir det handling inför helgen då vi får besök...


 


Vinterdäck eller inte...

Igår var jag och fixade naglar igen eftersom dem tre senaste veckorna bara sprang iväg.. Vi kom av nån anledning in på att hon som gör mina naglar hade varit och satt på sina vinterdäck vilket fick mig att fundera på vad jag hade på bilen.
Efter att ha slagit en signal till pappa fick jag reda på att vi aldrig satt på sommardäcken eftersom våra däck är dubbfria. skönt då slipper man oroa sig.. Hade planer på att hämta daniel efter hockeyn men kännde att det nog inte var så kul väglag eftersom det hade regnat och temperaturen bara gick neråt.

Hann självklart med lite shopping igår också.. Blev nya lotusljuslyktor från mio.. riktigt fina i lila och svart.. passar nog bra i köket..

IKEA del 2

tänkte jag skulle lägga upp lite bilder på helgens fynd på ikea. har redan planer på nästa besök i paradiset. hittade nämligen svartvita julgranskulor som jag inte trodde daniel skulle gilla men oj så fel jag hade.. han tyckte det var helt ok så det ska inhandlas innan jul..
     
presentpapper inför julen tesilar till mig och carro, stöd till barnstol
 
  
fina flaskor till saft eller vatten, plastskålar,kökshanddukar, lampor,duschtvål

Nya gardiner

Lite uppdateringar från veckan.. Måndagen dök upp lite för snabbt som vanligt och med lönen på kontot var det inte mycket annat jag kunde komma på att göra än en sväng på stan. Detta resulterade i tre par na gardiner. För det behövde vi verkligen.. Kanske inte, men till sovrummet behövdes det och det blev verkligen stor skillnad.Köket fick sig även ett litet lyft med gardiner som går ihop med bordet..
     

Så måndagskvällen spenderade jag framför strykbrädan men hanna även se ett avsnitt av färjan. lika underhållande som vanligt. till middag blev det en otroligt avancerad rätt, köttsoppa på tetra. :) gott, snabbt och lagom.

Glace au four

Igår blev det pasta carbonara till middag å sen lyxade vi till det med glace au four till efterrätt. Så himla gott, långt ifrån nyttigt, lite mäktigt. Sen kollade vi på en film på tv, nån komedi på canal plus med adam sandler som jag tyckte var sådär..  
 


Somnade som vanligt för sent eftersom jag var tvungen att se på ensam mamma söker innan jag somnade. Är helt fast i det programet, så kul att se hur det går för dem. Man försöker gissa vem dem ska välja men det är inte lätt i alla fall..

Shopping

Jaha så har man varit en sväng på stan då..min plan var att köpa ett par leggings, vilket jag också gjorde men sen hittade jag en jätteskön tröja att ha hemma i soffan också. Blev en snabbsväng på gina också där jag köpte en kofta samma som jag redan har men nu en vinröd att ha med svart skärp i midjan. daniel hittade två par jeans. vi hoppade fikan för det var så mycket folk på alla ställen. inte för att vi var på humör för det längre.. blev en burgare istället.

nu sitter vi i varsin soffa och bara tar det lugnt. städade på en gång när vi kom hem från stan. jag är sjuk igen men jag måste jobba imorn så det är bara att kämpa på. känner mig helt slut efter dagen shopping.. vi hade gårdsstädning idag hemma. vi var inte med eftersom vi inte var hemma men det såg inte så kul ut när regnet öste ner och det blåste..

Storm

Nu kommer hösten med stormsteg. Helt otroligt vad det har blåst sen i går kväll. Trodde nästan fönstren skulle trilla in. Ska snart göra mig iordning för en tur in till stan. Daniel ska inhandla lite kläder så vi ska ta en sväng på stan. Var länge sen vi gick på stan tillsammans så det ska bli mysigt. Ska även passa på att ta en fika innan vi åker hem. För när vi kommer hem väntar städning, så sjukt tråkigt men det måste göras ibland.

Är lite avis på min syster som nu befinner sig i turkiet för en veckas semester.Men det behöver hon verkligen så jag hoppas att hon kopplar av nu när hon verkligen inte kan jobba. Man kanske skulle passa på och se om man hittar några julklappar när man ändå är i stan.

