Afterwork

Igår var vi iväg på afterwork med jobbet. Totalt blev vi 15 som slöt upp på Helens krog på söder. Supergod mat har dem där och stora portioner. Väl värt var enda krona. Bra service. Eftersom vi var så många hade vi förbeställt maten så slapp vi besväret med 15 st som ska komma på vad dem vill ha och sen vänta på maten. Perfekt att kunna förbeställa.
Jag tog Helenes fiskgryta och den var verkligen jätteogd. Det enda jag inte åt upp var musslan för jag klarar inte av att äta dem.

Efter det gick vi vidare till Marie Laveau några timmar innan vi till slut hamnade på Debaser på medis. Inte min typ av musik igår. Vi var bara där en halvtimme sen mötte jag upp Daniel på slussen så åkte vi hem med 03.05 bussen och rakt i säng.Var så himla trött men lyckades hålla mig vaken hela resan hem.

Det roligaste igår var när vi skulle hämta jackorna i garderoben och en tjej försöker hänga in två öl.. Jag trodde hon skämtade men det gjorde hon inte.

Dagens träning..

Gick tidigare från jobbet och gjorde sällskap med min sötis hem. Sen blev det träning på en gång när jag kom hem. Dagens resultat blev 30 min cykel och sen 100 sittups(4x25). Så nu är det middgsdags innan det är dags för hockey. Nu håller vi tummarna för att Djurgården vinner matchen ikväll.

Gårdagens bilder..


Dagens fynd

Idag blev det en del fynd måste jag säga. Bästa fyndet fick jag av mamma som hittade lampskärmar på rea på MIO. Har kollat där flera gången och tyckt att dem haft fina men lite för dyra för min del.. Nu blev det två skärmar som har kostat 500!!! styck och nu kostade125 styck. Det är helt ok. Blev kanonfint.

Sen blev det en sväng på ginatricot där två linnen inhandlades. På kappahl blev det lite underkläder 3 för 2. Toppen toppen. Försökte få upp bilder på det jag inhandlat idag men servern vill inte så det kommer senare.

Sen har jag äntligen fixat naglarna så nu är dem hela och fina. Har även inhandlat inlägg till mina skor så jag ska avlasta hälen. Hoppas på att dem ska hjälpa. Nu är det dags för sängen och se ett avsnitt av arga snickaren.

Lövbiff i ugnen

Ja idag blev det lövbiff. Samma grund som igår men med lövbiff, purjolök,chilipeppar och persilja istället för lax och bacon. Osten för dagen blev mozzarella. Riktigt mumsigt.

Lax i ugnen

Här kommer en bild och recept på middagen igår. Lovade ju en bild men då dog batteriet i kameran precis när jag skulle lägga in dem.


Lite svårt att se på bilden men det är lax jag lovar..

I botten ligger det ett lager spenat, ovanpå det vitlök och röd paprika. Sen två laxfileer. Vitpeppar och citronsalt på det. Sen stekte jag lite bacon med gul lök, dill och chilipeppar som jag la på toppen och allra överst fetaost. För att få det lite såsigt hällde jag grädde över och sen in i ugnen tills laxen är klar.
Enkelt och gott

Vårdcentralen

Jaha då har man fått det konstaterat efter lite olika små tester på min stackars fot.. Jag har hälsporre.. Som tydligen ska gå över av sig själv.. Är nästan villig att sattsa på att det inte kommer göra det. men men time will tell..

jobbet var som vanligt full rulle.. kom väl iväg strax före 18 och mötte upp mamma för en promenad till slussen. eftersom det är semeldagen funderade jag på att köpa en semla till min lille sambo men finns ju inga laktosfria så han fick kex till sin glass istället.. Jag äter inte semlor...

När jag kom hem blev det 50 min på cykeln. Men jag kan säga att rumpan inte tycker att det är ett dugg kul. Funderar på att köpa en ny sadel till den här cykeln för det är den som problemet. Är supernöjd med min träning nu. Hoppas foten är bra till maj så jag slipper ha ont när jag ska springa i alla fall..

Nu dunkar det i min stackars fot så nu ska jag lägga fötterna på bordet en stund innan jag ska sova..

Monday morning..

