En stor eloge

Måste bara säga att jag ger en stor eloge till alla som har mer än 2 småbarn samtidigt.. Har tillbringat helgen medd Jezzica, hennes två barn och två av deras kusiner.. Planen var att åka till simhallen och så fick det bli.

Så från tyresö till hallonbergen för loppis och sen gående till duvbo. Kan säga att åka lokaltrafik med en tvillingvagn är ingen lek.Bara att komma på bussen är ett projekt. Bara några milimeter till godo på varje sida av vagnen och samma sak i en del av hissarna.. Men vi kom fram..

Nu var ju vi två vuxna så det gick faktiskt riktigt bra med allt men att vara själv med så många barn vet jag inte om jag skulle klara..

Igår kväll blev det robinson på tyresö innan jag begav mig hem för att sova i min egen säng och daniel kom hem strax efter 1.30. Nu blir det frukost och sen ska jag storhandla så jag kan laga en massa matlådor.


Öppen frys..

Dagens ämne är öppen frys.. Eftersom jag precis vaknade till en öppen frys och allt är halvtinat!! Det är väl kul??

Kan säga att jag är mindre glad på han som gjorde det nu.. Himla kul att vakna och börja dagen med att torka bort smält glass som runnit ner för varje hylla. Sen att maten hunnit tina nästan helt är ju inte så kul heller för jag vägrar slänga den. Så jag hoppas verkligen att allt går att äta sen.

Men men han sa ju förlåt i alla fall..

Annars är jag trött efter festen igår på tyresö även om jag antar att jag är piggast av samtliga eftersom jag inte drack..

Dagens ämne

Jag har fått en idé! Varje dag ska jag försöka komma på ett nytt ämne/område att prata av mig om...SÅ trist att skriva vad jag har gjort varje dag eller snarare inte gjort..

Idag tänker jag skriva om snön.. Jag gillar inte snö så länge jag inte har valt att åka till den själv. Men om man bor som jag gör så skapar den enbart problem. Försenade bussar och tåg. I värsta fall brutna ben här och var eftersom att det inte hinns med att plogas och sandas i tid..

Men nu till varför jag är trött på den. Nu är den inte vit längre! Det är bara stora högar av brunvit snö som väntar på att få smälta bort till sandhögar istället. Det går inte att gå normalt på trottoarerna för att det är för mycket snö som aldrig tas bort.Men om den plogas bort så kan man lika gärna ta på sig skridskor på morgonen för det är ju isbana under den. Känner mig som 85 när man försöker att ta sig fram i sina lite finare skor med en klack på typ 1cm och bred. Men men efter snö kommer solsken så det är väl bara till att stå ut


stress

många tycker ju att vi storstadsmänniskor är så stressad och man kan inte förstå hur vi kan klaga när det är 3minuter till nästa tåg. Men jag älskar den sortens stress..
Så sjukt irriterande om man har bråttom och någon ställer sig på vänster sida i rulltrappan.. Eller när personer går och strosar och det är omöjligt att komma förbi..

Sen finns det en annan sak som jag kan skratta åt mig själv för.. Jag jobbar på 5:e våningen vilket innebär att man i stort varje dag får åka sightseeing till dem andra våningarna innan man når mitt plan(högst upp). Men ibland blir man så himla trött på folk som tar hissen en trappa.. Visst det finns dem som inte kan gå i trappor och det säger jag inget om.. Men det är så kul att man kan stressa upp sig på en så liten sak som att åka hiss..

jag har bott i eskilstuna en termin och där var det ingen som stressad på gatorna och det gjorde mig tokig. tror det sitter i nån storstadsgen eller nått även om man inte hade bråttom så gick jag fort i alla fall.. å där var det inga bussar som jag gick var tredje minut, inte för att jag åkte dem så ofta, jag gick dit jag skulle..

så nu har jag babblat av mig lite för idag..

glöm inte villochkan.blogg.se

ska man eller ska man inte???

idag har vi kollat på en ny lägenhet i storängen.. mycket närmre till stan och allt å så ligger den i ett fint hus men behöver lite ytrenovering som jag älskar.. skulle nog aldrig nöja med hur nån lägenhet ser ut inna, jag vill alltid göra om det själv..

så nu är det bara att vänta och se hur det går. Kommer dem 13 personerna före i kön tacka jag eller kan det vara så att vi är dem ända som vill ha den??

läs gärna min andra blogg om mitt nya liv villochkan.blogg.se

7år

idag har vi varit tillsammans 7år jag och min kära sambo. Känns så otroligt långt när man tänker i år men tiden har gått så fort. Vi har hunnit bo på 4 ställen, rest en del, många matcher har vi gått på och många filmer har vi sett.. Kommer nog aldrig glömma när vi var på en av sagan om ringen filmerna när det var så kallt som det varit i vinter. Jag hade täckbyxor på mig och orkade inte ta av dem under filmen och höll på att få värmeslag men mysigt var det..