IKEA

då har man äntligen varit på ikea igen.. var typ två månader sen nu så man började känna ett visst begär efter att åka dit..  kan gå runt där i timmar utan problem.. handlade inte så mycket idag men lite ordning ska vi nog få här hemma nu..
bilder kommer senare.

eftersom vi var på dop på dan så kom vi inte till ikea förens efter 17 så vi började med att äta. Jag och daniel skulle äta pizza till middag så jag tog bara lite gravad lax men det var gott. sen gick vi varv för varv å tittade. tror tindra tyckte det var riktigt roligt, hon bar kassen ett tag men sen blev hon lite trött på slutet men det blev vi nog alla för luften var inte den bästa.. Fika hann vi inte med för innan vi var framme vid kassan var klockan 19,30..

Sen var det en kamp mot tiden för att hinna hämta pizza i centrum innan klockan 21. men jag hann trots att jag hade en snigel framför mig hela vägen.. 20.56 klev jag in och hämtade pizzorna som daniel beställt..

tack jezzica,Jonna och barnen för en trevlig eftermiddag/kväll på ikea..

sovmorgon

åhhh va skönt det är med sovmorgon.. nu ska jag äta lite lunch och daniel äter frukost... sen ska vi göra oss iordning för dagen.. har som vanligt glömt att tvätta så vi får väl se om man hittar nått kul att ha på sig på dopet..

hoppas ni får en bra lördag.. hörs senare


Zzzzzz

Dagen kunde ha börjat bättre. Försov mig men lyckades ändå vara på jobbet 9 så helt ok med tanke på att jag vaknade 7.30. Man borde ta bort snooze funktionen på väckarklockan..Inte bra för mig, efter en timmes snoozande stänger mitt alarm av sig vilket man inte riktigt har koll på när man sover så det är anledningen till att jag försov mig. Beundrar min kära sambo som lyckas gå upp i tid varje dag.

Även om jag ibland önskar att vi bodde närmre stan uppskattar jag den lilla stund det tar med bussen till slussen på morgonen. Det är så skönt att bara sitta och läsa eller bara lyssna på lite musik en stund utan att någon stör en. Det är annat än på jobbet där telefonen ringer hela dagen.

Träffade min gamla kollega jessika idag och hennes lille alvin. Han har blivit så stor, tiden går så fort tycker det bara var några månader sen han föddes men han har hunnit bli 13 månader. Riktigt litet charmtroll, han är så otroligt snäll. Han var lite blyg i början men det gick snabbt över sen gömde han sig hos mig när det kom nån ny person som var "läskig". Alltid kul att träffa jessika, skönt att få gnälla av sig lite på jobbet med nån som vet hur det är, och prata om allt annat också så klart.

Vi hade ett litet möte på jobbet om framtiden och den verkar se ljus ut, inte för att jag oroar mig. Kanske man borde som konsult i en kommande lågkonjunktur speciellt med inriktning banker,men jag är inte orolig. Finns ingen anledning att oroa sig innan man vet hur det går. Vill man jobba så finns det alltid nått, det är min inställning i alla fall..

Nej nu ska jag umgås lite med min älskling som precis kom hem från afterwork. Stackarn har blivit förkyld och han ska spela match imorn. Jag har precis gjort te med honung till honom så han ska känna sig lite bättre.
 
Imorn blir det dop på dan sen köra daniel till hans match innan jag ska hämta upp jezzica och barnen för en tur till ikea med hennes mamma. ska bli kul, hoppas på att jag inte ska göra av med för mycket pengar bara, ska inte ha nått speciellt men nått hittar man alltid..


 


Minne som en guldfisk..

Mitt minne är verkligen inte vad det har en gång var.. Det finns ju vissa saker man borde ha koll på men som varje gång slår en som en överraskning..Jaja sånt man lär sig att leva med.. Får nog börja ha en såndär liten allmanacka å skriva in allt i.. Brukar tom glömma bort vilken tid jag ska klippa mig eller vilken dag jag ska fixa naglarna... Många säger att man blir virrig när man väntar barn men hur ska det då gå för mig :)

Nu är jag otroligt trött på min hosta som inte ger sig... Verkar som den har bytt från natt till dag nu för nu hostar jag på dagarna istället... Ska försöka somna före halv ett idag tror jag.. blir så jobbigt att gå upp på morgonen..