Ja ni. Inte är det lätt att ta sig ur sängen på en måndag. Daniel fick försöka väcka mig 3 gånger innan jag gick upp. Hade inte hört klockan nån gång. Måste byta signal nu igen. Tog mig till jobbet efter att ha halkat ner till bussen. Inte nog med att det är halt ute, jag har ont i foten så det är inte lätt att skynda sig på morgonen. Har haft ont i hälen en längre tid nu och det är som värst när jag kliver ur sängen eller suttit still en längre stund.

Inget stort fan av vårdcentralen men nu har jag fått nog så nu ska jag dit kl.9 imorn med foten. Hon jag pratade med trodde att det kunde var en hälsporre. Men vi får väl se. Hoppas att det inte är för allvarligt. Min kära mor och syster var så vänliga å sa att jaha då blir det operation, inte för att jag tror det är så allvarligt.

Har precis cyklat 40min medans jag såg ett avsnitt av design som jag missat. Första 15 är värst sen går det helt ok. 10 min längre än jag brukar så jag är nöjd. Får se om jag orkar imorn innan läkarbesöket också. Annars blir det på kvällen igen.

Väntar på att maten ska bli klar nu.. Så hungrig men jag kännde att jag ville träna innan jag åt. Bild och receot kommer senare..

Skitdag..

Idag har varit en riktig skitdag. Ingenting har varit bra varken ute eller inne. Inget känns kul att göra. Så är det bara, vissa dagar är mindre roliga. Tur att dem är mindre i antal.. Blåsten gav sig inte men jag kännde att jag var tvungen att komma ut på en promenad.. Så på med underställ, varm jacka, pannband och vantar. I med lurarna i öronen och iväg. Blev en runda på typ 7-8km skönt att rör  på sig även om vädret var störande. Gick till hasseludden fram och tillbaka. Lite skillnad att komma ner dit nu jämfört med sommaren. Inga bilar på parkeringen, inga som väntar på båtarna ut till skärgården och inga båtar ute över huvud taget. Mötte inte många på min promenad. Antar att dem flesta varit inomhus i värmen.



 



Har kollat både LA ink. och Miami ink. innan maten. Nu kollar vi film innan det är dags för sängen. Imorrn blir det hemmaträning efter jobbet. Har lite jag måste göra innan arbetsdagen börjar..Hoppas ni alla har en mysig söndagskväll


Snöstorm..

Blev en kvällspromenad igårkväll innan middagen.. Så skönt att komma ut lite.. Vi var ute i nästan en timme och halkdade runt i skogen. Var lite för halt men det gick bra om man gick utanför stigen. Synd att dem inte sandar gångvägen när det är ett upplyst motionsspår.

Hade tänkt åka in till stan idag och gå runt djurgården men då blev det snöstorm istället.. I alla fall hos oss. Jag gillar inte när det blåser så då struntade jag i det. Hade det bara snöat hade jag kunnat gå. Blir nog en tur på cykeln sen när jag diskat. Eller också går jag ut och går här hemma, Känns som att jag behöver komma iväg ett tag.

När gästerna åkte imorse satte jag igång att städa i gästrummet så nu ser man faktiskt golvet.. Får väl se hur länge man gör det... Ska ta en tur till ikea och köpa nya gardinern dit in nån dag också. Känner mig tom idag. Har ingen lust med nått alls faktikst. Funderar på att lägga mig i sängen och läsa min bok resten av dagen.. Men då kommer jag bara må dåligt av allt jag borde gjort istället. Alltid dessa självpåtagna måsten som gör att man velar om allt.



 


Schlagerkväll

Jaha då har man tagit sig igenom en schlagerkväll.Carro hade med sig ett litet schlagerkitt till oss tjejer.. Har tröttnat på schlager. Tycker det blir så många moment hela tiden. Brukar räcka med att se finalen för att se vem som ska representera sverige. Inte helt otippat att EMD gick vidare..


Var ju självklart tvungen att testa den gamla klassikern.. Fejktatueringen..




Maja fick provsitta sin nya sulky också. Ser rätt nöjd ut tycker jag

funderingar

hade många planer i huvet på vad jag skulle göra idag. hittills har jag inte utfört en av dem. somnade en stund på soffan när carro och co åkte till forum.. Kollade lite design.