Tänk att våra besök på olika cafén och några matcher tillsammans skulle leda till att vi fann varandra! Älskar dig Daniel och känner mig så glad att vi förlovade oss på den finaste platsen i somras..

Idag på dan fick jag ett sms som sa att det var väldigt noga att jag ringde när jag gick från jobbet, satt på bussen och när jag var i centrum. Självklart följde jag instruktionerna även om jag var lite nervös. Eftersom Daniel vet att jag inte gillar överraskningar så meddelade han att det inte var något att vara nervös för(inte för att det hjälpte). När jag var i centrum fick jag nya instruktioner att ringa när jag klev av bussen, sen skulle jag gå väldigt långsamt hem och ringa när jag klev in i trappen.. Efter det skulle jag vänta en halv minut innan det var dags att komma in.

Öppnade försiktigt dörren och hela lägenheten är nersläckt, det ända man ser är tända ljus som leder in i badrummet och i bakgrunden spelades romantisk musik.. Väl inne sitter min sötnos med varsitt glas vin i ett skumbad och väntar på mig.. Sen fick jag ryggmassage med peeling så skönt, (tror ni man kan beställa sånt här varje dag??)

Efter badet var det dags för middag som blev biff med rostade rotfrukter och sallad och glass till efterrätt.. Sen blev det filmmys och nu är det dags att sova för nu går ögonen i kors.. Tack älskling för en underbar kväll, älskar dig massor!!!

Storkok

här ska det lagas matlådor, nu är det slut på dyra luncher och dåliga vanor. Idag ska jag tillaga 3 olika rätter och frysa in perfekt att ta med till jobbet..

Igår gjorde jag skinkwok och idag blir det:

Skaldjursgryta
Kyckling och linsgryta
nötfärsbiffar

Har varit i sickla och fixat lite mat och andra grejer som skulle ordnas..

Så skönt med helg..

Även om veckan sprang iväg är det så skönt med helg.. Ska försöka hinna med att vila lite kanske, sovmorgon lär det bli i alla fall.

Handlade mat inför helgen på lunchen så nu är det fixat för ett antal dagar framåt alltid lika skönt..

Fick en smärre chock idag när min arbetsgivare ringde å sa att jag hade rapporterat fel, vilket jag inte har, så att min lön kunde bli fel..Men efter ett antal samtal visade det sig att den var korrekt så nu kan man andas ut igen..

Nu blir det lite städninge innan middagen så hoppas ni alla får en trevlig fredagskväll

Nytt schampo

idag har jag inhandlat nytt schampo äntligen. på frisörsalong för jag har aldrig varit nöjd med "billiga" schampon. Så nu ska vi se om det här fungerar.. Middag sen klippa Daniel å sen blir det bad och hårvård..

Sommar och sol..

Ja även om det är kallt som fan ute och snön verkar vara här för att stanna så måste man ju börja tänka på sommaren snart.. Om man inte vill betala multum vilket i alla fall inte jag har några planer på!

Så vart ska man då bege sig?? Vi håller på att klura men har inte kommit fram till nått riktigt än. Mitt enda krav är en strand och sol, det är väl inte för mycket begärt eller? Så om man lämnar detta lander borde det ju nästan vara garanterat!!

Sen kommer nästa fråga, hur länge ska man vara borta?? Jag röstar på 2veckor men frågan är om man klarar det bara vi två?? Kan ju bli lite intensvit att ligga två veckor på stranden och glo på varandra.. Eller så blir det hur mysigt som helst att bara rå om varandra.. Ja det återstår att se helt enkelt men förslag på resmål önskas..

Sorry min vän

Måste ju säga att jag fick jättfin present av min bästa Jezzica men den kom inte med i förra inlägget..



Superfin rosa ögonskugga och en ljus eyedust

Sista dagen i frihet..

Japp jag har sagt det förut å nu säger jag det igen.. haha.. imorn börjar mitt nya liv, då kör jag med syster och en på jobbet.. Träningen kommer jag inte börja med nu men maten ska ändras.. Varje gång man bestämt sig blir man sjuk så nu är jag förkyld.. Kan ju bero på att vi bor i nått jävla sibiriskt klimat som aldrig vill ge sig.. Även fast man ser ut som nån michelingubbe varje gång man går ut har man tydligen haft för lite på sig..