Imorn ska jag träffa jessica och alvin ska bli så skoj.. har inte träffat dem på länge nu.. vi ska äta lunch på vårt stamställe.. pizza hut, lunchbuffén, onyttigt men oj så gott.. sen blir det fika på jobbet då vår chefer kommer och hälsar på.. var afterwork på jobbet idag också men jag kännde att jag inte orkade så jag var hemma istället..

Misslyckad omelett

Hade planerat att göra en variant av "bondomelett" men det gick inget vidare så det blev äggröra med potatis,purjolök,tomater,räkor och ost.. Även om det inte blev en omelett blev det smaskigt ändå..


Sen var jag så sugen på kladdkaka så jag slängde ihop en medans jag lagade middag.. :) Ska jag njuta av sen när jag kollar roomservice och bonde söker fru på nätet.


Roomservice

Synd att man inte kunde ha roomservice hemma ibland.. Vore skönt att bara lyfta luren å så kommer någon med middag.. för ibland finns bara inte orken där.. som idag.. har iför sig redan bestämt vad jag ska äta men sen fastnade jag vid datorn.. Nej man får väl göra ett ryck så man får i sig lite mat.. Magen börjar säga ifrån nu för en gångs skull..

Annars har det varit en bra dag.. Har hittat en massa bra bloggar som kommer hjälpa med inspiration till en sak jag kommer ordna till englas dop.. vad kan jag inte avslöja än tyvärr för det vore inge kul om dem vet om vad det är men jag vet att Jezzica kommer bli så glad.. hihihi..

Halvvägs till helg annars, känns bra.. I helgen ska vi på dop för en annan kompis barn. Har inte hunnit träffa dem sen hon föddes så det ska bli kul att se henne och resten av familjen.. Efter dopet ska daniel iväg på match å sen blir det nog en hemmakväll.. Ska bli rikitigt skönt..

Jag gillar onsdagar då är det roomservice på tv.. får vi se vad dem hittar på för kul idag.. jag får aldrig nog av inredning :)

Äntligen hemma

Nu är jag äntligen hemma..Jobbade över lite idag då vi var två kort på jobbet.. Jag tycker det är så skönt att sitta kvar när alla gått hem.. man får så mycket gjort då.. Så nu sitter jag och tiitar på Äntligen hemma och äter god pasta..

Blev lite inspirerad av carro att göra pasta med kräftstjärtar så det fick det bli idag.. Jag köpte färsk pasta, finns inget som slår det, med vitlök och persilja. Såsen gjorde jag av färdig citronsås och blandade i purjolök och kräftstjärtar mmm så gott..

Köpte även en mögelost för jag har pepparkakor hemma å det är så gott..
Sen ska vi mysa med bullar och paj till filmen, transformers, får se hur mycket jag orkar se av den.. inte min typ av film men man får väl ge den en chans..

Back to work

Då var man tillbaka på jobbet igen då.. Fanns en del att göra så det var skönt.. Jag gillar när det är mycket att göra.
På lunchen blev det en sväng på MQ med min syster men vi köpte inget istället gick vi och åt kebab.. Blev så mätt så mätt men gott var det..

Inhandlade hostmedicin och halstabletter på apoteket idag men så hade jag så brottom när jag skulle hem så jag glömde hostmedicinen så jag kommer ha en jobbig natt idag igen.. Kvällar och nätter är värst tyvärr gör ju inte riktigt så att man känner sig piggare på dagen.. men allt går om man vill.. det värsta är att det verkar gå magsjuka på jobbet nu också å det vill jag verkligen inte ha..

Nu ska jag göra lasagen som vi ska äta när daniel kommer hem från jobbet.. Ikväll är det Derby, så det lär väl bli att man tittar lite på den matchen också.. Hoppas det går vägen den här gången..

Junibacken

Efter att ha blivit väck av en viss liten fröken klockan 7 så var det dags att bege sig till Junibacken.. Där spenderade vi nästan halva söndagen känndes det som.. Jag gillar junibacken, tycker det allt där är riktigt bra gjort och barnen gillar det verkligen. Vi gick runt två gånger, åkte sagotåget och såg pippi teater och var med på sångstunden..