Dem saker jag borde ha gjort är :

Dammsuga (sjukt tråkigt)
Tvätta (också sjukt tråkigt)
Träna hemma (Skoj men idag är jag lat)
Läsa min bok (Ligger i sovrummet så då måste jag hämta den)

en annan sak som är mindre bar för min diet är att jag tappat sugen på att laga mat. och även äta maten. jag har mina perioder när jag helt slutar vara sugen på mat överhuvud taget. Jag kan gå och kolla i kylskåpet/skafferiet flera gånger eftersom jag vet att jag borde äta. Men allt är tråkigt. Idag har jag lyckats få i mig bra frukost, en måltidsbar från allevo, lite keso.

Det är tur att min viljestyrka för att klara av att gå ner i vikt den här gången är stor. Annars tror jag att det här hade varit ett sånt tillfälle när jag gett upp annars. För när jag tröttnar på att äta mat är det så lätt att småäta massa skräp bara för att få i sig nått. Tror att det bland annat är det som gjort att jag gått upp i vikt. Har inte ätit frukost på väldigt många år. Lunchen äter jag på jobbet men sen kommer man hem och ska fixa middag och där spricker det oftast. Brukar vara småsugen på nått påväg hem från jobbet och då blir det ju godis och inte frukt. Hungern dämpas för stunden och jag glömmer bort att laga middag på en gång när jag komer hem så när jag äter/om jag äter mat blit det sent.

Vet inte om jag gått ner nått i vikt men mamma säger att det syns i ansiktet.
Har förmodligen en anna bild av mig själv för jag känner att det varierar från dag till dag. Vägrar ställa mig på vågen. Vill inte veta. Jag struntar i vad den visar, för mig är inte det det viktiga. Jag vill gå ner tills jag känner mig nöjd. Om jag ställer mig på vägen vet jag precis hur jag reagerar. Jag blir ledsen över siffran och istället för att få en behövlig knuff i ändan kommer jag att känna att det är hopplöst och så ger jag upp.
Kanske borde jag mäta mig istället. Då kan man ju se resultatet i alla fall. Ibland är det ju svårt att se det genom att kolla i spegeln.

Jaja ska inte gnälla för mycket idag.. Men det är ju min blogg i för sig så jag får gnälla om jag vill hihi. Men då blir det inte så kul att läsa den..

Hoppas ni alla har en superlördag.. Nu ska jag kolla om Carro är påväg hem så vi kan ta vår inplanerade promenad eller om jag ska gå ut och gå själv..

Snö och sol

Hann inte skriva nått igår.. Jobbade hela dagen sen skyndade jag mig hem för att möta Carro med familj. Efter att ha slängt i oss middag som dem hade med sig skyndade dem iväg till konserten. Maja var så trött men till slut somnade hon. Jag, Ida och Stina kollade let's dance innan det var dags för tjejerna att sova. Strax efter kom Carro hem. Kollade lite tv innan vi också somnade.

Vaknade vid 3.30 av att nån gick i hallen. Då kom Daniel och Stefan hem. Somande om och vaknade 7 när Maja tyckte det var morgon.
Tog mig ur sängen efter 20 minuter när Maja tröttnat på att ligga i sin säng. Så då gick vi upp.. Tittade ut genom fönstret och ser att det snöar. Inte nu igen.. Vill inte ha mer snö.. Men nu skiner solen så snart ska jag ut och gå.

Dem andra ska till forum och kolla lite men jag har ingen lust att gå i affärer idag. Speciellt inte när man inte har nått att shoppa för. Bara 3 dgr kvar till lön, det ska man väl klara.

Ikväll blir det tacos och schlager. Får se om jag kan stå ut ett helt program men tjejerna ville se det.

Majas egna säng

Tur att man har småsyskon så man kan låna deras grejer sen dem var små.. Hoppas Maja gillar den här :)

Onsdag + Torsdag

Igår var jag hos pappa och tog hand om mina småsyskon. Ibland är det superlätt och ta hand om dem andra gånger fungerar ingenting. Igår var en sån kväll där allt gick åt skogen enligt mig. Tog över en timme att få dem i säng. När dem väl var påväg kom dem på små projekt för att fördröja det hela.. Helt plötsligt hade man läxor att göra och kaninerna skulle ha mat. Tidigare på kvällen hade Hampus öven sprejat sig grön i håret så det var man tvungen att ta bort.. Daniel kom ner på ett litet besök också så då skulle dem inte lägga sig innan han kom.