Eller så är det för att man åker med den bästa smittorisken varje dag-Tunnelbanan.. Folk nyser över allt och gärna i händerna som dem sen håller i stolparna med, Fräscht...


Födelsedagsshopping och presenter..

här kommer lite bilder på presenter och annat under min födelsedag..
  
nya skor till sommaren, fina smycken och våg/kokbok(present från syster)


halsband i silver i present från Daniel


Nya lakan och gardiner, fick inte ha lila gardiner men rosa var ok


nya handdukar

fick även en rosa microfleese av mamam och svarta och grå handdukar
presentkort på åhlens av mormor och kryssningen av pappa

från kollegorna på jobbet fick jag örhängen från miss Dee, presentkort på kappahl och en rosa tekopp med lock och te från nk.. Jag har dem bästa kollegorna..


Nödproviant införskaffat..

Japp jag har hållt mig uppdaterad under dagen med helgens väder och i mina ögon ser det inge vidare ut så nu har jag bunkrat så jag inte ska behöva gå ut på hela helgen.. Imorn är planen att stanna under täcket hela dagen även om jag kanske inte tänker befinna mig i sängen..



Nej nu blir det till att slänga ihop pizzan så jag kan ta en dusch när den är i ugnen.. Håret ska få sig en inpackning så det inte ser ut som svinto längre..

bjursås i bilder..

då var det dags för lite bevis för att jezzica faktiskt åkte skidor i bjursås..

 

och sen även bevis på att snowboardåkare alltid sitter(tycker dem ser lite frusna ut)



tänk så kul man kan ha med snö..
  

 


hipp hipp hurra..

för mig själv som fyller 27 år idag!!! Shopping med älsklingen och vänner blev det. Nu är jag i mitt andra hem med min lilla prinsessa och min ängel. En sover och en kollar barnprogram..

Bio inställd

Orkade inte med bio idag så vi bokade om den tills på onsdag istället. Blev en mysmiddag hemma istället å lite tv-tittande.. jag åt grillad kyckling och daniel en fryspizza..

Nu ska vi snart äta lite efterrätt å sen blir det sängen för jag måste in till jobbet en sväng imorn å fixa lite grejer även fast jag har semester.. Sen ska jag fixa mina klor, inte naglar för nu är dem långa som klor. Efter det blir det en sväng i sickla för lite shopping med familjen från tyresö innan hockeyn. Jag har ingen lust att gå så jag stannar hemma med tjejerna istället..

Deppigt värre

Just nu känns allt som skit.. Känner mig helt orkeslös och har ingen lust med nått! Igår bokade vi biljetter till 2012 ikväll, just nu försöker jag samla kraft till att göra mig iordning för det.. Daniel försöker peppa mig men inget hjälper, gråten ligger väldigt nära just nu. Kan inte förklara varför men jag har sånna här perioder så det är väl bara att härda ut.

Imorn fyller jag år vilket man kanske ska vara glad för men det är jag inte! Det ända jag har planerat imorn och faktiskt ser fram emot är att fixa mina naglar sen får jag se vad det blir.

Nu ska jag fortsätta med mitt pussel som snart är halvfärdigt.. Så avkopplande att sitta och bygga lite då och då

Bjursås ToR

I onsdags bar det av mot Bjursås när vi väl fick igång bilen. Blev lite panik där ett tag när den inte startade.. Men sen kom vi iväg i lugn tackt efter att ha kört förbi två krockar..

Efter att ha övat på att backa lite så hittade vi äntligen fram till stugan och vårat hem dem närmsta dagarna. Liten men mysig. (Hade dock inte skadat med några kvadrat mera) Då klockan var närmre midnatt var alla sega så en nattmacka å sen sängen..

Torsdag och nyårsafton inleddes med skidåkning. Tindra var kanonduktig och lyckades åka liften själv redan första dagen. Så andra dagen fick även Jezz se dem andra backarna. Efter skidåkningen var det hem till stugan och börja med nyårsmiddagen. Skagen till förrätt, sen fondue och det hela avslutades med en alldeles lagom blåbärspudding. Vid tolvslaget var det på med skidkläderna igen för att se dem fina fyrverkerierna och skåla med med skumpa innan alla ramlade i säng efter dagens motion..

Kan lova att kroppen är helt slut efter dessa tre dagars skidåkning.. Men det var det värt för kul hade vi även om jag lyckades med att bli sjuk sista dagen.. Fortfarande inte helt ok men mycket bättre, ska bli så skönt att sova i sin egen säng inatt..


RSS 2.0