Maten är också bra och den här gången hoppade jag pippis pannkakor för att istället ta en sallad med getost och rödbetor.. Den var god men jag skulle kanske ha tagit lite mer matigt istället eftersom jag var så himla hungrig.. Jessica som redan ätit lunch köpte jättesöta små muffins med glasyr på vilket jag och hennes mamma tyckte skulle passa jättebra på Englas dop så det ska vi ordna. Inhandlade även en lite julklapp till Maja så nu är det en mindre att fixa.. :)

Sen blev det nästan raka vägen hem, bara en snabbsväng på kappahl för att inhandla en vinteroverall till Engla på rea faktiskt så det var ingen onödig shopping..

Middag blev gulashsoppa och gottbröd. Känndes som att det var en lagom ansträning efter vår dag på stan.

Hockey

Idag har jag varit på hockey.. Riktigt kul att komma utanför dörren och göra nått skoj istället för att ligga på soffan å tycka synd ommig själv...

Nu har jag precis bakat en smulpaj medans Jezz la barnen... Så nu börjar den lugna delen av kvällen :) Får se om det finns nån kul film att se på.. Imorn blir det junibacken för hela slanten.. Var ett tag sen man var där så det blir nog trevligt...

Hoppas ni har en bra lördag allihopa..

Wok och hockey

Nu sitter vi framför tv:n och kollar hockey.. Ovanligt att vi tittar på sport va :)

Har precis slängt ihop en wok på kassler.. Blev riktigt bra...


Mitt favoritgodis just nu är godishalsband.. Ni vet dem där man åt när man var liten :) Men dem är ju så himla goda.. Det är väl jag och barnen som köper sånna men det spelar ingen roll jag är helt tokig i dem..


Här är en förhandstitt på tavlan jag håller på med..



Funderar på att gå på hockey imorn om jag känner mig piggare.. känns som att jag måste komma ut och göra något snart å jag känner mig mycket bättre idag faktiskt.. Jätteskönt att vara ute en sväng på dan..


Fredag...

Äntligen fredag.. :) Inte för att det spelar nån större roll när man är sjuk men nu kommer jag i alla fall ha sällskap större delen av dagarna.. Ska ta min första promenad på en vecka idag för att hämta en laddare.. Nu är min mobil helt avstängd.. Både skönt och jobbigt..

Jaha som vanligt kom inte pengarna tillbaka av sig självt på kortet.. Så nu har jag ringt ett samtal om det så nu ska dem finnas där imorn.

Annars har jag ju inga större planer för dagen eftersom jag inte orkar så mycket.. skurade badrummet imorse i alla fall.. Alltid nått.. Börjar faktiskt sakna jobbet hur osannolikt det än låter.. För det är ju så j*vla tråkigt att vara hemma.. Hem till gården kanske är kul en dag liksom...

Har iför sig inte bara slappat hela dagarna.. Har faktiskt suttit och sytt på Englas doppresent.. Så nu börjar man se vad det kommer bli... Snart är det dags för dem otroligt roliga efterstygnen... Tur att det är ett tag kvar till dopet... Nej nu ska jag göra mig iordning för en promenad.. Hörs kanske senare.. Ska nog ta med mig kameran å se om man kan få till nått fint kort eller så..

Uttråkad till max..

Shit va det är tråkigt att vara hemma och sjuk.. Finns verkligen inget kul på tv... Orkar typ inte se fler filmer, finns inga roliga serier att följa.. Skulle ha tagit en promenad idag ner till pappa för att hämta en laddare till min mobil eftersom jag som vanligt glömt min på jobbet.. Men när det regnade när jag vaknade så tappade jag motivationen till det och nu är det alldeles mörkt ute..

Funderar på vad jag ska hitta på till middag.. Dem senaste dagarna har det blivit potatis/grönsakspanna i ugnen och kabanoss till.. Igår åt vi potatisbullar med bacon,ärtor och lingonsylt.. Vill ha nått som är lätt att göra men kan inte komma på något kul.. Är så himla sugen på kinamat men då måste jag åka till centrum och dessutom känns det onödigt att slösa pengar på det nu bättre att göra nått kul i helgen istället, om jag orkar.. men jag kommer snart börja klättra på väggarna om jag sitta kvar här hemma.. Hoppas jag orkar jobba imorn..

Tjat tjat

Jaja jag vet att jag inte har uppdaterat på några dagar.. Har bara inte orkat.. Men jag får väl uppdatera er lite på vad som hänt dem senaste dagarna da...