Men men alla har vi varit barn så man var säkert likadan själv.. Väcktes av Hampus imorse som hade vaknat av min klocka. Själv hade jag inte hört att den ringt i två omgångar. Så det var tur att han vaknade..

Nu har jag precis kommit hem från jobbet och en snabbsväng hos pappa.. Hämtade upp en säng till Maja eftersom Daniels syster med familj kommer och bor hos oss i helgen.. Har plockat undan lite här hemma och nu tittar jag på hockey.. Inga upplyftande resultat direkt.. Just nu ligger vi under med 0-4..

Daniel är på hockeyn så han kommer hem senare. Mötte honom imorse på bussen in till stan.. Tyvärr var det för mycket folk så när jag klev på var redan alla sittplatser fulla.. Men mysigt i alla fall att kunna säga hej innan man går till jobbet..

Tränade imorse innan jobbet också. Så himla skönt att vara igång igen..

Glasögon

Nu har mina nya glasögon äntligen kommit. Första gången jag har ett par som jag verkligen gillar.. Det bästa med dem är nog ändå priset. 395:-!! Helt otroligt hur billigt det blir när man köper på nätet..






Lång dag..

blev en lång dag idag.. skulle som vanligt ha tränat innan jobbet men orkade inte släpa mig ur sängen.. Så då bestämde jag mig för att träna efter jobbet. Vilket inte kommer upprepas för många gånger. Jobbade över 2,5 timme för att slippa den värsta ruschen men det var ändå mycket folk när jag kom dit. Imorn blir det nog vilodag och sen träning torsdag fredag..

Har sagt det förr och jag säger det igen. Jag avskyr speglarna på gym. Jag får ångest av att se mig själv hela tiden. Känns som att det är långt kvar till min dröm om mig själv. Är inte påväg att ge upp men ibland känns det hopplöst.. Lika bra att kämpa på för jag mår garanterat inte bättre av att ge upp igen.. Beach 20XX here i come.. Tänker inte ha nån tidsgräns.. Det får ta den tid det tar..

Har precis kommit hem och slängt i mig lite mat, vet att det är för sent för det igentligen men jag var så hungrig.. Nu  är det dags för lite sömn igen..

Kycklinggryta med kokos

Fick ett litet infall efter träningen att laga god middag. Slängedeihop en liten kycklinggryta av det jag hade hemma. Bra att bli av med lite grönsaker som var påväg att bli dåliga.

Hittade kokosmjölk som grund, röd currypasta, färsk chili, sockerärtor, minimajs, tomater, purjolök och champinjoner. Lite salt och en hackad vitlök slank ner också. Självklart även kyckling. Till det kokade jag faktiskt lite quinoa. Första gången på 3 veckor som jag äter nått sånt till maten.. Grytan blev supergod.. Så skoj när man bara hittar på nått recept i huvet.

Hade tänkt se Design men missade det eftersom jag lagade middag efter duschen.. Får kolla på nätet sen när det kommer upp på hemsidan..

Hemmaträning..

eftersom min snooze funktion inte verkar fungera när man har laddaren i så blev det ingen träning imorse. Så då bestämde jag mig för hemmaträning efter jobbet. Sagt och gjort. Väl hemma drog jag på mig träningskläderna och satte mig på cykeln. Tittade lite på en grymt dålig film med Daniel under tiden så en halvtimme gick ganska snabbt. Men det var lite tyngre än jag trodde det skulle bli, var ju nästan 3 veckor tror jag sen jag tränade sist.

Dags för en dusch innan middagen. Daniel överraskade med att ha diskat när jag kom hem. Det är dem små sakerna som gör en så glad när man kommer hem. Hoppas mina glasögon ligger hemma och väntar på mig imorn. Står att dem är skickade i alla fall.

Bogsering och skåpmontering

Ja som jag nämnde i förra inlägget började dagen ganska tidigt även om dem fick roa sig själva en stund med dator pch playstation innan jag orkade ta mig ur sängen. Körde ner dem till pappa i tid för frukost. Skyndade mig hem igen för att hinna se LA ink. innan det var dags att åka ut till mamma och hjälpa henne med några skåp till badrummet.

Satte mig i bilen och startade bilen, eller snarare försökte starta bilen. Inget hände nämligen. Provade att larma på och av några gånger eftersom att det är det som gör att man inte kan starta annars men inte hjälpte det. Den stod bara och tuggade. Slutade med att jag fick ringa min snälla pappa som fick komma med bogseringslina och andra bilen för att försöka få igång den. Efter en tur till industriområdet, vilket innebär typ några hundra meter, konstaterade vi att det var omöjligt att få liv i bilen. Så det var bara att bogsera ner bilen till pappa så han kan få den till en verkstad. 

Mamma hämtade upp mig hos pappa så jag kunde hjälpa henne med skåpen. Sen körde hon hem mig och med mig fick jag matlådor för fyra dagar. Tack så mycket mamma. 

Nu har vi ätit tacos och kollat två filmer. Lejon och Lamm vilken var en lite konstig film, sen såg vi Love actually som är en riktigt romantisk film. Nu ska jag ställa in alla matlådor i kyl/frys och sen fixa iordning träningskläder och det jag ska ha på mig imorn innan det är dags att sova..
Ska bli så skönt att komma igång med träningen igen nu. Antar att det inte kommer kännas så lockande när klockan ringer imorn men det är bara ta sig iväg ändå. Hoppas alla nyårslöftestränare har gett upp nu så det inte är så mycket folk. Brukar i för sig vara lugnt på morgonen när jag tränar.

Bolt

Efter en lite stressad upphämtning av Hampus och Daniel var det dags att ta sig till sickla för lördagskvällens biobesök. Bolt. Filmen var till en början väldigt fartfylld med en massa rörelser vilket fick mig att tro att jag inte skulle klara av att se den. Tänkte tur att vi inte tog 3D-varianten. Men efter att ha tittat bort en stund och allt rörde sig långsammare gick det bra. Inte lätt när man till och med kan bli åksjuk av film eller tv-spel.

Filmen var rolig men inte riktigt lika bra som jag trodde den skulle vara. Men det är ju en barnfilm så húvudsaken att dem var nöjda. Dem såg ganska nöjda ut där dem satt med sina popcorn och läsk. Först var det ett himla liv om vem som skulle sitta brevid vem men det löste sig snabbt eftersom vi var så sena till filmen. Efter filmen åkte vi hem till oss där vi skulle sova. Eftersom dem inte är vana att höra en massa ljud från grannar och gångvägen utanför hade dem lite svårt att somna, slutade med att jag också somnade till inne hos dem tills dem somnat. Hade hoppats på att dem skulle sova lite längre eftersom det blev sent men icke. 7.24 var klockan när dem tyckte att dem skulle gå upp vilket hampus så snällt upplyste mig om.

Riktigt mysigt att ha dem här tycker jag. Dem är två riktiga enrgiknippen och riktiga busungar.


middag och hockey

snart är det dags för bio. just nu sitter vi och kollar på modo-DIF och äter middag. Tobias och Daniel äter korv och makaroner jag äter korv och broccoli istället. Sen ska vi iväg och hämta upp Hampus som varit på kalas.

Var iväg en sväng och kollade på innebandy när Tobias hade träning mitt på dan.. Kul att han vill att man kommer och kollar. Har ju så nära till deras hall.



 


Alla hjärtans dag..

då var vi framme vid 14/2.. Inget vi kommer fira extra i år. Första året vi var tillsammans var vi på restaurang i gamla stan. riktigt mysigt var det. dags för ett litet restaurangbesök igen snart eftersom vi fick det i julklapp av mamma. Ikväll blir det  bio med syskonen istället. Men kan tänka mig att det är många som kommer göra nått extra med sina nära och kära. Varje gång man går in i en butik ser man nått rött eller rosa som nallar eller hjärtformade saker.