I lördags var jag hos Jezzica och fixade hennes hår innan det var dags att röra sig mot festlokalen.. Som tur var fick vi plats i hennes brors bil så vi slapp bussen, optimister som vi är var vi ute lite väl sent men vi hann. Sen blev det lite pyssel i lokalen men jag tog hand om Engla som somnade så gott på min arm.. Sen agerade jag dörrvakt när gästerna kom...

Efter middag och tårta drog vi vidare med taxi till Patricia kom väl hem nån gång runt halv fyra tror jag.. efter en kebab/hamburgaren på slussengrillen.. alltid gott

På söndagen vaknade jag med extremt ont i halsen och feber så jag spenderade hela dagen halvsovandes på soffan.. Sen blev det måndag och jag tvingade iväg mig själv till jobbet, borde förmodligen ha stannat hemma.. Lyckades ta mig igenom hela dagen.. Halsontet är borta men nu är jag genomförkyld och hostar hela tiden.
Igår gick jag också till jobbet men när det var dags för lunch kännde jag att nu fick det vara nog.. Hade fått tillbaka febern och kännde mig inte på topp så nu ligger jag här hemma på soffan och tycker synd om mig själv :)

Passade på att handla lite igår påvägen hem.. Så att jag skulle ha mat hemma ifall febern inte ger sig.. Å då drar dem dubbelt på kortet.. Men det är lugnt, enligt affären brukar man få tillbaka pengarna efter tre dagar..Vadå tre dagar, inte mitt fel att kortet strulade..Bäst att hålla koll så dem verkligen kommer tillbaka..

Afterwork

Hann inte skriva nått igår eftersom jag var på afterwork. Först var vi på soft kök och bar för att äta middag och dricka några billiga öl..Sen gick halva gänget hem. Daniel var med och åt innan han gick hem. Han har match idag så han behövde vila inför den. Sen drog vi vidare till gallways och tog en öl där för att sedan rör oss mot patricia..

Var rätt så mycket folk på alla ställen och det var trevligt att så många följde med.. Blev inte så farligt sent ändå var nog hemma vid halv tre..

Hann med att köpa presenter till min Jezz igår oxå.. :)

Varma mackor

Idag blir det varma mackor till middag så fort Daniel kommer hem från träningen.. Sen blir det sängen för nu behövs det sömn inför helgen.. Fest fredag och lördag så det gäller att orka med.. Imorn är det afterwork och på lördag ska vi fira Jezzica.

Ska vara hos Jezzica innan festen så vi kan fixa våra hår tillsammans.. Viktiga grejer det där :) Vi har ju inhandlat en del roliga saker så det ska nog bli fint..


Ny naglar

Nu har jag varit och fixat naglarna.Alltid lika fina när dem är precis nya. Många anser att det är en onödig kostnad med naglarna men det betyder så oerhört mycket för mig så för mig är det värt varenda krona. Eftersom jag alltid haft långa naglar och inte kan ha det på naturlig väg så känner jag att jag inte har något val. Det finns massa onödiga kostnader här i livet men smaken är olika vad man ska lägga pengarna på. :)

Tvättning avklarad

Idag har jag tvättat. Förstår inte varför jag alltid väntar med det tills det är så himla mycket. Den här gången tog jag hand om det i tid så det räckte med 4 maskiner.. Så skönt att ha det gjort. Hann även tvätta massa handdukar så nu är dem rena också. Hann tyvärr inte torka dem klart i tvättstugan så nu hänger dem lite här och där. Träningscykel fungerar perfekt för att hänga tvätt på. :)

Nej nu är det dags för skönhetssömnen måste ju vara utvilad till på fredag när det är afterwork med jobbet.. Woho då blir det party :) ska försöka att inte göra av med för mycket pengar bara..

Sov gott allihopa..

Fiskgryta med jasminris

Idag var jag sugen på fisk så det fick bli fiskgryta med jasminris.

Köpte smögensås att ha som grund till såsen sen blandade jag i lite grönsaker som fänkål, paprika och prujolök. Sen blir det lite färsk dill som åker i också plus lite salt och peppar.. Hoppas det blir gott..