Daniel sover forfarande och kännde sig lite illamående men jag hoppas det går över så vi kan gå på bio, har ju redan hämtat ut biljetterna..Nu ska jag se LA ink. innan det är dags att väcka daniel.

???


ibland är det typ omöjligt att komma på nån kul rubrik och idag är en sån dag.. så det blir helt enkelt ingen idag.,

Helgen är äntligen här, efterlängtad är den också. Ser fram emot min sovmorgon imorn vilket säkert kommer göra att jag vaknar 7. Men att vakna 7 av sig själv kan vara sovmorgon. Vaknar man då så är man ju för hoppningsvis utsövd.

Idag har jag hämtat ut biobiljetter inför morgondagen. Ska på bio med mina syskon, vår julklapp till dem små liven. Sen ska dem även sova hos oss. Var hem till pappa idag för att låna bilen så jag kunde åka en sväng till mamma. Då kommer tobias fram och frågar
"om vi ska se på film, kan inte vi ta fram den stora blå madrassen då?"
då blir man glad, för det var länge sen dem sov hos oss sist och att dem kommer ihåg en så liten sak som att vi tog fram vår uppblåsbara gummimadrass för att ha rikgtig myskväll med film och allt.. tyvärr så har vi inte den hemma just nu så det får bli en annan gång.

nu sitter jag hos mamma och kollar lets dance, inte min vanliga sysselsättning på fredagar men det går väl an nån gång..ska snart ta mig hemåt till min darling som är sjuk. hoppas han mår bättre imorn..


Min, bara min..

Ikväll är tv:n bara min. Jag kan titta på precis vad jag vill eftersom att min sötis är på hockey. Men då kommer vi till problemet!!! Vad ska jag kolla på idag?? För som vanligt så är det ju så att när man kan se vad man vill så går det inget kul över huvud taget.. Sitter nu och tittar lite på unga mödrar vilket inte är så speciellt roande.. Sen ska jag nog se halv åtta hos mig på tv4..  men sen är det inget speciellt som jag vill se.. Blir väl nån dålig film på canal plus om jag inte läser min bok istället..

vill verkligen träna nu.. känner att jag behöver det.. så skönt när man fått in det i rutinerna..

ohh nu börjar ju faktikst till salu.. kanske skulle se det, älskar allt som har med inredning att göra..

Flitens lampa lyser..

Inte många dagar i veckan som jag får så mycket gjort som idag.. Kom hem från jobbet och plockade snabbt ihop tvätten. Ingen som tvättade på tiden innan så jag passade på. Så nu är sista maskinerna i. Under tiden har jag dammsugit lägenheten och lagat middag. Daniel tog hand om disken och sitter nu och njuter av ännu ett avsnitt simpsons med ett glas cola.. (Förut hade jag också druckit det men inte nu längre) Har även hunnit med att förbereda morgondagens lunch.. Ska slänga ihop en liten omelett sen till frukost också..

Tycker min lilla diet flyter på bra.. Inte så tungt för det mesta. Börjar bara bli less på att jag inte kan träna för att jag inte blir av med förkylningen.. Vårruset närmar sig med stormsteg och i den här takten kommer jag inte uppfylla mina mål för mig själv.. 

Sover mycket bättre nu när jag fått ordning på matrutinerna och sen mår min mage faktiskt mycket bättre.. Har haft lite ont i ryggen på sistone men jag vet inte vad det är.. kanske har jag druckit för lite vatten men nu är den bra igen så vi får väl se..

Snart dags att springa ner i tvättstugan för att mangla lakan.. Jävligt kul!! Men skönt när det är gjort. Nu är det inte långt kvar till kvällens höjdpunkt. Arga snickaren måste ju bara se vilka han ska gnälla på idag..

Helgen flög förbi..

Redan söndag.. Vart tog helgen vägen??

I fredags efter jobbet blev det en sväng till sickla för att inhandla lite mat inför lördagens middag.. Blev även en tur in på stadium där vi inhandlade lite träningskläder och vattenflaskor. Eftersom jag är förkyld orkade jag inte vara där så länge.. Snabbhandling inna det var dags att släpa sig mot bussen hem..

Igår hade Daniel match på dagen. Dem vann med 15-14 så han var nöjd och glad när han kom hem.. Jag var en sväng till sickla med mamma innan vi åkte hem till henne för att skruva ihop lite skåp. På kvällen kom Linda och Staffan hit på middag. Fondue och glass bjöds det på. Sen blev det Buzz innan det var dags för dem att ta bussen hem till bergshamra.. Mycket trevlig kväll var det.. Jag åt glass för första gången på två veckor.. Gott men inte sådär extremt sug efter det som jag trodde att jag skulle ha. Chips och vin höll jag mig ifrån.

Idag är det lika tråkigt väder som resten av helgen haft så det blir nog en dag inne..Kanske ska åka till mamma och göra klart skåpen om jag orkar.. Känner mig inte helt bra..Nu är det dags för frukost..

Wild Child

Jaha då har man sett ännu en amerikansk tonårsfilm. Måste ju säga att även om den var rolig så är den precis som man tror att den ska vara. Man tar en blond överklasstjej med atitydproblem skickar henne till en privatskola och sen är problemet löst eller?? Nej först måste hon färga håret brunt sen blir hon normal igen.. Som vanligt innehåller den också lite catfight mellan tjejer.. Ingen tjejfilm utan rivalitet både om killar och popularitet.. Fungerar varje gång..

Men många skratt blev det.. Riktigt mysigt med en tjejkväll faktiskt.. Vi hann med en shoppingtur på gina också innnan filmen så Jezzcia kunde använda sitt presenkort hon fått av mig och Daniel.

Efter filmen började vi resa oss för att gå när jag inser att jag sitter fast lite grann i stolen.. Ja då har man suttit på en stol med nått jävla godiskladd i så nu har jag en rosa godisfläck på ena benet och en svart på det andra.. Väldigt äckligt och precis så att jackan skymde dem påvägen hem.. Inte mycket man göra så det var bara att gilla läget och ta sig hem.Hoppas det går bort i tvätten.. Sen blev det en promenad till slussen där jag mötte upp Daniel..

Klippta klor..

..eller naglar.. :) har inte fixat naglarna på 4 veckor så nu var dem långa.. kändes som man slog i allt.. så himla skönt att ha kortat ner dem till lite mer hanterlig längd..

snart är det dags för lite tv kväll.. har precis fixat lite matlådor för resten av veckan.. Måste ha både lunch och middag med mig imorn för efter jobbet ska jag på bio med Jezzica.. Bara vi två :) en riktig tjejkväll blir det med en typsik tjejfilm.
När jag ändå var i farten såg jag till att fixa lunchen till på fredag också..

Lite sen middag idag eftersom jag kom hem sent men bättre än ingen. Idag serveras det laxpaket i ugnen med kokt broccoli och stek haloumi till.. hoppas det blir lika gott som jag tänkte att det skulle bli..

kanske kommer en bild senare..

Projekt Homestyling

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och gjort om lite här hemma.. Inhandlade ny kakeldekor till både kök och badrum på lunchen så nu är den bytt.. Blev kanon tycker jag.. Hoppas Daniel tycker samma när han kommer hem. Tänkte jag skulle överraska med det nya när han kommer hem.. Här kommer lite bilder på det hela med lite andra saker som jag också bytt ut så det blir mer sammanhängande.. Färgtemat här hemma är numera svart/vitt.




Semester på en måndag..

Ja det kan man faktiskt ha.. Det var vad jag hade igår.. Dan började med att klockan ringde 5.15 så ingen sovmorgon inte.. Sen bar det av mot tyresö för att ta hand om Engla.. Fick sällskap med Daniel ända till gullmars så det var mysigt..

Mötte upp Jezzica och Engla utanför Tindras dagis och sen tog vi bussen hem, två stationer :) ibland är man lat,.. Väl hemma blev det frukost för mig, Engla lekte med sina leksaker i soffan.. Sen vid 9tiden var det dags för lite mat för fröken. Sen dök Jezzicas mormor upp, hade blivit en lite miss så hon trodde hon skulle vara barnvakt. Men vi tog en promenad i det mysiga vädret och Engla sov i vagnen.. När vi kom hem åkte Gun in till stan och jag och Engla tog bussen till Vendelsö.