Ny hårfärg

Som jag berättade igår har jag färgat mitt hår nu.. Blev riktigt nöjd med färgen.. Skönt att slippa se den snabbt växande utväxten. Så imorse testade jag t.o.m att locka håret, blev inte som jag tänkt men det blev fint ändå.. 
Hade ju lite tid över när jag väntade på snickaren...
Den här veckan har jag dessutom fått använda min terminalglasögon på heltid vilket medför att jag inte ser allt som jag vill se.. men jag tycker det fungerar bra ändå.. Men det är lite ovant med glasögon när man haft linser så länge... faktiskt ganska skönt med glasögon ett tag så man verkligen kan vila ögonen. ska nog köpa ett par riktiga glasögon så jag kan variera lite..



 

Snickare

Imorn måste jag vara uppe i tid för då kommer det en snickare som ska kolla på vårt läckande sovrumsfönster.. Hoppas dem kan fixa det den här gången.. Måste bara flytta på sängen så dem kommer fram imorn.. Vi har ju möblerat om sen dem var här sist..

Tisdagsmys

Nu är jag äntligen hemma. Jobbade över lite idag då jag kom lite sent imorse eftersom jag var så seg. Hade en del saker att göra idag på kvällen och än så länge har allt gått enligt planerna. Direkt när jag kom hem gick jag ner i tvättstugan och bokade tid. Så nu blir det en onsdagskväll i tvättstugan. Sen ska jag färga håret lite senare.

Har precis ätit en löjromstoast för det tyckte jag att jag behövde.. Kan inte få nog av det :)


Till middag blev det matrester, kalvfärssås och spaghetti.Nu ska jag krypa upp i soffan och se på äntligen hemma. Har massa tända ljus å det är så mysigt när det är mörkt ute..

Återkommer senare med resultatet på håret..

Segt att gå upp

Ojoj det blir verkligen inte lättare att gå upp på morgonen. Ju längre in på hösten vi kommer desto svårare är det att komma ur sängen. 

Tur att jag plockade iordning mina klläder igår innan jag la mig.. Nu ska jag skynda mig iväg... Missar min planerade buss men det gör inget jag hinner i tid ändå..

Hoppas ni får en bra tisdag..
 

Trist att inte se nått..

Fan va trist det är att man inte kan se på tv nu.. Eftersom jag inte kan ha linserna och bara har terminalglasögon är det för jobbigt att titta på tv.. Ser ungefär hälften men det är jobbigt för ögonen och man kan ju inte sitta för nära tv:n

Funderar på att kanske se nån serie eller nått sen. Eller också kanske jag ser på design eller färjan på web-tv..
Nu ska jag nog sy lite tror jag..

matglädjen tillbaka

Äntligen har min matglädje eller ska man kalla det aptit över huvud taget kommit tillbaka. jag har mina perioder då allt är tråkigt. lunch får jag alltid i mig på jobbet men i dessa perioder blir det oftast ingen middag, jag tappar helt lusten på att laga mat. men nu verkar den ha kommit tillbaka.
idag blev det stekt falukorv (vilket jag normal undviker) hemmagjord potatismos och stekt ägg. under tiden passade jag även på att steka pannkakor eftersom jag har en mjölk som gått ut. blir även lite chokladpudding till efterrätt.

Oasis och Volbeat

Nu har jag beställt biljetter till Daniel. Han ska åka till Danmark och se Oasis. Han blev så glad när jag ringde och sa att jag fått tag på biljetter. Dem släpptes idag kl 10 och 10.10 var dem köpta. :)

Nu återstår det bara att se vem han ska åka med och hur dem ska åka dit.. Men det löser sig alltid. Var lite nervös där ett tag att jag inte skulle få några biljetter.

Skulle också vilja gå på nån konsert. Är lite sugen på Volbeat men kan inte hitta om dem biljetterna redan är släppta eller om dem kommer släppas snart.

Träning inställd

Blev ingen träning idag. Jag hade verkligen ställt in mig på det men när jag vaknade var mina ögon svullna så jag var tvungen att ta ur linserna. Vilket innebär att jag för tillfället bara ser 50 cm klart. Har inga glasögon förutom mina terminalglasögon. Jag som verkligen hade packat träningsväskan och allt. Men det får bli så fort jag kan sätta i linserna igen.

Men jag har i alla fall gått ca 4,5 km innan jobbet imorse så lite har jag rört på mig i alla fall. Blir lite mer steg till tävlingen än igår i alla fall.