Där mötte vi upp Jessica och Alvin  och tog ytterligare en promenad för dagen.. Ända till haninge centrum där vi lunchade på ett mysigt fik. Märktes att dem var vana med barn för det var bara lämna fram burken så fixade dem värmningen.. Inte för att Engla var speciellt intresserade av mat.. Hon är lite förkyld å sen spökar magen lite för henne stackarn.. Hoppas hon blir bra snart.. Efter en promenad tillbaka från centrum hann vi tyvärr inte med upp och kolla hur dem bodde för då var det dags att ta bussen hem.. Tiden flög iväg för oss, men det var supertrevligt att träffa dem.. Han är ett riktigt litet busfrö Alvin.

Sen mötte jag upp Daniel på gullmars efter att jag lämnat Engla på tyresö. Lite pyssel hemma innan det var middagsdags,renbäddning och sängen.. Hann med två avsnitt av arga snickaren också.. gillar det programmet har jag kommit fram till..

Söndagsshopping och barnvakt..

Idag gick jag upp 10.30 och fxade fruksot till mig själv.. Kokade även en termos kaffe till dem andra två för det behövde dem nog idag. Kl 12 tog sig Dala och Daniel ur sina sängar och fixade frukost. Dem såg lite sega ut måste jag säga..
Får se om vi kan hitta en ledig helg snart så vi kan åka upp till orsa och hälsa på Dala och Elin. Vore kul å träffa dem och kanske åka lite skidor eller så.

Sen bar det av mot centrum för att inhandla lite mer mat,mest grönsaker. Så nu är det dags att fixa iordning lite mat för kvällen och morgondagen..

Var  hos pappa och passade mina syskon eller iför sig var det bara Hampus hemma större delen av tiden men det var mysigt. Vi spelade spel och kollade lite på tv innan vi gick och hämtade Tobias som var hos en kompis. När vi kom var dem ute och åkte pulka, kan säga att det var inte mycket snö kvar på den kullen efter det, men kul hade dem.. Påvägen hem testade vi vem som hade bäst syn. Jag förlorade stor mot Hampus kan jag säga men jag har redan en tid bokade hos optikern på fredag så vi får väl se vad domen är den här gången.. Är ju bara ett halvår sen dem höjde styrkan på linserna sist..

Dags att fixa middag. Hoppas ni haft en bra helg för det har jag.. Imorn är det semester som gäller. Men ingen sovmorgon för det, Ska infinna mig på tyresö kl7.40 för att ta hand om Engla. Möter dem efter Jezz lämnat Tindra och sen går jag hem och äter frukost. Sen ska jag iväg till vendelsö och träffa min fd kollega och hennes lille sötnos Alvin.. Ska bli riktigt kul, har inte sett dem sen innan jul nu..

Blandade kännslor

Så kan man lättast beskriva lördagen.. Hockeyn gick ju inte riktigt vår väg om man säger så.. Men kul att det är mycket folk på matcherna.. Hann med att träffa Madde en snabbis i pausen också medans dem andra drack öl.. Dricker ingenting nu under dem första veckorna men det går bra. Har aldrig gillat att dricka bara för att man kan göra det. Jag väljer mina tillfällen :).

Efter hockey bar det av mot surbrunnsgatan med lite gladare planer framför oss. 30-årsfest för Leif och Elin. Jättretrevlig fest var det.  Kanonställe dem hyrt och supergod mat var det. En buffé med massor av godsaker som även jag kunde äta.
Ugnsbakad lax med kall sås, tomat/mozzarellasallad, rostbiff, örtmarinera kyckling och svamp. Allt var verkligen kanongott. Jag höll mig till vatten hela kvällen. Kan säga att det var helt ok, jag kan faktiskt ha lika kul utan att vara full. Jag var ute lika länge som alla andra.

Efter festen bar det av till Galways, vårt nya stamställe, för några öl innnan lamporna tändes och det var dags att åka mot slussen. Daniel, Dala, Patrik och Fredrik skulle köpa nattmat innan allas bussar gick hem. Så vi var väl hemma strax efter 04 tror jag.. Då somnade jag gott kan jag lova.. Dem andra två fick för sig att äta en gång till när dem kom hem..

RSS 2.0