Kanelbullar

Eftersom vi missade kanelbullens dag igår blev det lite bullar idag istället. Mumsigt nästan som hemagjorda.. :)



 


Räkpaj

Dagens recept är räkpaj.


Alla mått är ungefärliga eftersom jag inte mäter och beror även på pajformen.

Deg:
2 ½ dl mjöl vetemjöl alt. grahamsmjöl
75 g smör
1 msk vatten

500g räkor
½ paprika
fetaost
Dill

Äggstanning:
2 ägg
1 dl mjölk

Jag förgräddar pajskalet i 5-10 min sen i med fyllningen och på med äggstanning. In i ugnen tills den fått lite färg och äggstaningen stelnat. Vet inte riktigt hur länge men kanske en 15-20 min eller så beror nog på ugn. Har inte smakat den än men jag hoppas den är god :)

Ljus i mörkret

Idag har det inte blivit många steg i tävlingen. Men man måste få ha sånna dagar också. Ska nog träna på lunchen imorn om jag hittar  mina träningskläder. Känns som att det verkligen är dags att komma igång nu.

Har precis lagat en räkpaj och middagen står på spisen. Kalvfärssås med spaghetti.Är inte så hungrig nu men lite måste man äta.


Regnet öser ner och det blåser. Vi sitter med tända ljus i vardagsrummet. Det är så mysigt. Har tagit fram mina lotuslyktor som jag inte använt på ett tag. En tråkig sak har dock inträffat idag. Det regnar in i sovrummet igen. Så lagningen dem gjorde sist höll inte. Måste ringa dem imorn igen å gnälla. Verkar vara ett hopplöst projekt det där.


Städning...

Blev städning i alla fall.. Kännde att det var lika bra att ta tjuren vid hornen direkt när man kom hem. Så nu är det diskat och damsuget.. så skönt nu kan man ligga på soffan med gott samvete.

Ska slänga ihop en räkpaj innan jag lägger mig på soffan bara. Funderar på vad man ska göra för middag idag.. Får se vad man kan hitta i frysen. Som vanligt har våra planer på storhandling inte gått som dem ska så vi har typ inget hemma..
Men nått ska det väl gå att få ihop..

Höst

Nu är det höst. När man vaknar till regn och blåst och det är grått ute så är det höst. Sitter i soffan med lilla Engla i knät. Ska snart åka hem. Hade planer på att städa men jg tror det blir imorn. Ska nog ta en sväng förbi affären och inhandla lite kanelbullar påvägen hem.. Blir en mysdag inomhus.

Natti natti

nej nu är det dags att sova. måste ju orka med morgondagen också. men det har varit en trevlig kväll. länge sen det bara var jag och jezz. Var även ett tag sen vi sov kvar hos dem. En period bodde vi nästan hos varandra på helgerna.

sov gott allihopa

Halvfärdig design

som vanligt kan jag inte sluta när jag börjat så nu är den på g den nya designen.. kom gärna med tips om vad som kan bli bättre/roligare.

stjärnor på is del 2

nja det här programmet var inte min grej... men man får väl ge det lite tid kanske. förösker göra om min blogg istälet men jag blir inte nöjd så nu ger jag upp för ikväll
.

Taco och stjärnor på is

Nu är jag på tyresö. Efter lite smärre problem med uppkopplingen är jag äntligen ansluten till internet. Började nästan få lite abstinens efter några timmar utan dator. Eftersom deras mobila nätverk inte vill fungera så har jag nu en kabel dragen genom lägenheten från routern. Men vad gör man inte...

Blev tacos till middag. gott var ett tag sen nu. nu sitter vi i soffan med varsin godispåse och väntar på att stjärnor på is ska börja. barnen sover. verkar vara ett riktigt farligt program det där. kan inte vara lätt om man inte åkt konståkning. lite skillnad mot lets dance.


blev inga kanelbullar idag så vi får väl ta det imorn.

Promenad på gärdet

Nu har jag varit in till stan för att gå en promenad med min syster. Riktigt mysigt att gå bara vi två ibland. Hon fotade lite med sin bra kamera. Så nu ska jag packa ihop lite saker innan det är dags att åka mot tyresö. Blir nog lite matrester från igår till lunch.

Utvilad

Så skönt att få sova ut ibland. Inte för att jag sover länge då men vaknar man utan klocka så är man utvilad. Idag blev det till 9. Daniel sover fortfarande så jag satte mig i vardagsrummet så jag inte skulle väcka honom. Han har varit förkyld några dagar nu så han behöver sova.

Lite senare ska jag in till stan och gå en promenad med min syster. Får se om daniel följer med, vore mysigt, verkar vara en fin höstdag idag. har inte hunnit kolla hur kallt det är men solen skiner ju. sen är det ju kanelbullens dag så då kanske man kan ta en fika nån stans.

1408

1408 hade premiär på canalplus idag så vi hade bestämt oss för att se den. Ska ju vara en rysare men jag vet inte riktigt om jag tycker den var så läskig. Lite för förutsägbar på sina ställen. Konstig film. Den var bara skum helt enkelt.

Oj så mätt jag blev..

Idag blev det biff med stekt potatis.blandade potatisen med stekt bacon och purjolök, lite roligare. blev en två rätters idag. Jag åt en toast med löjrom och daniel fick en med parmaskinka till förrätt. Skulle ha gjort chokladpudding till efterrätt men vi orkade inte så vi tar det på söndag istället.

Lunch

Nu har jag gjort något som jag sällan klarar. Gått i affärer utan att köpa något alls. Kan bero på att jag kollade på herrkläder. Hittade massa snyggt till Daniel. Tror han skulle tycka det mesta var fint också. Får nog ta en sväng på stan någon dag med honom. Han har pratat om att köpa nya jeans och jag såg en del snygga idag.

Nu sitter jag på jobbet och äter min lunch.  Brämhults apelsin/jordgubbs juice och en persisk wrap. skulla ha haft matlåda men den planen gick som vanligt åt skogen.

Godmorgon

Jaha då var det äntligen fredag.Ska snart röra mig mot jobbet. Har precis kollat upp alternativa färdvägar för Daniel till jobbet då gröna linjen återigen har problem. Ska inhandla lite honung påvägen hem så han kan få lite honungste ikväll. Halsen blir ju inte bättre av att stressa runt efter bussar på morgonen.

Nej nu är det dags att hitta lite kläder, verkar vara en kall morgon. sist jag kollade hade vi 5 grader på balkongen.

Godnatt

Det tar på krafterna att shoppa så nu är det dags att sova. Ska försöka få till en lugn helg tror jag..Känner att jag behöver det. Natti natti

Partyklar

Kom precis hem från en lyckade shoppingtur med jezzica och barnen. Nästa vecka ska jag ut med jobbet på fredagen och sen är det fest för Jezzica på lördagen. Så nu har jag fixat massa grejer tills dess. Vi skulle in på glitter för att köpa en tiara till J men så kunde ju jag som vanligt inte hålla mig från att handla lite själv. Så det blev ett jättefint diadem med pärlor och en klämma med löshår, kommer bli så fint när man sätter upp det. Sen köpte jag hårfärg och en tröja på hm.


Biff och broccoli

Dagens middag blev biff med broccoligratäng. Mumsigt. Tog en sväng förbi affären påvägen hem och då blev jag så sugen på det sådet fick det blir. Kom faktiskt ihåg att köpa nytt busskort också, skönt att slippa använda sms biljett igen. Jag är ju lite smått förvirrad så jag glömmer ofta att köpa nytt kort och då är sms-biljett ända alternativet för mig.

Nej nu ska jag äta färdigt och sen sy lite på englas tavla... Hoppas ni har en bra onsdagskväll..

Buffé

Blev buffé till lunch med mina kollegor och min syster. Vi har ett ställe på kungsgatan som vi går till ibland. Bambu palace, riktigt gott. Sen skulle jag ha shoppat med jezzica idag men vi tar det imorn istället. Får se om vi kanske ska gå på en fotbollsmatch imorn kväll också men den är så sent så vi får se helt enkelt.
Nu är det dags för lite fika innan dem sista timmarna av jobbet ska genomföras.

Promenad

Var riktigt duktig imorse om jag får säga det själv. Klev av bussen vid henriksdal och gick hela vägen därifrån till jobbet(vid nk) från slussen fick jag lite sällskap av mamma så de var trevligt. Fick ihop en hel del steg där till min lilla räkning.

Inte så kul att gå efter jobbet idag däremot om det inte slutar regna.

RSS 2.0